award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

US Salernitana 1919

Wedden op wedstrijden van Salernitana? Bekijk dan de scherpste quoteringen bij de verschillende wedkantoren. Ontdek hier de beste odds van de komende matches en zet in bij een bookmaker met de beste bonus!

Bekijk alle wedstrijden
US Salernitana 1919 logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP US SALERNITANA 1919

Salernitana mag het in het seizoen van 2021/22 voor de derde keer proberen in de Serie A. De club kent een geschiedenis van financiële problemen, degradaties en doorstarts. Ze hebben elke divisie wel gezien. Van de Serie D tot aan de Serie A. Ze hebben het langst in de Serie C door gebracht. Door hun geschiedenis zijn ze een van de favorieten als het gaat om degradatie, maar een stunt is natuurlijk altijd in de maak. Door de relatief hoge odds bij onze bookmakers zijn wedstrijden van Salernitana behoorlijk populair!

GESCHIEDENIS VAN US SALERNITANA 1919

De club is in 1919 opgericht als Unione Sportiva Salernitana. Net zoals veel andere clubs in die tijd is de club ontstaan na een fusie van een aantal andere sportverenigingen. De club speelde voornamelijk in het regionale voetbal van Italië. In het seizoen van 1947/48 lukte het de club om voor het eerst in de Serie A te spelen, maar dit hielden ze maar één seizoen vol. Het seizoen van 1998/99 lukte het voor een tweede keer, maar wederom hielden ze het maar één seizoen vol.

In 2005 kwam de club in financiële problemen en ging ze ook failliet. Antonio Lombardi nam de club over en veranderde de naam naar Salernitana Calcio 1919. Door het faillissement werd de club teruggezet naar de Serie C1. Hier werden ze wel kampioen en mochten ze promoveren naar de Serie B, dit hielden ze twee seizoenen vol waarna ze weer degradeerden naar de Serie C1.

In 2011 ging de club weer failliet en maakte een nieuwe doorstart. Hierdoor kwamen ze terecht in de Serie D. Na een aantal promoties wist de club  zelfs ook te promoveren naar de Serie A.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

Gennaro Gattuso ken je wellicht wel. Hij speelde in het seizoen van 1998/99 bij Salernitana. Bij Salernitana heeft hij niet veel gewonnen, maar bij AC Milan heeft hij meerdere keren de Champions League beker in de lucht mogen houden. Verder heeft hij de Coppa Italia gewonnen en een aantal keer de Serie A.

Franck Ribéry is de huidige nummer 7 van Salernitana. De Franse vleugelaanvaller ken je vooral door zijn periode bij Bayern München. Na 12 jaar bij Bayern heeft twee jaar bij Fiorentina gespeeld en in het seizoen van 2021/22 speelt hij voor Salernitana.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

Giuseppi Viani is de manager die met de club voor het eerst in de geschiedenis de Serie A heeft gehaald in het seizoen van 1947/48.

Fabriozo Castori is de manager die met de club het meest recent de Serie A heeft behaald. Hij wist de club na 23 seizoenen weer bij de Italiaanse top te krijgen.

Informatie

  • Plaats: Salerno
  • Stadion: Stadio Arechi
  • Opgericht: 1919
  • Clubkleuren: Granaatrood
  • Bijnamen: I Granata

Veelgestelde vragen over US Salernitana 1919

Je kan wedden op US Salernitana 1919 via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op US Salernitana 1919. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op US Salernitana 1919 afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op US Salernitana 1919.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op US Salernitana 1919 wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op US Salernitana 1919 aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op US Salernitana 1919 kan je vinden op de clubpagina van US Salernitana 1919.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor US Salernitana 1919. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op US Salernitana 1919 met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van US Salernitana 1919 met elkaar vergelijken op de clubpagina van US Salernitana 1919.

Er zijn verschillende bonussen voor US Salernitana 1919. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op US Salernitana 1919 met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van US Salernitana 1919 met elkaar vergelijken op de clubpagina van US Salernitana 1919.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie B: 1946/47, 1997/98
  • Serie C: 1937/38, 1965/66, 2007/08, 2014/15
  • Serie D: 2011/12

Supporters

Salernitana kent supporters voor wie voetbal meer is dan alleen titels en bekers winnen. De ultras noemen zich de Salerno Ultras.

Rivaliteit

Salernitana heeft vier rivalen: Potenza SC, ASD Nocerina, US Avellino & SS Juve Stabia. Dit zijn allemaal clubs uit de lagere divisies van Italië.

Weetje

Salernitana is eigendom van de huidige voorzitter van Lazio.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.