award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Kozakken Boys

De club wordt gezien als één van de beste amateurverenigingen van Nederland. Maar kan het die favorietenrol ook waarmaken? Die vraagt maakt wedden op Kozakken Boys extra spannend!

Bekijk alle wedstrijden
Kozakken Boys logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Kozakken Boys

Ondanks dat Kozakken Boys als één van de beste amateurclubs wordt gezien, wist het nog nooit een echte prijs te veroveren. Zo eindigde de ploeg eerste twee seizoenen van de Tweede Divisie op een verdienstelijke tweede plek, vlak achter de uiteindelijke kampioen.

Desalniettemin is wedden op Kozakken Boys bij de mensen die gokken op voetbalwedstrijden ontzettend populair. De club wisselt doorgaans enorm sterke wedstrijden af met teleurstellende prestaties. De quoteringen schieten dus ook omhoog en omlaag. Benieuwd naar de odds voor komende wedstrijd? Check hierboven de scherpste quoteringen van verschillende bookmakers!

Geschiedenis van Kozakken Boys

Kozakken Boys is ontstaan toen militairen tijdens de mobilisatie van 1914-1918 vaak aan het voetballen waren. De inwoners speelden ook graag het spelletje, waardoor er in 1924 de eerste voetbalclub werd opgericht, namelijk Werkendamse Voetbal Vereniging (oftewel WV). Verschillende voetbalverenigingen ontstonden. Uiteindelijk werd in 1935 de naam ‘Kozakken Boys’ bedacht.

Sinds 2001 voetballen de spelers op sportcomplex De Zwaaier. Kozakken Boys heeft altijd al hoog gespeeld. Het eerste kampioenschap van ‘de Kozakken’ werd in 1984/1985 behaald. Verder werd er in die periode in 1991, 1992, 1993 en 1995 de titel gewonnen.

De club heeft 1050 leden, waarvan er 350 op voetbal zitten. Het is een hechte club, want velen blijven de vereniging trouw. 

Noemenswaardige spelers

Abdenasser El Khayati: In 2014/2015 speelde hij voor Kozakken Boys. Hij scoorde daar twaalf keer in zeventien wedstrijden. Het leverde hem een transfer op naar Burton Albion, waar Hasselbaink de trainer was. Op dit moment is hij de ster van ADO Den Haag. Hij is voornamelijk goed in het nemen van vrije trappen en penalty’s.

Theo Lucius: De bekende verdediger heeft in zijn laatste jaar ook bij Kozakken Boys gevoetbald. Hij won vier keer het landskampioenschap, een keer de KNVB-beker en vier keer de Johan Cruyff-schaal. Lucius speelde op het einde van zijn carrière slechts een aantal wedstrijden voor Kozakken Boys.

Alje Schut: Alje Schut heeft een lange carrière gehad bij FC Utrecht. Hij was een stabiele verdediger die opvallend veel eigen doelpunten heeft gemaakt. Hij heeft een seizoen bij ‘de Kozakken’ gespeeld.

Noemenswaardige managers

Ton du Chatinier: Ton du Chatinier is jaren trainer geweest van verschillende topamateurclubs, zoals Kozakken Boys, Spakenburg en AFC. In 2008 is hij assistent geworden van Willem van Hanegem. Bij Utrecht boekte hij goede resultaten. Zo versloeg FC Utrecht in 2010/2011 Celtic door een prachtige comeback, waardoor het de groepsfase van de Europa League bereikte.

Jan Everse: Jan Everse was van 1990 tot en met 1994 de trainer van de club. Hij won met het team verschillende prijzen. Hij werd driemaal kampioen met ‘de Kozakken’.

Informatie

  • Plaats: Werkendam
  • Stadion: Sportpark de Zwaaier
  • Opgericht: 1932
  • Clubkleuren: Wit/rood
  • Bijnamen: Meuziken

Veelgestelde vragen over Kozakken Boys

Je kan wedden op Kozakken Boys via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Kozakken Boys. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Kozakken Boys afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Kozakken Boys.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Kozakken Boys wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Kozakken Boys aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Kozakken Boys kan je vinden op de clubpagina van Kozakken Boys.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Kozakken Boys. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Kozakken Boys met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Kozakken Boys met elkaar vergelijken op de clubpagina van Kozakken Boys.

Er zijn verschillende bonussen voor Kozakken Boys. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Kozakken Boys met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Kozakken Boys met elkaar vergelijken op de clubpagina van Kozakken Boys.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Topklasse 1x
  • Kampioen Hoofdklasse 4x

Rivaliteit

Sommige wedstrijden in de Tweede Divisie worden door de politie gezien als risicowedstrijden. Zo mochten de supporters van Kozakken Boys niet op eigen gelegenheid naar Katwijk afreizen. De supporters gingen met een buscombi naar de wedstrijd.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.