award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

OGC Nice

De onvoorspelbare ploeg is in staat om te stunten en om zekere wedstrijden uit handen te geven. Wedden op OGC is daarom extra spannend!

Bekijk alle wedstrijden
OGC Nice logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op OGC Nice

OGC Nice heeft zich de afgelopen seizoenen knap gepositioneerd in de subtop van de Franse Ligue 1. Maar het eindigt ook nog wel eens in de middenmoot. Het is een onberekenbare ploeg die zomaar kan winnen van de top, maar ook zomaar niet thuis kan geven tegen kleinere teams.

Dat gegeven maakt wedden op OGC Nice spannend – en winstgevend. De wisselvalligheid levert namelijk relatief hoge quoteringen op voor een club met een statuur zoals die van Nice. Nieuwsgierig naar de bookmakers met de beste odds voor komende wedstrijden? Hierboven hebben we de meest gunstige quoteringen voor je genoteerd!

Geschiedenis van OGC Nice

OGC Nice werd opgericht in 1904 en beleefde zijn absolute hoogtijdagen in de jaren 50’. Nice werd in 1951 kampioen en werd dat de jaren daarna nog drie keer. Daarnaast won het twee keer de beker. De jaren erna zakte Nice langzaam af en degradeerde zelfs in 1964. Momenteel speelt het echter alweer bijna twintig jaar in de Ligue 1.

Noemenswaardige spelers

Enkele bekende spelers die voor de club hebben gespeeld zijn Wesley Sneijder, Mario Balotelli, Luigi Bruins, Dario Cvitanich, Just Fontaine, Hatem Ben Arfa en Patrice Evra.

Noemenswaardige managers

Ook tijdens hun gloriedagen switchte OGC Nice vaak van manager en een grote naam is dus moeilijk om aan te wijzen. Tussen 2012 en 2016 deed Claude Puel oude tijden weer even herleven. Na enkele teleurstellende seizoenen werd hij vierde met Nice.

Informatie

  • Plaats: Nice
  • Stadion: Allianz Riviera
  • Opgericht: 1904
  • Clubkleuren: Rood/zwart
  • Bijnamen: Les Aiglons, Le Gym

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 4x
  • Kampioen Ligue 2 4x
  • Coupe de France 3x

Rivaliteit

Tegen AS Monaco speelt Nice de derby van de Côte d’Azur. Andere rivalen zijn Olympique Marseille, Lyon, Bastia, Saint-Etienne en Napoli.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren