award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Clermont Foot

Wedden op Clermont Foot? Deze club speelt pas voor de derde keer in de Franse top. Hun toekomst is wat dat betreft onzeker, wat zorgt voor mooie odds. Bekijk ze snel bij onze bookmakers!

Bekijk alle wedstrijden
Clermont foot logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP CLERMONT FOOT

Wedden op Clermont is leuk om twee redenen: hoge odds en vaak makkelijke bets. Hier moet je natuurlijk wel mee oppassen; de bal is rond zoals je weet. Het is hun eerste seizoen in de Ligue 1 in de 21e eeuw. De club is ook niet vies van een stunt. Ze wonnen bijvoorbeeld direct na promotie met 1-0 van de regerend landskampioen OSC Lille. Bekijk de odds bij onze bookmakers (tip: kijk ook gelijk naar de bonussen!)

GESCHIEDENIS VAN CLERMONT FOOT

De club is in 1911 opgericht onder de naam AS Clermont-Ferrand. In de beginjaren hadden ze moeite met het behalen van succes., maar in deze periode speelde ze wel twee seizoenen in de hoogste divisie van Frankrijk. Ondanks het weinige succes wisten ze wel de halve finale te behalen van de Coupe de France in het seizoen van 1945/46. De club moest helaas het seizoen daarna van hun professionele licentie inleveren vanwege financiële problemen.

Het heeft 19 jaar geduurd voordat de club weer mee kon doen met het professionele voetbal in Frankrijk. In 1984 fuseerde de club met Stade Clermontois en veranderde de naam naar Clermont FC. Vijf jaar later kwam de club weer in financiële problemen en gingen ze failliet. In 1990 werd ze heropgericht onder de naam die we nu kennen.

Clermont Foot kwam niet hoger dan de Ligue 2, maar kende wel veel succes in de Coupe de France, waarbij er één jaar echt uitspringt als het gaat om succes. In 1997 hadden ze maar liefst drie professionele clubs uitgeschakeld: Martigues, Lorient en ook nog eens Paris Saint Germain. Helaas werden ze een ronde later uitgeschakeld door Nice.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

Clément Pinault speelde zijn eerste seizoen bij Clermont in 2008/09. Helaas kon hij het seizoen niet afmaken door een hartaanval. Sinds 2009 wordt het rugnummer dat hij droeg, nummer 14, niet meer gedragen.

Spelers die bij Clerment spelen of gespeeld hebben ken je wellicht wel. Denk aan spelers als Romain Alessandrini en Édouard Duplan.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

Thierry Coutard was de manager toen Clermont het zo goed deed in 1997 waarbij ze Paris Saint Germain hadden uitgeschakeld. Hij was de manager tussen 1996 en 1999.

Pascal Gatien is een belangrijke manager voor Clermont. Door hem is de club voor het eerst in de 21e eeuw in de Ligue 1. Hij kwam bij de club in 2017 en heeft een contract tot 2023.

Informatie

  • Plaats: Clermont-Ferrand
  • Stadion: Stade Gabriel Montpied
  • Opgericht: 1911
  • Clubkleuren: Rood/blauw
  • Bijnamen: Les Lanciers

Veelgestelde vragen over Clermont Foot

Je kan wedden op Clermont Foot via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Clermont Foot. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Clermont Foot afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Clermont Foot.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Clermont Foot wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Clermont Foot aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Clermont Foot kan je vinden op de clubpagina van Clermont Foot.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Clermont Foot. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Clermont Foot met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Clermont Foot met elkaar vergelijken op de clubpagina van Clermont Foot.

Er zijn verschillende bonussen voor Clermont Foot. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Clermont Foot met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Clermont Foot met elkaar vergelijken op de clubpagina van Clermont Foot.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Championnat National (3e divisie): 2001/02, 2006/07

Weetje

Het nummer 63 in hun logo refereert naar Puy-de-Dôme. Frankrijk is opgesplitst in 102 ‘departementen’ en deze zijn te vergelijken met provincies in Nederland in België. Puy-de-dôme is de 63e departement en Clermont-Ferrand is de hoofdstad van dit departement.

Supporters

Clermont heeft drie supportersgroepen: Ultras Clermont, Armada Clermont en Amicale des Supporters.

Rivaliteit

Clermont Foot kent een aantal rivalen en die komen eigenlijk allemaal uit de Ligue 2 of lager aangezien ze altijd in deze competities hebben gespeeld. De rivalen zijn: AS Moulins, AS Yzeure, Grenoble Foot 38, LB Châteauroux en Bourg en Bresse Péronnas.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.