award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Venezia FC

Gedoodverfde degradatiekandidaat of heuse stuntploeg? Wat het ook wordt, bij wedstrijden van Venezia FC profiteer je vaak van hoge odds. Bekijk en vergelijk nu de quoteringen van de beste bookmakers!

Bekijk alle wedstrijden
Venezia FC logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP VENEZIA FC

Venezia Football Club, vaak gewoon Venezia genoemd, is een club die voor het overgrote deel van hun geschiedenis in de tweede divisie (of lager) heeft gespeeld in Italië. Dit betekent niet dat ze helemaal onbekend zijn in de Serie A. Ze spelen in het seizoen van 2021/22 voor namelijk al voor de 10e keer sinds 1945 in de Serie A. Ze weten dus hoe het is en kunnen altijd stunten. Ook tegen de topploegen. Daardoor zijn de odds bij onze bookmakers altijd wel interessant … op z’n minst!

GESCHIEDENIS VAN VENEZIA FC

Venezia is opgericht in 1907. Het begon toen als Venezia Foot Ball Club. Het ontstaan van de club komt uit een fusie van twee sportverenigingen: Martial Gymnastics Society en Costantino Reyer.

Een aantal jaar later, in 1919, kregen ze een nieuwe naam: Associazione Calcio Venezia. Dit is wederom gedaan door een fusie met een andere club: Aurora Foot Ball Club. Deze fusie was een groot succes waarbij de club vooral in de Prima Divisione speelde wat tot het seizoen van 1926/27 de hoogste divisie was.

Het seizoen van 1940/41 is het gouden tijdperk voor Venezia. In dit seizoen wonnen ze de Coppa Italia, de eerste grote prijs van de club. Het seizoen erna werden ze na een gemiste penalty tegen Roma derde. Als deze penalty was gescoord, werden ze kampioen. Roma werd uiteindelijk kampioen, gevolgd door Torino en als derde Venezia. De derde plek is nu nog steeds het hoogste wat de club heeft gehaald in de Serie A.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

Valentino Mazzola is een van de belangrijkste spelers uit het gouden tijdperk van Venezia. Hij wordt gezien als een van de beste nummer 10’s in de geschiedenis van het voetbal en voor sommigen is hij zelfs de beste Italiaanse voetballer allertijden.

Ezio Loik was ook een van de belangrijkste spelers uit het gouden tijdperk van Venezia. Samen met Valentino Mazzola vormden ze een noemenswaardig duo, wat uiteindelijk heeft geleid tot het winnen van de Coppa Italia en de derde plek in de Serie A.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

Víctor Tortora is een belangrijke manager voor de geschiedenis van de club. Hij was manager toen het zo goed ging met Venezia en hij was dan ook de coach die de de Coppa Italia won.

De huidige manager Paola Zanetti is ook noemenswaardig voor de club. Dankzij hem is de club weer terug in de Serie A en mogen ze het in het seizoen 2021/22 weer proberen om de successen van 1940 te evenaren … of zelfs te verbeteren.

Informatie

  • Plaats: Venetië
  • Stadion: Stadio Pier Luigi Penzo
  • Opgericht: 1907
  • Clubkleuren: Zwart/oranje/groen
  • Bijnamen: I Leoni ałati, I Lagunari, Gli Arancioneroverdi

Veelgestelde vragen over Venezia FC

Je kan wedden op Venezia FC via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Venezia FC. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Venezia FC afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Venezia FC.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Venezia FC wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Venezia FC aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Venezia FC kan je vinden op de clubpagina van Venezia FC.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Venezia FC. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Venezia FC met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Venezia FC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Venezia FC.

Er zijn verschillende bonussen voor Venezia FC. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Venezia FC met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Venezia FC met elkaar vergelijken op de clubpagina van Venezia FC.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Coppa Italia: 1940/41
  • Serie B: 1960/61, 1965/66
  • Serie C: 1935/36, 1955/56, 2016/17

Supporters

Elke wedstrijd schreeuwen de supporters van Venezia: Forza Unione! Forza Veneziamestre!

Rivaliteit

De club kent de grootste rivaliteit met Calcio Padova. Verder zijn Udinese Calcio, FC Treviso, LR Vicenza en AC Mestra ook rivalen.

Weetje

De eerste paar wedstrijden van Venezia werden gespeeld in een dennenbos op het eiland Sant’Elena.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.