award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op PSV – Feyenoord

De wedstrijd PSV – Feyenoord is altijd vermakelijk om naar te kijken. Samen met Ajax completeren de twee ploegen de top drie. De wedstrijden bepalen dan ook vaak wie afhaakt in de strijd om de landstitel. Omdat de wedstrijden vaak lastig te voorspellen zijn zijn de quoteringen hoog. Durf jij in te zetten?

PSV - Feyenoord

Geschiedenis

In 1989 boekten de Rotterdammers de grootste overwinning. Onder leiding van Pim Verbeek won Feyenoord dankzij Smolarek, Keur en Kiprich met 4-0.

PSV en Feyenoord hebben meer dan 125 keer tegen elkaar gespeeld. Feyenoord heeft in het verleden een aantal keren flink moeten incasseren. Wat dacht je van de 10-0 in 2010? Ook in 1996 wonnen de Eindhovenaren dik van Feyenoord: 7-2. René Eijkelkamp was bij PSV destijds de gevierde man.

Guus Hiddink was zeven jaar trainer van PSV. Daarom heeft hij ook de meeste edities van PSV – Feyenoord op zijn naam staan. Opvallend is dat het hem maar één keer lukte om in Rotterdam te winnen. Bij Feyenoord zat Giovanni van Bronckhorst het vaakst op de bank. Onder zijn leiding lukte het Feyenoord om maar één keer van PSV te winnen.

Opvallende spelers

Mateja Kezman – Mateja Kezman heeft drie doelpunten gemaakt in de wedstrijd PSV – Feyenoord of Feyenoord – PSV. In zijn carrière maakte hij furore bij Eindhovenaren. Het leverde hem een transfer op naar Chelsea. Hij kon daar Didier Drogba echter niet op de bank houden. In 2017 onthulde hij dat Feyenoord interesse in hem had.

Ove Kindvall – Kindvall wordt gezien als de beste spits die ooit bij Feyenoord heeft gespeeld. Feyenoord won in 1970 dankzij hem de Europa Cup I-finale. In San Siro versloegen de Rotterdammers Celtic met 2-1. Ove Kindvall maakte 129 doelpunten uit 144 duels. Bijna een doelpunt per wedstrijd!

Piet Kruiver – ‘Pietje Geld’ verruilde KFC uit Koog aan de Zaan voor PSV, waardoor hij meer geld kon verdienen. In 1961 vertrok hij weer uit Eindhoven. In Italië kon hij immers meer geld krijgen. Hij hoorde dat hard spel daar wel gewaardeerd zou worden, dus beukte hij in de wedstrijd tegen Vicenza er op los. Hij speelde zo fel dat de doelman van de tegenpartij vervangen moest worden.

Statistieken van PSV – Feyenoord

De Rotterdammers en de Eindhovenaren hebben meer dan 160 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. PSV heeft er 58 wedstrijden gewonnen en 65 verloren. PSV presteert thuis beter dan uit. Zo behaalt de club thuis gemiddeld 1,7 punt en uit maar 0,8 punt. In 1932/1933 verloor PSV met maar liefst 3-8. In 1931/1932 ging PSV bij Feyenoord onderuit met maar liefst 6-0: ook een record.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.