award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: netbet bookmaker Maak jouw persoonlijke account aan Registreren

Waasland-Beveren

Wedden op Waasland-Beveren is voor veel mensen die gokken op voetbalwedstrijden interessant, omdat de ploeg keer op keer weer weet te verrassen in de Jupiler Pro League. Ervaar het zelf!

Bekijk alle wedstrijden
Waasland-Beveren logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuis1GelijkspelXUit2
Zondag 21:45Royal Charleroi SC
-
KSK Beveren
Royal Charleroi SC
1.28
@ Betfirst
Gelijkspel
6.65
@ Betfirst
KSK Beveren
13.25
@ Betfirst

Wedden op Waasland-Beveren

Hoewel Waasland-Beveren nog niet zo lang actief is in de Jupiler Pro League, weten ze zich behoorlijk goed staande te houden. Met keurige klasseringen boven in het ‘rechter rijtje’ doet de club het boven verwachting. Kortom, een ploeg die kan verrassen.

En niet alleen met klasseringen op de eindranglijst. Ook in wedstrijden tegen de topploegen bijt de fusieclub van zich af en sprokkelt het team de puntjes bijeen. De ploeg heeft alle ingrediënten in zich die wedden op Waasland-Beveren leuk maken – en hopelijk ook winstgevend!

Geschiedenis van Waasland-Beveren

Waasland-Beveren is een fusie uit KFC Red Star Haasdonk en KSK Beveren. Red Star werd opgericht in 1936. In 2010 fuseerde beide ploegen. Dit kwam omdat KSK Beveren in financiële nood kwam. Het verhaal van KFC Red Star is nogal een succesverhaal. In 1996 speelde de ploeg nog op provinciaal niveau. In het seizoen 1999/00 en 2000/01 werd achtereenvolgende gepromoveerd. In 2003/04 promoveerde de ploeg opnieuw en speelde het in de Tweede klasse. In 2011/12 werd gepromoveerd naar het hoogste niveau, dus na de fusie. Daar speelt het nu nog steeds zijn wedstrijden.

Beste spelers uit het verleden

Omdat de club nog niet lang op het hoogste niveau heeft gevoetbald hebben er nog geen grote voetballers gespeeld. De meest noemenswaardige voetballers die voor “De Leeuwen” hebben gevoetbald zijn Wesley Sonck en Tomasz Radzinski. Wesley Sonck heeft onder andere gevoetbald voor Club Brugge, KRC Genk, Borussia Mönchengladbach en Ajax. In totaal heeft hij ook 55 interlands voor België. In het seizoen 2012/13 kwam hij te spelen voor Waasland-Beveren. In totaal kwam hij tot 17 wedstrijden. Tomasz Wadzinski is een Canadees international die onder andere gespeeld heeft voor RSC Anderlecht, Everton FC, Fulham FC en uiteindelijk in het laatste seizoen van zijn carrière voor Waasland-Beveren. Hij kwam in 2012 tot 14 wedstrijden en 7 doelpunten voor de club.

Beste managers uit het verleden

Onder Dirk Geeraerd promoveerde Waasland-Beveren naar het hoogste niveau. In het seizoen 2010/11 was de club al 4e geworden, maar wist het niet te promoveren in de eindronde. In 2011/12 wist de club wel te promoveren naar het hoogste niveau door te eindigen op de 2e plaats. Hierna werd wel gewonnen in de eindronde.

Informatie

  • Plaats: Beveren
  • Stadion: Freethielstadion
  • Opgericht: 1936
  • Clubkleuren: Geel/blauw
  • Bijnamen: De Leeuwen

Achtergrondinformatie

Weetje

Robert Waterschoot was 50 jaar lang voorzitter van de club. Uiteindelijk werd hij in 1993 gehuldigd en stopte hij ermee.

Stadion

Het stadion van Waasland-Beveren is het Freethiel en heeft een capaciteit van 8190. Bij wedstrijden van Waasland-Beveren zitten gemiddeld rond de 5000 a 6000 supporters per wedstrijd per seizoen.

Open een account bij Betfirst en ga wedden!
Registreren