award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Brentford FC

Wedden op Brentford FC? Slimme keus! Want een nieuwe club op het hoogste Engelse niveau betekent doorgaans ook hoge odds. Bekijk en vergelijk nu de beste quoteringen voor de komende wedstrijden en ontdek de beste bookmaker voor jou bet!

Bekijk alle wedstrijden
Brentford FC logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN BRENTFORD FC

Na 132 jaar weet Brentford FC eindelijk te promoveren naar de Premier League. Ze waren in het seizoen van 2020/21 derde geëindigd in de Championship, maar wisten zich via de play-offs met een 2-0 overwinning tegen Swansea City te plaatsen voor een plek in de Premier League.

Dit seizoen hebben ze maar één doel: standhouden in de Premier League en niet degraderen. Ze zullen het in ieder geval niet makkelijk krijgen dit jaar, maar ze zullen alles-op-alles zetten om in de Premier League te blijven. Hoe denk jij dat de Bees het zullen doen? Eén ding is zeker, bij onze bookmakers vind je de scherpste odds bij het wedden op Brentford FC!

GESCHIEDENIS VAN BRENTFORD FC

Brentford FC is opgericht in 1889 en begon als een amateurclub in Engeland. Zeven jaar later wisten ze te promoveren naar de London League. De London League was een competitie voor Londense en nabijgelegen clubs die bestond uit 4 divisies. Hier hebben veel bekende clubs van nu ook in gespeeld, clubs als: Tottenham Hotspur, West Ham United en Fulham. Deze competitie bestaat sinds 1964 niet meer.

Na een aantal goede seizoenen in de London League, wisten de Bees zich te plaatsen voor de Southern League in 1898. Deze competitie is de 7e en 8e divisie in het professioneel voetbal. In het seizoen van 1900/01 werden ze kampioen in de Southern League en in 1920 seizoen spelen ze na een verkiezing in de English Football League (EFL).

De EFL is de oudste competitie in de wereld en bestaat uit drie divisies. EFL League Two, EFL League One en EFL Championship. Tot 1992 was dit de hoogste competitie in Engeland, in 1992 is de Premier League geïntroduceerd als de nieuwe topcompetitie van Engeland. Brentford deed het heel goed in de EFL en werd zelfs kampioen in EFL League Two en daarna ook in de EFL One. Vanaf de jaren 30’ promoveerde en degradeerde club steeds tussen de verschillende divisies in de EFL.

In het seizoen van 2020/21 eindigden de Bees 3e in de EFL Championship. Dit hield in dat ze met een play-offsysteem in de Premier League konden komen. Ze haalden de finale van de play-offs en wonnen deze met 2-0 van Swansea City.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

Ken Coote is de speler met de meeste gespeelde wedstrijd als een Bee. Hij heeft tussen 1949 en 1964 maar liefst 559 wedstrijden gespeeld voor Brentford. Er zijn sinds 2015 drie andere spelers die ook meer dan 500 wedstrijden hebben gespeeld. Jamie Bates, Peter Gelson en Kevin O’Connor hebben alle drie ook meer dan 500 wedstrijden gespeeld voor FC Brentford.

Wojciech Szczęsny is een speler waarvan je het misschien niet had verwacht, maar hij heeft één seizoen bij Brentford gekeept. Je weet vast wel dat Szczęsny enige tijd de vaste keeper was voor Arsenal. In een zijn eerste jaren bij Arsenal was hij voor één seizoen verhuurd aan Brentford.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

Harry Curtis is een club legende voor Brentford. Hij is de manager die het langst de club heeft geleid en daarbij ook het meest succesvol was. Onder zijn leiding promoveerde de club voor het eerst naar de EFL Championship na een kampioenschap in de EFL League Two. In 2015 is hij opgenomen in de Hall of Fame van de club.

Thomas Frank is de manager die Brentford heeft geleid naar het promoveren naar de Premier League. Een unieke prestatie!

Informatie

  • Plaats: Londen
  • Stadion: Brentford Community Stadium
  • Opgericht: 1889
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: The Bees

Veelgestelde vragen over Brentford FC

Je kan wedden op Brentford FC via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Brentford FC. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Brentford FC afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Brentford FC.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Brentford FC wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Brentford FC aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Brentford FC kan je vinden op de clubpagina van Brentford FC.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Brentford FC. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Brentford FC met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Brentford FC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Brentford FC.

Er zijn verschillende bonussen voor Brentford FC. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Brentford FC met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Brentford FC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Brentford FC.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • EFL League One kampioen: 1934/35
  • EFL League Two kampioen: 1932/33, 1991/92
  • Southern League kampioen: 1900/01

Weetje

De eigenaar van Brentford, Matthew Benham, is ook een groot aandeelhouder van de Deense ploeg FC Midtjylland. Hierdoor worden spelers vaak over en weer geruild of verhuurd.

Supporters

Brentford heeft acht fanclubs: Bees United, BIAS, LGBeeTs, Lifeline Society, Beesotted, Griffin Park Grapevine, Programme Collectors Club en West Country Bees.

Rivaliteit

De grootse rivalen van Brentford zijn Fulham en Queens Park Rangers. De rivaliteit met Fulham gaat ver terug. De rivaliteit met QPR is rond 1967 pas echt ontstaan. In dat jaar deed QPR namelijk een mislukte poging om de club over te kopen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.