award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

VV Katwijk

Als één van de succesvolste amateurploegen van de afgelopen jaren, is wedden op VV Katwijk geliefd bij de insiders. Profiteer nu ook van de beste odds!

Bekijk alle wedstrijden
vv Katwijk logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op VV Katwijk

VV Katwijk is één van de betere amateurploegen in Nederland. De club uit het gelijknamige plaatje strijdt ieder jaar mee om de titel in de Tweede Divisie en wist die in 2018/2018 ook daadwerkelijk te grijpen.

De ploeg krijgt over het algemeen weinig doelpunten tegen. Met zo’n hechte defensie verliest het dan ook niet vaak – en dat zien we terug in de odds bij de bookmakers. Datzelfde gegeven geeft natuurlijk ook extra mogelijkheden voor een mooie winst bij het wedden op VV Katwijk. Denk aan gecombineerde bets of gokken op het aantal tegendoelpunten.

Geschiedenis van VV Katwijk

De club werd in 1939 opgericht en speelde tussen 1989 en 2014 op het hoogste zaterdagamateurniveau van Nederland. Sinds de verandering in de voetbalpyramide in Nederland speelt de ploeg in de Tweede Divisie, het derde niveau van Nederland.

Noemenswaardige spelers

Enkele spelers die bij Katwijk speelden, maar ook in het betaald voetbal zijn Damiano Schet, Raoul Esseboom, Danny Guijt en Jamal Dibi. Met 69 doelpunten in 116 wedstrijden is Marciano Mengerink een van de gevaarlijkste spelers van het team in 2018/2019.

Noemenswaardige managers

Dick Schreuder begon vorig seizoen de ‘kampioencampagne’ van Katwijk in de Tweede Divisie. Midden in het seizoen tekende hij echter een contract bij MLS-ploeg Philadelphia Union. Hoewel het minder ging onder zijn opvolger Jack van den Berg werd Katwijk toch kampioen.

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Katwijk
  • Stadion: Sportpark De Krom
  • Opgericht: 1939
  • Clubkleuren: Oranje/zwart
  • Bijnamen: De Oranjehemden

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Tweede Divisie 1x
  • Algeheel Amateurkampioen van Nederland 4x
  • Landskampioen zaterdagamateurs 4x

Rivaliteit

De Katwijkse derby tussen VV Katwijk en Quick Boys verdelen Katwijk ieder jaar in een oranje- en een blauwwit kamp. De clubs liggen slechts enkele kilometers van elkaar vandaag. Ook de Rijnsburgse Boys is een club uit de gemeente Katwijk.

Uit het archief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam