award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Jong Sparta

Wedden Jong Sparta is altijd interessant, want de grote talenten uit de jeugdopleiding presteren best stabiel. Benieuwd naar de odds?

Bekijk alle wedstrijden
Jong Sparta logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Jong Sparta

Jong Sparta speelt in de Tweede Divisie. Van de beloftenelftallen doen de Rotterdammers het daar prima met eigenlijk altijd wel een eindklassering in de middenmoot, waar andere tweede elftallen vaak onderin eindigen.

Sinds het seizoen 2019/2020 is het team nog maar de enige beloftenploeg in de hoogste amateurklasse. En daar gaat het ongetwijfeld weer wedstrijden winnen … en verliezen. Lees je daarom iedere ronde weer goed in om je kansen om te winnen met wedden op Jong Sparta te vergroten.

Geschiedenis van Jong Sparta

Jong Sparta heeft geen lange geschiedenis in de Tweede Divisie, maar kent desalniettemin een aantal ups en downs. In 2018/2019 stonden zij voor de winterstop bijvoorbeeld bovenaan, maar na de winterstop verloren de Rotterdammers vier wedstrijden achter elkaar en waren de kansen op de titel verkeken.

Ondanks een elfde plek in 2018/2019, kon de ploeg nog degraderen. Er mogen in 2019/2020 maar twee ploegen uitkomen in de Tweede Divisie. Jong Volendam kon een divisie lager kampioen worden en Jong Vitesse was dat seizoen het best presterende beloftenelftal. Doordat Jong Vitesse uit de competitie stapte en Jong Volendam niet promoveerde, degradeerde Jong Sparta niet en mocht het blijven uitkomen in de Tweede Divisie.

Noemenswaardige spelers

Bradley van Hoeven – Bradley van Hoeven geldt als een groot talent binnen de jeugdopleiding. Zo maakte hij drie doelpunten tegen FC Lienden in de met 1-7 gewonnen uitwedstrijd. Hij heeft verder ook een aantal keren meegedaan bij Nederland O17.

Halil Dervisoglu – Dervisoglu is ook een groot talent. Op negentienjarige leeftijd maakte hij al een hattrick tegen Go Ahead Eagles. Daarmee is hij de jongste hattrickmaker uit de geschiedenis van Sparta. Hij heeft al een uitnodiging gekregen voor Turkije onder 19 en liet weten daar super trots op te zijn.

Noemenswaardige managers

Jeroen Rijsdijk – Onder leiding van Rijsdijk eindigde Jong Sparta in de middenmoot van de Tweede Divisie. Dat is een prima prestatie voor een elftal dat te maken heeft met vele wisselingen.

Informatie

  • Plaats: Rotterdam
  • Stadion: Het Kasteel
  • Opgericht: 1888
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Kasteelheren

Achtergrondinformatie

Weetje

Trainer Jeroen Rijsdijk vindt het fijn dat er beloften mee mogen doen met de Tweede Divisie. Hij vindt dat zijn spelers ontwikkelen door veel te spelen tegen gelouterde ex-profs.

Rivaliteit

De wedstrijden tegen clubs uit Rotterdam zijn beladen. Helaas speelt Jong Sparta weinig tegen Jong Feyenoord en Jong Excelsior, want beide clubs spelen niet in de Tweede Divisie.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren