award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Telstar

Kunnen de Witte Leeuwen promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen? Of zijn ze gedoemd tot nog een jaar Keuken Kampioen Divisie? Volg de club, ontdek de beste odds en start met wedden op Telstar voor een extra meeslepend seizoen!

Bekijk alle wedstrijden
Telstar logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Telstar

Telstar speelt al jaren in de Eerste Divisie, zonder de laatste jaren echt mee te doen om te prijzen. De afgelopen seizoenen eindigde de club slechts enkele keren in het linker rijtje en mocht het meedoen in de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Maar dat betekent niet dat de club geen ambities heeft.

Integendeel, zelfs! De Witte Leeuwen willen dolgraag promoveren naar het hoogste niveau. Daarvoor wordt langzaam maar zeker aan alle randvoorwaarden voldaan. Kan de selectie het dit seizoen al bolwerken? Of eindigt het roemloos aan de verkeerde kant van de ranglijst? Geef de wedstrijden dit seizoen extra spanning door te wedden op Telstar!

Geschiedenis van Telstar

De club is ontstaan in 1963, na een fusie van de prof-afdelingen van respectievelijk VSV uit Velsen en Stormvogels uit IJmuiden. De nieuwe club die daardoor ontstond is vernoemd naar de toenmalig, nieuw gelanceerde communicatiesatelliet: Telstar. Het team wist direct na de fusie direct te promoveren naar de huidige Eredivisie, om daar vervolgens pas 14 jaar later weer te degraderen naar de Eerste Divisie, wat we tegenwoordig de Keuken Kampioen Divisie noemen. Sindsdien is het de club uit Velsen niet meer gelukt om weer te promoveren.

Beste spelers uit het verleden

Heinz Stuy begon zijn carière in 1963 bij Telstar. Daar keepte hij tot 1967 115 wedstrijden voor Telstar. In 1967 werd hij als tweede keeper naar Ajax gehaald, maar daar keepte hij zichzelf de basis in. Uiteindelijk speelde hij 10 jaar lang voor Ajax tot 1976. Daar won hij in de gouden periode vele prijzen waaronder 3x de Europacup 1 en 2x de Eredivisie. Hij is ook de enige keeper die in 3 opeenvolgende Europacup finales de nul heeft weten te houden.

Louis van Gaal is vooral als trainer bekend, maar houdt er ook een redelijke voetbalcarrière op na. Hij begon zijn carrière bij Ajax maar speelde daar nul wedstrijden. Uiteindelijk, kwam hij in 1977 terecht bij Telstar nadat hij in België wel aan het voetballen toe kwam. Daar speelde hij maar één jaar alvorens hij vertrok naar Sparta Rotterdam. Daar speelde hij vele wedstrijden.

Beste managers uit het verleden

Sinds de club in 1978 degradeerde is Telstar niet meer gepromoveerd. Wel heeft het een aantal keer de play-off bereikt zonde succes. De laatste keer was in 2017/18 onder Mike Snoei. Wel hebben er een aantal bekende coaches Telstar getraind. Zo was Cor Pot van 1995 tot 1997 coach van Telstar en was Marcel keizer van 2012 tot 2014 coach van Telstar.

Informatie

  • Plaats: Velsen-IJmuiden
  • Stadion: Rabobank IJmond Stadion
  • Opgericht: 1963
  • Clubkleuren: Wit
  • Bijnamen: De Witte Leeuwen

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • KNVB Beker 1x

Weetje

Telstar is samen met FC Eindhoven de club die het langst wacht op promotie naar de Eredivisie. Namelijk al 39 jaar.

Supporters

Wedstrijden van Telstar worden redelijk bezocht. Gemiddeld komen er bij wedstrijden van Telstar tussen de 1800 en 2500 toeschouwers.

Rivaliteit

AZ Alkmaar was altijd de grote rivaal van Telstar, maar die rivaliteit is enigszins verwaterd door het uitblijven van promotie van Telstar en de ambities van AZ Alkmaar. De clubs spelen dan ook al jaren op verschillende niveaus.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren