award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Lokeren

Is deze Belgische club gedoemd om te degraderen? Of weet het zich nog te handhaven op het hoogste niveau? Wat denk jij? Ontdek de hoogste odds en start met wedden op Lokeren!

Bekijk alle wedstrijden
Sporting Lokeren logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Lokeren

Lokeren vecht de laatste jaren tegen degradatie uit de Belgische Eerste Klasse. Of juist voor promotie daar naartoe. Waar het eerder nog keurig in de middenmoot eindigde, verkeert de club afgelopen seizoenen in financieel weer en dat heeft ook z’n weerslag op de prestaties op het veld.

Desalniettemin is wedden op Lokeren nog steeds populair bij de mensen die gokken op wedstrijden uit de Jupiler Pro League. Dankzij een positie als underdog kennen wedstrijden van de club namelijk relatief hoge quoteringen – en een stuntje is altijd in de maak. Benieuwd naar de odds? Check hierboven de beste quoteringen!

Geschiedenis van Lokeren

Een van de beste periodes van Lokeren was rond 1980. In 1980/1981 mocht de club Europees voetbal spelen. De club schakelde bijvoorbeeld Dinamo Moskou uit en haalde de kwartfinale van de UEFA Cup. In de competitie werd de tweede plaats behaald. In de bekerfinale werd ook nog eens de finale behaald, die dik verloren ging. In 1981/1982 strandde de club in de derde ronde van de UEFA Cup. De club werd met een verschil van vier punten net niet kampioen. Aan het eind van de jaren negentig werden de resultaten minder. De club werd een middenmoter.

In 1992/1993 eindigde de club als voorlaatste in de competitie. De club degradeerde naar de Tweede Klasse. De club kreeg daardoor ook financiële problemen. Na drie seizoenen mocht de club terugkeren naar de hoogste afdeling.

Een hoogtepunt was de bekerwinst in 2012. Benjamin de Ceulaer en Hamdi Harbaoui werden de helden van Lokeren door met hun doelpunten Kortrijk te verslaan. In 2014 won de club opnieuw de beker. Peter Maes is door het winnen van deze twee trofeeën een van de succesvolste trainers ooit van Lokeren.

Beste spelers uit het verleden

Wlodek Lubanski: Mede dankzij hem boekte Lokeren successen in de jaren zeventig. In 196 wedstrijden scoorde hij 82 doelpunten. In 1981 werd hij vice-kampioen met Lokeren. Ook werd er in dat seizoen de bekerfinale bereikt. Hij vormde met landgenoot Grzegorz Lato en Preben Larsen een geweldige aanvalslinie.

Jan Koller: Koller was de boomlange aanvaller van meer dan twee meter die ontzettend productief is geweest in Europa. Bij Lokeren maakte hij uit 97 wedstrijden 43 doelpunten. Hij werd topscorer in het seizoen 1998/1999

Beste managers uit het verleden

Aimé Anthuenis: Volgens lubanski was hij ondanks zijn mindere prestaties echt een vakman. Goede prestaties boekte de trainer niet. De club raakte de aansluiting met de top tien kwijt. Lokeren kende magere seizoenen, wat resulteerde in een opvolging door Etienne d’Hondt.

Peter Maes: Hij is een van de succesvolste trainers van Lokeren, door tweemaal de beker van België te winnen. In 2013/2014 werd hij verkozen tot Trainer van het Jaar.

Informatie

  • Plaats: Lokeren
  • Stadion: Daknamstadion
  • Opgericht: 1923
  • Clubkleuren: Wit/zwart/geel
  • Bijnamen: Tricolores

Veelgestelde vragen over Lokeren

Je kan wedden op Lokeren via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Lokeren. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Lokeren afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Lokeren.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Lokeren wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Lokeren aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Lokeren kan je vinden op de clubpagina van Lokeren.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Lokeren. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Lokeren met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Lokeren met elkaar vergelijken op de clubpagina van Lokeren.

Er zijn verschillende bonussen voor Lokeren. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Lokeren met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Lokeren met elkaar vergelijken op de clubpagina van Lokeren.

Achtergrondinformatie

Weetje

Eind augustus werd sportief directeur Willy Reynders verslagen. Momenteel neemt Thomas Bernaert het stokje over. De pas 26-jarige directeur is nu al verantwoordelijk voor het spelersbeleid bij Lokeren.

Prijzenkast

  • Beker van België 2x
  • Belgische Supercup 2x

Supporters

De supporters van Lokeren lieten door de slechte resultaten van zich horen. Volgens de krant Het Laatste Nieuws is voorzitter Lambrecht de boosdoener. De journalisten haalden uit naar de voorzitter, omdat veel spelers niet het vereiste niveau halen wat Lokeren nodig zou moeten hebben.

Rivaliteit

KAA Gent is een rivaal van Lokeren. De clubs hebben verschillende belangen. Waar Gent probeert kampioen te worden moet Lokeren strijden tegen degradatie.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.