award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Go Ahead Eagles

Een enorme dosis passie en een ongeëvenaarde inzet. Dat is wat de club uit Deventer kenmerkt en waardoor het kan stunten tegen iedere ploeg. En dat maakt wedden op Go Ahead Eagles bijzonder interessant.

Bekijk alle wedstrijden
Go Ahead Eagles logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles is een echte cultclub. Het heeft dan ook als een van de enige clubs in het Nederlands betaald voetbal een 3e tenue, naar Engels voorbeeld. Het werkt haar wedstrijden af in een altijd goed gevuld stadion en draait doorgaans makkelijk mee in de (sub)top van de Eerste Divisie.

Het weet daardoor ook regelmatig een plekje in de nacompetitie te veroveren, waardoor de ploeg altijd wel weer kans maakt om de Keuken Kampioen Divisie achter zich te laten en te promoveren naar de hoogste klasse in het Nederlands voetbal. Vanwege die stabiele prestaties is wedden op Go Ahead Eagles dan ook een interessante optie voor de mensen die gokken op voetbalwedstrijden.

Geschiedenis van Go Ahead Eagles

De club is opgericht op 2 december 1902. Sinds 1971 heeft het de naam Go Ahead Eagles. In totaal is de club 4x landskampioen geworden.

Beste spelers uit het verleden

De club kent een aantal spelers die tijdens hun loopbaan voor de Eagles ook international werden voor het Nederlands elftal. De meest bekende zijn Cees van Kooten, Bert van Marwijk, Dick Schneider en Leo Halle. Cees van Kooten speelde 198 wedstrijden voor de club uit Deventer waarin hij 79 keer scoorde. Bert van Marwijk is vooral bekend als coach maar had als speler ook een aardige carrière. In de jeugd speelde hij al zijn wedstrijden GAE en in 1969 maakte hij zijn debuut als professioneel voetballer. In totaal speelde de aanvaller/middenvelder 146 wedstrijden voor de rood-gelen.

Beste managers uit het verleden

In het seizoen 2013 behaalde de club onder Erik ten Hag promotie via de play-offs. Ten Hag bleef voor maar één seizoen trainer. Wel legde hij de basis voor 2 seizoenen eredivisievoetbal. Het langst sinds de eeuwwisseling.

De meeste bekende (ex)-trainers zijn onder andere Leo Beenhakker, Bob Maaskant, Robert Maaskant, Henk ten Cate, Fritz Korbach en Foeke Booy.

Informatie

  • Plaats: Deventer
  • Stadion: De Adelaarshorst
  • Opgericht: 1902
  • Clubkleuren: Geel/rood
  • Bijnamen: Kowet, Trots aan de IJssel, De Adelaars, Eagles

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 4x

Weetje

Het rugnummer 12 wordt niet uitgereikt, omdat de fans de 12e man zijn.

Supporters

Go Ahead Eagles haalt gemiddeld hoge supportersaantallen vergeleken de andere clubs in de Eerste Divisie. Over het algemeen zitten er tussen de 6900 en 8500 toeschouwers per wedstrijd. De club heeft dan ook een grote harde kern die elke wedstrijd weer aanwezig is.

Rivaliteit

De club heeft door de jaren heen verschillende Rivalen gehad. Tegenwoordig is de derby met De Graafschap een hevige. Daarnaast kent Go Ahead Eagles de IJselderby met PEC Zwolle.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren