award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

1. FC Koln

Maak kennis met deze historische club en de beste odds van verschillende bookmakers! Als promovendus kent de ploeg in 2019/2020 hoge noteringen, waar je mooi van kunt profiteren bij het wedden op 1. FC Koln!

Bekijk alle wedstrijden
1. FC Koln logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Koln

1. FC Koln had in 2018/2019 een uitstekend seizoen! Twee wedstrijden voor het einde van de competitie promotie naar de hoogste Duitse voetbalcompetitie veilig gesteld: een terugkeer in de Bundesliga! Precies waar deze van oorsprong grote club hoort, want de club staat bol van tradities en geschiedenis. Twee ingrediënten die tot bijzondere uitslagen kunnen leiden. Benieuwd? Check dan de beste odds voor komende wedstrijden, begin direct met wedden op 1. FC Koln en boek misschien wel een mooie winst!

Geschiedenis van FC Koln

FC Keulen bestaat sinds 1948. Zoals eerder aangegeven kent de club een rijke geschiedenis. Zo won FC Keulen in 1961/1962 voor het eerst de titel. Dat was weliswaar voordat de huidige Bundesliga van start ging, want die begon pas in 1963. Wist je de FC Keulen de eerste kampioen werd van deze competitie? Keulen vergaarde in de beginjaren van de Bundesliga de meeste punten.

Leuk weetje: wist je dat 1. FC Koln de ploeg is die het langst achter elkaar niet gescoord heeft? In 2002 lukte het de club om bijna twaalf wedstrijden achter elkaar niet te scoren. Dit waren 1034 minuten in totaal!

Vanaf de jaren ’90 ging het geleidelijk wat minder FC Keulen. Een van de dieptepunten was de degradatie in 1998. Vanaf dat jaar ging de club vaak heen en weer tussen de Bundesliga en de Tweede Bundesliga. In 2018/2019 promoveerde de ploeg weer naar het hoogste niveau en kunnen ze in 2019/2020 proberen om zich te handhaven.

Noemenswaardige spelers

Lucas Podolski: Lucas Podolski is een grote naam uit het verleden van Keulen. Hij heeft te kennen gegeven sowieso terug te willen keren naar 1. FC Koln, wat zijn rol ook mag zijn. In 169 wedstrijden heeft hij maar liefst 79 doelpunten gemaakt.

Anthony Modeste: De transfer van Anthony Modeste naar FC Koln in 2005 was een van de beste in de clubhistorie. In de eerste twee seizoenen was hij veertig keer trefzeker in 68 duels. Later wilde hij vertrekken naar Tianjin Quanjian, maar de club wilde hem niet laten gaan. Het ging zelfs zo ver dat Keulen en Modeste tegenover elkaar kwamen te staan in de rechtbank. Uiteindelijk vertrok Modeste toch naar China en kreeg 1. FC Koln 29 miljoen euro.

Noemenswaardige managers

Hennes Weisweiler: Onder leiding van Weisweiler won 1. FC Koln de dubbel in 1977/1978. De club beleefde onder zijn leiding de succesvolste periode in de clubgeschiedenis. Zo won het ook de beker in 1976/1977.

Georg Kessler: Onder leiding van Kessler stond FC Keulen in 1986 in de finale van de Europacup II. De club verloor die finale van Real Madrid. Doordat Kessler in 1986/1987 slecht presteerde kon hij al weer gauw vertrekken.

Informatie

  • Plaats: Keulen
  • Stadion: Rhein Energie Stadion
  • Opgericht: 1948
  • Clubkleuren: Wit/groen
  • Bijnamen: De Geitenbokken

Veelgestelde vragen over 1. FC Koln

Je kan wedden op 1. FC Koln via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op 1. FC Koln. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op 1. FC Koln afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op 1. FC Koln.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op 1. FC Koln wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op 1. FC Koln aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op 1. FC Koln kan je vinden op de clubpagina van 1. FC Koln.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor 1. FC Koln. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op 1. FC Koln met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van 1. FC Koln met elkaar vergelijken op de clubpagina van 1. FC Koln.

Er zijn verschillende bonussen voor 1. FC Koln. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op 1. FC Koln met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van 1. FC Koln met elkaar vergelijken op de clubpagina van 1. FC Koln.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioenschap Bundesliga: 1961/1962, 1963/1964 en 1977/1978
  • DFB-Pokal: 1968, 1977, 1978 en 1983

Supporters

FC Koln heeft een grote groep fanatieke supporters. Dit zag je ook toen Keulen tegen Arsenal moest spelen voor de Europa League. Maar liefst twintigduizend supporters waren meegereisd voor het uitduel. Dat mocht ook gevierd worden: na 25 jaar deed de club eindelijk mee om de Europese prijzen!

Rivalen

FC Keulen en Borussia Mönchengladbach zijn de grote rivalen van elkaar. Borussia Mönchengladbach heeft wel fors meer wedstrijden van de buren gewonnen. Daarnaast zijn Bayer Leverkusen en Fortuna Düsseldorf grote rivalen.

Weetje

Wist je dat FC Keulen een levende mascotte heeft? Het is bok Hennes. Hij staat tijdens de wedstrijden altijd naast het veld en is dan ook onderdeel van het logo van FC Keulen. Bij uitwedstrijden wordt er ook een bok geregeld. Dat is een andere dan Hennes. De naam Hennes komt van Hennes Weisweiler.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.