award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Girondins de Bordeaux

Als één van de oudste profclubs kent de ploeg uit Normandië een rijke geschiedenis en dito prijzenkast. En dat maakt wedden op Girondins de Bordeaux nog steeds een populaire aangelegenheid!

Bekijk alle wedstrijden
Girondins de Bordeaux logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Girondins de Bordeaux

Girondins de Bordeaux is een Franse voetbalclub die uitkomt in de Ligue 1. Meestal eindigde de club in de subtop van de Franse competitie, maar de laatste jaren nemen die goede prestaties langzaam af en vinden we de ploeg terug voornamelijk terug in de middenmoot.

Desalniettemin beschikt de club over een rijke historie en een goed gevulde prijzenkast. Hoewel prestaties uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, geldt de club uit Normandië vaak nog steeds als favoriet. Terecht of onterecht, het levert in ieder geval interessante quoteringen op. Nieuwsgierig? Check hierboven de beste odds voor komende wedstrijden.

Geschiedenis van Girondins de Bordeaux

Girondins de Bordeaux is opgericht op 1 oktober 1881. De eerste echte prijs werd gewonnen in 1941. De laatste grote prijs won de club in het seizoen 12/13 met het winnen van de Franse beker.

Noemenswaardige spelers

De beste speler die ooit voor Bordeaux heeft gespeeld is Zinédine Zidane. Zizou speelde vanaf het seizoen 1992/93 4 seizoenen voor de club. In totaal speelde Zidane 135 wedstrijden voor de club en scoorde 28 keer. In 1996 verkocht Girondins de Bordeaux Zidane voor 3,5 miljoen aan Juventus. Hier groeide Zidane uit tot de smaakmaker van de ploeg.

Alain Giresse heeft de meeste wedstrijden voor de club gespeeld en ook de meeste goals gemaakt. In totaal scoorde hij 158 doelpunten in 519 wedstrijden. De 163 centimeter lange aanvallende middenvelder behaalde geen grote prijzen met de club, maar werd wel Europees kampioen van Frankrijk in 1984.

De beste Nederlander die ooit voor Bordeaux heeft gespeeld is Bertus de Harder. De aanvaller was een van de eerste Nederlanders die zijn geld probeerde te verdienen in een buitenlandse competitie. Hij speelde van 1949 tot 1956 voor de club. In 1950 werd hij samen met zijn ploeggenoten ereburger van de stad, omdat hij het eerste landskampioenschap had behaald van de club.

Noemenswaardige managers

De eerste trainer die een prijs won met Bordeaux was de Spanjaard Benito Diaz in 1941. De eerste coach die de competitie won was André Gérard in 1950. Hij is tegelijk ook de langstzittende coach met 10 jaar, namelijk van 1947 tot 1957 gevolgd door Aimé Jacquet met 9 jaar in de jaren 80. Jacquet heeft de meeste prijzen gewonnen met Bordeaux, namelijk 3 landstitels en 2 bekers.

Informatie

  • Plaats: Bordeaux
  • Stadion: Stade Matmut Atlantique
  • Opgericht: 1881
  • Clubkleuren: Wit
  • Bijnamen: Les Girondins, Les Bordelais, Marine et Blanc

Veelgestelde vragen over Girondins de Bordeaux

Je kan wedden op Girondins de Bordeaux via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Girondins de Bordeaux. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Girondins de Bordeaux afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Girondins de Bordeaux.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Girondins de Bordeaux wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Girondins de Bordeaux aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Girondins de Bordeaux kan je vinden op de clubpagina van Girondins de Bordeaux.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Girondins de Bordeaux. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Girondins de Bordeaux met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Girondins de Bordeaux met elkaar vergelijken op de clubpagina van Girondins de Bordeaux.

Er zijn verschillende bonussen voor Girondins de Bordeaux. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Girondins de Bordeaux met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Girondins de Bordeaux met elkaar vergelijken op de clubpagina van Girondins de Bordeaux.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 6x
  • Coupe de France 4x
  • Franse League Cup winnaar 3x
  • Franse Supercup winnaar 2x

Weetje

FC Girondins de Bordeaux heeft de meeste Europese wedstrijden gespeeld van alle Franse voetbalclubs.

Supporters

Bordeaux heeft een fanatieke aanhang, maar over het algemeen krijgen ze het stadion niet uitverkocht. Gemiddeld zitten er per wedstrijden tussen de 20.000 en 26.000 toeschouwers op de tribune. Bordeaux kent 15 verschillende supportersverenigingen over de hele wereld.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Bordeaux is Toulouse. Beide clubs komen uit een stad die ligt aan de rivier de Garonne. Sinds 2001 speelt Toulouse weer in de Ligue 1 en hierdoor is de derby ook steeds competitiever geworden. Daarnaast heeft de club nog derby’s met FC Nantes en Olympique Marseille.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.