award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

VVSB

De stuntploeg van het bekertoernooi in 2016 is in de Tweede Divisie lang niet zo succesvol. Maar dat levert wel mooie odds op bij het wedden op VVSB!

Bekijk alle wedstrijden
VVSB logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op VVSB

Waar VVSB eerder in de middenmoot van de Tweede Divisie eindigde en hoge ogen gooide met een verrassende bekerstunt, gaat het in het seizoen 2018/2019 een stuk minder met de ploeg uit Noordwijkerhout. Het bivakkeerde voornamelijk in de onderste regionen. Kunnen ze de weg omhoog weer vinden?

Ondanks de mindere prestaties, is wedden op VVSB dankzij het bekerspektakel nog steeds populair. Vanwege de lagere klassering van de ploeg zijn de odds weer omhoog geschoten en kun je dus een mooie winst boeken met een weddenschap op de club!

Geschiedenis van VVSB

VVSB werd op 26 oktober 1931 opgericht. De naam komt van de psychiatrische inrichting Sint Bavo. Een aantal personeelsleden kwamen op het idee om een voetbalvereniging op te richten. De eerste periode werd dan ook gespeeld op het terrein van de inrichting.

Een van de mooie momenten uit de geschiedenis is de promotie naar de Topklasse in 2010/2011. Door in de finaleronde SV Venray te verslaan promoveerde VVSB naar het hoogste amateurniveau.

Noemenswaardige spelers

Omar Hamdi – Omar Hamdi werd in 2014 uitgeroepen tot beste speler van het seizoen van de bollenstreek. Hij heeft ook een transfer verdiend naar Katwijk.

Ronald van der Meer – De voormalig doelman van de amateurclub werd ook in 2014 verkozen tot keeper van het seizoen.

Noemenswaardige managers

Eric Meijers – Eric Meijers is in Nederland natuurlijk bekend vanwege het filmpje waarin hij uithaalt naar een keeper en de media. Op dit moment is hij de trainer van de club. Na een moeizaam seizoen staat VVSB in de buurt van de degradatieplekken. Nadat hij als interimcoach is aangesteld begint de ploeg wel steeds meer te winnen.

Volgens Meijers is de ploeg goed genoeg voor de Tweede Divisie. Hij schat het team hoger in dan Barendrecht en FC Lienden. Kan VVSB zich handhaven?

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Noordwijkerhout
  • Stadion: Sportpark de Boekhorst
  • Opgericht: 1931
  • Clubkleuren: Paars/geel
  • Bijnamen: Bavo

Achtergrondinformatie

Weetje

VVSB zorgde in 2016 voor een enorme stunt. De club uit Noordwijkerhout boog in de laatste minuten een 2-0 achterstand om in een 3-2 zege. Daarmee is het de tweede amateurclub ooit die de kwartfinale haalde van het amateurvoetbal. Eerder lukte het IJsselmeervogels in 1975. De volgende ronde tegen FC Utrecht was een groot feest. FC Utrecht won ruim van VVSB, maar de spelers vierden voor het uitzinnige uitpubliek een groot feest.

Rivaliteit

De wedstrijden tegen clubs uit de bollenstreek zijn altijd leuk om te volgen. Zo zijn de wedstrijden tussen VVSB en Rijnsburgse Boys leuk.

Uit het archief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam