award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

VVSB

Wedden op VVSB

Bekijk alle wedstrijden
VVSB logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op VVSB

VVSB strijdt in 2018/2019 tegen degradatie. In maart werden er nog goede resultaten behaald. Zo won de club nog van Koninklijke HFC en Excelsior Maassluis. Kan de club zich handhaven? Volg de ontknoping van VVSB en plaats een scherpe weddenschap!

Op dit moment staat VVSB er niet goed voor. De club uit Noordwijkerhout staat net niet op degraderen. Het verschil met de ondersten is minimaal! Kan VVSB degradatie voorkomen? Volg de Tweede Divisie en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Geschiedenis

VVSB werd op 26 oktober 1931 opgericht. De naam komt van de psychiatrische inrichting Sint Bavo. Een aantal personeelsleden kwamen op het idee om een voetbalvereniging op te richten. De eerste periode werd dan ook gespeeld op het terrein van de inrichting.

Een van de mooie momenten uit de geschiedenis is de promotie naar de Topklasse in 2010/2011. Door in de finaleronde SV Venray te verslaan promoveerde VVSB naar het hoogste amateurniveau.

Op dit moment strijdt de club tegen degradatie. Het wordt een spannende ontknoping, omdat het voor veel clubs nog onzeker is of ze er nog inblijven. Weet VVSB zich te handhaven?

Noemenswaardige spelers

Omar Hamdi – Omar Hamdi werd in 2014 uitgeroepen tot beste speler van het seizoen van de bollenstreek. Hij heeft ook een transfer verdiend naar Katwijk.

Ronald van der Meer – De voormalig doelman van VVSB werd ook in 2014 verkozen tot keeper van het seizoen.

Noemenswaardige managers

Eric Meijers – Eric Meijers is in Nederland natuurlijk bekend vanwege het filmpje waarin hij uithaalt naar een keeper en de media. Op dit moment is hij de trainer van VVSB. Na een moeizaam seizoen staat VVSB in de buurt van de degradatieplekken. Nadat hij als interimcoach is aangesteld begint de ploeg wel steeds meer te winnen.

Volgens Meijers is de ploeg goed genoeg voor de Tweede Divisie. Hij schat het team hoger in dan Barendrecht en FC Lienden. Kan VVSB zich handhaven?

Informatie

  • Plaats: Noordwijkerhout
  • Stadion: Sportpark de Boekhorst
  • Opgericht: 1931
  • Clubkleuren: Paars/geel
  • Bijnamen: Bavo

Achtergrondinformatie

Weetje

VVSB zorgde in 2016 voor een enorme stunt. De club uit Noordwijkerhout boog in de laatste minuten een 2-0 achterstand om in een 3-2 zege. Daarmee is het de tweede amateurclub ooit die de kwartfinale haalde van het amateurvoetbal. Eerder lukte het IJsselmeervogels in 1975. De volgende ronde tegen FC Utrecht was een groot feest. FC Utrecht won ruim van VVSB, maar de spelers vierden voor het uitzinnige uitpubliek een groot feest.

Rivaliteit

De wedstrijden tegen clubs uit de bollenstreek zijn altijd leuk om te volgen. Zo zijn de wedstrijden tussen VVSB en Rijnsburgse Boys leuk. Er is wel een groot verschil in de ranglijst: waar VVSB strijdt tegen degradatie staat Rijnsburgse Boys in de middenmoot

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus