award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Elche CF

De Spaanse club Elche is niet onbekend in de Primera División en zorgt wel eens voor leuke stunts. Alleen dat maakt het al een leuke ploeg om te wedden. Bekijk dus de odds bij onze bookmakers!

Bekijk alle wedstrijden
Elche CF logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP ELCHE CF

Elche CF heeft in zijn vroegere jaren veel in de La Liga gespeeld. Sinds de jaren ‘90 hadden ze veel moeite om terug te keren in de Spaanse top; ze speelden voornamelijk in de Segunda División en een aantal seizoenen in de Segunda División B. Hierdoor hebben ze vaak hoge odds bij onze bookmakers.

GESCHIEDENIS VAN ELCHE CF

In 1922 komen een aantal managers van verschillende lokale clubs samen in een grot naast de Vinalopó. De managers wilden samen een grote en krachtige club die het kon opnemen tegen CA Bellas Artes. Dit was een grote voetbalclub uit Alicante.

Elche kon na een hervorming in het Spaanse voetbal in het seizoen van 1929/30 spelen in de derde divisie van Spanje. Vanaf het seizoen van 1940/41 tot het seizoen van 1958/59 speelden ze voornamelijk in de derde divisie en een aantal jaar in de tweede divisie.

In het seizoen van 1959/60 maakte Elche haar debuut in de La Liga. Dat was het begin van een lange periode in de Spaanse top. Ze bleef elf seizoen in La Liga en de hoogste plaatsing hebben ze ook in deze periode gehaald: de vijfde plek in 1963/64.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

Elche kent niet veel grote spelers, maar er is één speler die meer dan 200 wedstrijden heeft gespeeld voor de club en hij is ook de clubtopscoorder met 49 doelpunten: Juan Francisco Martínez Modest, ook wel Nino genoemd. Hij maakte zijn debuut in 1998 voor Elche. Hij heeft tot 2006 bij de club gespeeld, kwam in 2016 terug en is sinds 2021 met pensioen.

Willy Caballero, die je wellicht kent van zijn jaren bij Manchester City en bij Chelsea, heeft in 2004 zijn debuut gemaakt voor Elche. In 2011 maakte hij een transfer naar Málaga.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS.

César Rodríguez is de manager die ervoor heeft gezorgd dat Elche voor het eerst in de La Liga kon spelen in het seizoen van 1959/60. De oud aanvaller van Barcelona begon zijn managerscarrière bij Elche in 1958. Maar aan het einde van zijn debuutseizoen verliet hij de club omdat hij met pensioen ging.

Gastón Máspoli was maar twee seizoenen (1968/69 en 1969/70) de manager van Elche. In zijn twee jaar hebben ze wel finale behaald van de Copa del Rey in 1969. Dit is het hoogste wat Elche ooit heeft gehaald in haar geschiedenis.

Informatie

  • Plaats: Elx
  • Stadion: Estadio Manuel Martínez Valero
  • Opgericht: 1922
  • Clubkleuren: Wit/groen
  • Bijnamen: Los Franjiverdes, Los Ilicitanos

Veelgestelde vragen over Elche CF

Je kan wedden op Elche CF via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Elche CF. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Elche CF afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Elche CF.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Elche CF wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Elche CF aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Elche CF kan je vinden op de clubpagina van Elche CF.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Elche CF. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Elche CF met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Elche CF met elkaar vergelijken op de clubpagina van Elche CF.

Er zijn verschillende bonussen voor Elche CF. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Elche CF met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Elche CF met elkaar vergelijken op de clubpagina van Elche CF.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Segunda División: 1958/59, 2012/13
  • Copa del Rey 2e plek: 1969

Weetjes

In zijn beginjaren heette de club eerst Elche Football Club, maar op verzoek van de Spaanse voetbalbond moest elke club in Spanje een Spaanse naam hebben. Sinds 1939 heet de club Elche Club de Fútbol.

Supporters

Voor een minder grote Spaanse club heeft Elche heel wat supporters wereldwijd. Deze hebben zelfs eigen Facebookpagina’s en Instagram accounts.

Rivaliteit

Elche kent vier rivalen: Hércules CF, Real Murcia Club de Fútbol, Levante UD en Granada CF.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.