award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Jong Volendam

De jonge Volendammers mogen in de Tweede Divisie laten zien wat ze waard zijn. Maar een jonge ploeg is ook vaak wisselvallig. Dat betekent dat je waarschijnlijk kunt profiteren van hoge odds bij het wedden op Jong Volendam!

Bekijk alle wedstrijden
Jong FC Volendam logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Jong Volendam

Jong Volendam blijft in 2018/2019 uitkomen in de Tweede Divisie. Van de KNVB heeft de club toestemming gekregen om weer op zaterdag uit te komen, hoewel de KNVB eerder nog meldde dat de beloftenploeg naar de zondag werd geplaatst. Dat betekent weer een spannend seizoen voor de jonge Volendammers!

Hoe houden de talenten uit Volendam zich staande tussen de beste amateurs van Nederland? Heb jij een idee? Bekijk dan de scherpste quoteringen van de komende wedstrijden bij verschillende bookmakers en ontdek waar je het beste kunt wedden op Jong Volendam!

Geschiedenis van Jong Volendam

Jong Volendam speelt pas een paar jaar in de top van de amateurs. Hierdoor heeft het nauwelijks een geschiedenis. Daarom wordt hier de focus gelegd op een stuk achtergrond informatie met betrekking tot het grote FC Volendam.

Volendam wordt in Nederland gezien als de club van heen en weer: te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Vaak is de club dan ook gepromoveerd en gedegradeerd. In 1989/1990 werd de beste prestatie tot nu toe geleverd. De Volendammers eindigde namelijk op het hoogste Nederlandse niveau op een zesde plaats.

Verder bereikte de club tweemaal de finale van de Nederlandse beker. In 1957/1958 haalde Volendam de finale en werd het verslagen door Sparta. Bijna veertig jaar later, in 1995, mocht Volendam opnieuw aantreden. De beker werd opnieuw niet gewonnen, doordat Feyenoord met 2-1 won.

Noemenswaardige spelers

Dick Tol – Dick Tol doorliep de jeugdopleiding van Volendam. Hij is de clubtopscorer. Tol was geen technische voetballer, maar moest het hebben van zijn explosiviteit en fanatisme. Tol is een aantal keren topscoorder geworden van zijn competitie. In 1961/1962 bijvoorbeeld werd hij topscoorder van de Eredivisie met 27 doelpunten.

Jack Tuijp – De voormalige spits van Volendam heeft heel wat doelpunten op zijn naam staan. Ook hij doorliep de jeugdopleiding van Volendam. Tuijp werd driemaal topscorer van de Eerste Divisie. Tuijp is vice-topscorer van Volendam met 176 doelpunten in 400 wedstrijden.

Noemenswaardige managers

Fritz Korbach – De trainer werd met Volendam in 1982/1982 kampioen. Dit hield de club twee seizoenen vol, waarna het degradeerde. Kortbach boekte niet alleen bij Volendam successen, ook bracht hij Wageningen en Zwolle naar de Eredivisie.

Leo Steegman – Onder leiding van Steegman werden de beste prestaties ooit geleverd. Zo werd Volendam onder leiding van Steegman zesde in 1989/1990. Een knappe prestatie!

Informatie

  • Plaats: Volendam
  • Stadion: Kras stadion
  • Opgericht: 1977
  • Clubkleuren: Oranje/zwart
  • Bijnamen: Het andere Oranje

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

Geen noemenswaardige prijzen.

Weetje

In 1995 speelde Volendam dus de finale van de beker. Spelers als Jack Tuijp en Kees Kwakman waren toen als supporters aanwezig! Beide spelers kwamen uit voor Jong Volendam en hebben heel wat wedstrijden voor de club gespeeld. Beiden speelden meer dan honderd wedstrijden voor ‘het andere Oranje’.

Supporters

De tribunes van Jong Volendam en Volendam 1 begonnen steeds leger te worden. Dit komt mede omdat het een tijd geleden is dat de Volendammers in de Eredivisie speelden.

Rivaliteit

Jong Volendam heeft niet echt grote rivalen in de Tweede Divisie. Vanwege de afstand zijn de wedstrijden tussen Jong Volendam en Jong AZ leuk, maar Jong AZ speelt een niveautje hoger.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren