award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Amiens

Het kleine clubje geldt als één van de voornaamste kandidaten om te degraderen uit de Ligue 1. Kunnen ze de kenners hun ongelijk bewijzen? Maak 't mee en maak het seizoen extra spannend door te wedden op Amiens!

Bekijk alle wedstrijden
Amiens logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Amiens

Amiens is relatief nieuw in de Ligue 1. De ploeg werd op voorhand getipt als één van de belangrijkste degradatiekandidaten, maar wist zich desalniettemin toch te handhaven. Lukt dat de ploeg opnieuw? Of zakt het weer af naar het Franse tweede niveau?

Zoals bijna altijd met degradatiekandidaten het geval is, kennen wedstrijden van de club meestal hoge quoteringen. Wanneer wedden op Amiens goed uitpakt, kun je daarom een mooie winst tegemoet zien. Lees je dus goed in zodat je je kansen kunt vergroten en check de hierboven de scherpste odds om het maximale uit je weddenschap te halen!

Geschiedenis van Amiens

Amiens SC is een club die vaak heen en weer wisselde van de tweede en derde klasse. De club heeft zelfs even in de vierde klasse gespeeld! In 1991 keerde de club weer terug naar de tweede klasse. Tot 2000 speelde de club in de middenmoot van Division 2, die nu Ligue 2 heet. Na een jaar in de lagere competitie te hebben gespeeld keerde de club snel weer terug naar Division 2.

In 2007 vond er een bijzonder ontknoping plaats van de Ligue 2. Maar liefst zes ploegen (!) konden nog promoveren. Strasbourg pakte uiteindelijk de titel en Amiens mocht voor het eerst in zijn 116-jarige bestaan naar de Ligue 1. Het leek er op dat Amiens nog een seizoen in de Ligue 2 moest gaan spelen. Tot de 95e minuut stond het 1-1. In de allerlaatste minuut bekroonde Emmanuel Bourgaud zich tot held van de club. Hij schoot de club naar de 1-2 en dus weer terug naar de tweede, de plek die rechtstreeks promotie betekent.

Noemenswaardige spelers

Moussa Konaté: Konaté is een van de betere aanvallers van Amiens op dit moment. In augustus 2017 vertrok hij van het Zwitserse FC Sion naar Amiens. Hij is international van het Senegalees elftal. Konaté heeft op zijn jonge leeftijd al in veel landen gevoetbald: Bij Israël, Rusland, Italië, Zwitserland en Frankrijk.

Emmanuel Bourgaud: Alleen al het doelpunt in de allerlaatste minuut zorgt ervoor dat hij gezien wordt als de held van Amiens. De club speelt nu voor het eerst in zijn bestaan in de Ligue 1. Ondanks zijn belangrijke doelpunt speelt hij nu bij Red Star FC, uitkomend in Ligue 2.

Noemenswaardige managers

Christophe Pélissier: Vanaf 2014 is hij de trainer van Amiens. Mede dankzij hem heeft de club de opmars gemaakt naar de Ligue 1. In 2015 zorgde hij met een geweldige tweede seizoenshelft ervoor dat de club promoveerde naar Ligue 2. Seizoen 2017/2018 was het beste seizoen ooit gespeeld in de historie van de club.

Denis Troch: Onder zijn leiding werd de finale bereikt van de Coupe de France. Amiens, op dat moment derde divisionist, greep net naast de prijs. Strasbourg versloeg Amiens en mocht deelnemen aan de UEFA Cup.

Informatie

  • Plaats: Amiens
  • Stadion: Stade de la Licorne
  • Opgericht: 1901
  • Clubkleuren: Wit

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Runner-up Coupe de France 1x

Weetje

Amiens heeft heel vaak net naast de promotie gegrepen. In 2006/2007 deed de club bijvoorbeeld mee om promotie. Met een punt (!) verschil mocht de club niet meedoen om de promotiewedstrijden. In 2009 degradeerde de club naar het derde niveau. Nog nooit is een club met zo veel punten gedegradeerd uit Ligue 2. In 2011 promoveerde de club wel weer naar het hoogste niveau, maar net zo hard kelderde de club weer naar een niveau lager.

Supporters

In november 2017 zijn er zo’n twintig tot dertig suppoters gewond geraakt nadat het hek van het stadion omviel. Het hek bij het uitvak bezweek, waardoor supporters twee meter naar beneden vielen. De supporters werden op het veld behandeld.

Rivaliteit

Leuke wedstrijden zijn tegen Lille. Beide clubs komen uit Noord-Frankrijk. In 2018/2019 won Lille beide wedstrijden. Zij staan ook veel hoger in de competitie en heeft daarom andere belangen.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren