award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

OIympique Lyon

Als meest succesvolle Franse club van deze eeuw is wedden op Olympique Lyon een populaire aangelegenheid. En terecht, want de quoteringen zijn niet mis. Bekijk nu de beste odds!

Bekijk alle wedstrijden
Olympique Lyon logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op OIympique Lyon

Olympique Lyon is één van de sterkste uitdagers van PSG om het landskampioenschap. De club heeft immers in de 21e eeuw tot nu toe meer titels behaald dan de Parijzenaren en ook de afgelopen seizoenen speelt het telkens weer mee in de top, hoewel de afstand tot de kampioen toch vaak tientallen punten bedraagt.

Desalniettemin is wedden op Olympique Lyon nog steeds een interessante optie voor veel mensen die gokken op wedstrijden in de Franse competitie. De ploeg is in veel wedstrijden favoriet, waardoor je de club prima kunt gebruiken in je gecombineerde weddenschap.

Geschiedenis van Olympique Lyon

Olympique Lyonnais, ook wel simpelweg Lyon genoemd, is een Franse club die uitkomt in Lique 1. De club was opgericht in 1899. De meest succesvolle periode van de club is de 21e eeuw. Het eerste landskampioenschap werd behaald in 2002.

Noemenswaardige spelers

Er zijn 6 spelers van Olympique Lyon die speler van het jaar van Frankrijk zijn geworden. De eerste die met Lyon speler van het jaar werd is Micheal Essien in 2005. Daarna werden Juninho, Florent Malouda, Karim Benzema, Lisandro López en als laatste in 2015 Alexandre Lacazette speler van het jaar met Olympique Lyon. Al deze spelers zijn vertrokken bij Lyon of voetballen niet meer. Micheal Essien won nog vele prijzen met Chelsea waaronder de Premier Leauge en de Champions League. Karim Benzema won met Real Madrid onder andere 4 keer de Champions League. Alexandre Lacazette vertrok in 2017 naar Arsenal.

Noemenswaardige managers

De eerste professionele coach van Lyon was Oscar Heisserer in 1950. Hij was in het laatste seizoen bij de club ook speler en trainer. De trainer die het langst Lyon heeft gecoacht is Aimé Mignot. Hij was coach van 1968 tot 1976. Alain Perrin was de eerste coach die de dubbel won met Lyon in het seizoen 2007/08.

Informatie

  • Plaats: Lyon
  • Stadion: Parc Olympique Lyonnais
  • Opgericht: 1950
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: Les Gones

Veelgestelde vragen over OIympique Lyon

Je kan wedden op OIympique Lyon via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op OIympique Lyon. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op OIympique Lyon afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op OIympique Lyon.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op OIympique Lyon wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op OIympique Lyon aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op OIympique Lyon kan je vinden op de clubpagina van OIympique Lyon.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor OIympique Lyon. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op OIympique Lyon met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van OIympique Lyon met elkaar vergelijken op de clubpagina van OIympique Lyon.

Er zijn verschillende bonussen voor OIympique Lyon. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op OIympique Lyon met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van OIympique Lyon met elkaar vergelijken op de clubpagina van OIympique Lyon.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 7x
  • Coupe de France 5x
  • League Cup 1x
  • Supercup 7x

Weetje

Naast het mannenteam heeft Lyon ook een heel succesvol vrouwenteam dat al 15 keer landskampioen is geworden. Daarnaast won het ook de Champions League voor vrouwen 4 keer.

Supporters

De laatste jaren zitten er steeds meer supporters bij wedstrijden van Olympique Lyon. Waar er in seizoen 12/13 nog gemiddeld rond de 32000 toeschouwers per wedstrijden waren zijn dat er in het seizoen 17/18 46000.

Rivaliteit

Lyon had altijd een rivaliteit met Saint-Étienne in de Derby Rhône-Alpes. Door de dominantie sinds de eeuwwisseling zijn er ook rivaliteiten bijgekomen met andere clubs zoals Marseille, Bordeaux, Paris Saint-Germain en Lille.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.