award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Jong Volendam

De jonge Volendammers mogen in de Tweede Divisie laten zien wat ze waard zijn. Maar een jonge ploeg is ook vaak wisselvallig. Dat betekent dat je waarschijnlijk kunt profiteren van hoge odds bij het wedden op Jong Volendam!

Bekijk alle wedstrijden
Jong FC Volendam logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Jong Volendam

Jong Volendam blijft in 2018/2019 uitkomen in de Tweede Divisie. Van de KNVB heeft de club toestemming gekregen om weer op zaterdag uit te komen, hoewel de KNVB eerder nog meldde dat de beloftenploeg naar de zondag werd geplaatst. Dat betekent weer een spannend seizoen voor de jonge Volendammers!

Hoe houden de talenten uit Volendam zich staande tussen de beste amateurs van Nederland? Heb jij een idee? Bekijk dan de scherpste quoteringen van de komende wedstrijden bij verschillende bookmakers en ontdek waar je het beste kunt wedden op Jong Volendam!

Geschiedenis van Jong Volendam

Jong Volendam speelt pas een paar jaar in de top van de amateurs. Hierdoor heeft het nauwelijks een geschiedenis. Daarom wordt hier de focus gelegd op een stuk achtergrond informatie met betrekking tot het grote FC Volendam.

Volendam wordt in Nederland gezien als de club van heen en weer: te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Vaak is de club dan ook gepromoveerd en gedegradeerd. In 1989/1990 werd de beste prestatie tot nu toe geleverd. De Volendammers eindigde namelijk op het hoogste Nederlandse niveau op een zesde plaats.

Verder bereikte de club tweemaal de finale van de Nederlandse beker. In 1957/1958 haalde Volendam de finale en werd het verslagen door Sparta. Bijna veertig jaar later, in 1995, mocht Volendam opnieuw aantreden. De beker werd opnieuw niet gewonnen, doordat Feyenoord met 2-1 won.

Noemenswaardige spelers

Dick Tol – Dick Tol doorliep de jeugdopleiding van Volendam. Hij is de clubtopscorer. Tol was geen technische voetballer, maar moest het hebben van zijn explosiviteit en fanatisme. Tol is een aantal keren topscoorder geworden van zijn competitie. In 1961/1962 bijvoorbeeld werd hij topscoorder van de Eredivisie met 27 doelpunten.

Jack Tuijp – De voormalige spits van Volendam heeft heel wat doelpunten op zijn naam staan. Ook hij doorliep de jeugdopleiding van Volendam. Tuijp werd driemaal topscorer van de Eerste Divisie. Tuijp is vice-topscorer van Volendam met 176 doelpunten in 400 wedstrijden.

Noemenswaardige managers

Fritz Korbach – De trainer werd met Volendam in 1982/1982 kampioen. Dit hield de club twee seizoenen vol, waarna het degradeerde. Kortbach boekte niet alleen bij Volendam successen, ook bracht hij Wageningen en Zwolle naar de Eredivisie.

Leo Steegman – Onder leiding van Steegman werden de beste prestaties ooit geleverd. Zo werd Volendam onder leiding van Steegman zesde in 1989/1990. Een knappe prestatie!

Informatie

  • Plaats: Volendam
  • Stadion: Kras stadion
  • Opgericht: 1977
  • Clubkleuren: Oranje/zwart
  • Bijnamen: Het andere Oranje

Veelgestelde vragen over Jong Volendam

Je kan wedden op Jong Volendam via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Jong Volendam. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Jong Volendam afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Jong Volendam.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Jong Volendam wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Jong Volendam aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Jong Volendam kan je vinden op de clubpagina van Jong Volendam.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Jong Volendam. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Jong Volendam met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Jong Volendam met elkaar vergelijken op de clubpagina van Jong Volendam.

Er zijn verschillende bonussen voor Jong Volendam. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Jong Volendam met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Jong Volendam met elkaar vergelijken op de clubpagina van Jong Volendam.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

Geen noemenswaardige prijzen.

Weetje

In 1995 speelde Volendam dus de finale van de beker. Spelers als Jack Tuijp en Kees Kwakman waren toen als supporters aanwezig! Beide spelers kwamen uit voor Jong Volendam en hebben heel wat wedstrijden voor de club gespeeld. Beiden speelden meer dan honderd wedstrijden voor ‘het andere Oranje’.

Supporters

De tribunes van Jong Volendam en Volendam 1 begonnen steeds leger te worden. Dit komt mede omdat het een tijd geleden is dat de Volendammers in de Eredivisie speelden.

Rivaliteit

Jong Volendam heeft niet echt grote rivalen in de Tweede Divisie. Vanwege de afstand zijn de wedstrijden tussen Jong Volendam en Jong AZ leuk, maar Jong AZ speelt een niveautje hoger.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.