award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

NEC Nijmegen

Trots. Respect voor het verleden. En strijden met passie voor de winst. Allemaal ingrediënten die het wedden op NEC Nijmegen extra spannend kunnen maken. Op wie ga jij inzetten?

Bekijk alle wedstrijden
NEC Nijmegen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op NEC Nijmegen

NEC Nijmegen speelde jarenlang in de middenmoot of zelfs de subtop van de Eredivisie, totdat een aantal jaar geleden de resultaten uit bleven en de club langzaam maar zeker afgleed naar de onderkant van de ranglijst. In 2013/2014 degradeerde (om vervolgens direct weer te promoveren) en in het seizoen 2016/2017 moest het opnieuw verkassen naar de Keuken Kampioen Divisie.

Dankzij die historie en een fanatieke achterban, behoort de club in de Eerste Divisie tot één van de favorieten voor het kampioenschap dan wel het promoveren via de nacompetitie. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, waardoor wedden op NEC Nijmegen een interessante optie kan zijn. Als stabiele factor in je gecombineerde bet of juist als verrassende stuntploeg.

Geschiedenis van NEC Nijmegen

Op 11 april 1910 werd N.E.C. (Nijmegen Eendracht Combinatie) opgericht, na een fusie tussen twee andere clubs. Het logo van NEC verwijst naar het wapen van de stad Nijmegen. De club heeft nog nooit een echte hoofdprijs gewonnen. Wel heeft het een aantal keer Europees voetbal gehaald.

Beste spelers uit het verleden

Vanuit de jeugdopleiding van NEC Nijmegen zijn een aantal bekende voetballers doorgestroomd. Zo zijn Jasper Cillessen en Vincent Janssen exponenten van de jeugdopleiding. Jasper Cillessen kwam in 2001 in de jeugdopleiding van de Nijmegenaren. Hij maakte ook zijn debuut in het betaald voetbal bij de club. Door zijn goede keeperswerk trok hij de aandacht van Ajax. Die kochten hem uiteindelijk in 2011 voor 3,2 miljoen. Vincent Janssen zat in de jeugdopleiding van NEC tussen 2006 en 2009. In 2009 verruilde hij de jeugdopleiding van NEC voor de jeugdopleiding van Feyenoord.

Een van de beste buitenlande spelers die ooit voor NEC heeft gevoetbald is Lasse Schöne. De Deen speelde 107 wedstrijden voor de club tussen 2008 en 2012. Zowel in 2012 als in 2009 werd hij uitgeroepen tot Gelders voetballer van het jaar. Beide seizoenen was hij clubtopscorer.

Beste managers uit het verleden

De bekendste trainers die NEC Nijmegen hebben gecoacht zijn onder andere Cees van Kooten, Wim Koevermans, Johan Neeskens, Mario Been en Alex Pastoor. Zeker Mario Been was succesvol door het halen van Europees voetbal via de play-offs voor het seizoen 2008/09. Dit was voor het eerst sinds het seizoen 2003/04. Onder de leiding van Been deed de club het uitstekend door Dinamo Boekarest uit te schakelen en nadien ook de groepsfase te overleven. In deze groepsfase zaten Tottenham Hotspur, Dinamo Zagreb en Udinese. Dit is de beste prestatie ooit van de Nijmegenaren op Europees niveau.

Informatie

  • Plaats: Nijmegen
  • Stadion: De Goffert
  • Opgericht: 1910
  • Clubkleuren: Rood/groen/zwart
  • Bijnamen: Bosjesmannen

Veelgestelde vragen over NEC Nijmegen

Je kan wedden op NEC Nijmegen via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op NEC Nijmegen. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op NEC Nijmegen afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op NEC Nijmegen.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op NEC Nijmegen wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op NEC Nijmegen aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op NEC Nijmegen kan je vinden op de clubpagina van NEC Nijmegen.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor NEC Nijmegen. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op NEC Nijmegen met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van NEC Nijmegen met elkaar vergelijken op de clubpagina van NEC Nijmegen.

Er zijn verschillende bonussen voor NEC Nijmegen. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op NEC Nijmegen met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van NEC Nijmegen met elkaar vergelijken op de clubpagina van NEC Nijmegen.

Achtergrondinformatie

Supporters

NEC heeft een actieve achterban. Als de club in de Eredivisie speelt is het stadion altijd bijna uitverkocht. In de Eerste Divisie zijn er over het algemeen gemiddeld tussen de 8700 en 9700 toeschouwers aanwezig per seizoen.

Rivaliteit

De aartsrivaal van NEC is Vitesse. De derby wordt ook wel de Derby van Gelderland genoemd. De wedstrijd is de strijd tussen de twee grootste steden van Gelderland. Bij de wedstrijd komt altijd veel strijd en wederzijdse agressie kijken.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.