award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

KV Oostende

Deze Belgische club boekt wisselvallige resultaten. Waar het ene jaar nog gestreden wordt in de Kampioensronde, wordt er daarna in de play-offs gevochten om lijfsbehoud. In ieder geval altijd mooie odds bij het wedden op KV Oostende!

Bekijk alle wedstrijden
KV Oostende logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op KV Oostende

KV Oostende speelde de afgelopen jaren mee in de middenmoot en af en toe zelfs in de Kampioensronde van de Jupiler Pro League, maar de laatste jaren vallen de prestaties wat tegen. De club is vanwege haar niet zo beste financiële situatie langzaam afgegleden naar de onderkant van de ranglijst.

Maar dat neemt niet weg dat de ploeg geen potentie meer heeft. Integendeel, de club weet nog steeds af en toe te verrassen met een klinkende overwinning op tegenstanders die hoger geklasseerd staan. En dat is precies wat wedden op KV Oostende zo spannend kan maken!

Geschiedenis van KV Oostende

In het seizoen 2015/2016 werd er uitstekend gepresteerd. De club mocht zich herfstkampioen noemen van de Eerste Klasse. In het nieuwe jaar kende de ploeg een dip. Uiteindelijk werd de ploeg knap vierde en mocht het voor het eerst deelnemen aan de play-offs.

In seizoen 2016/2017 schreef de club historie. De club mocht deelnemen aan de bekerfinale. De finale werd een waar spektakel. Na een 3-3 moesten strafschoppen uitsluitsel geven. Zulte-Waregem won de finale, wat betekende dat KV Oostende geen Europese ticket kreeg. Enkele maanden later deed de club mee aan de play-offs. Dit keer wel met succes! KV Oostende schakelde voor de laatste ticket KRC Genk uit en mocht naar de Europese voorrondes.

Oostende vloog in de eerste ronde door Marseille er al uit. De competitiestart verliep allesbehalve vlekkeloos. Met een uit 21 werd Yves Vanderhaeghe ontslagen. Toen hulptrainer Adnan Custovic het overnam begon het meer te draaien. De club nam dit keer niet deel aan de play-offs voor Europees voetbal. KVO kon zich wel handhaven met een uiteindelijke elfde plek. Aan het eind van het seizoen werd bekend dat Peter Callant de nieuwe voorzitter werd. Gert Verheyen is de nieuwe trainer.

Beste spelers uit het verleden

Knowledge Musona: De voetballer uit Zimbabwe speelt dit seizoen bij Anderlecht. Voor KV Oostende heeft hij 35 doelpunten gemaakt in 104 wedstrijden, waaronder een belangrijke goal in de halve finale van de beker tegen KRC Genk. Ook in de bekerfinale scoorde hij een doelpunt. Desondanks werd Zulte-Waregem de bekerwinnaar.

Nicolas Lombaerts: Een ervaren speler die lang bij Zenit Sint-Petersburg speelde. Hij heeft daar verschillende prijzen gewonnen, zoals vier keer het kampioenschap en een keer de UEFA Cup. Ook heeft hij veel interlands voor het Belgisch nationale elftal gespeeld. Momenteel wordt hij gepasseerd door de nationale coach.

Beste managers uit het verleden

Frederik Vanderbiest: Hij zorgde er onder andere voor dat de club promoveerde naar de Eerste Klasse. In 2013/2014 werd onder zijn leiding handhaving probleemloos bereikt.

Yves Vanderhaeghe: Onder zijn leiding werd de finale van de beker behaald. Een unicum. Verder was hij coach van de ploeg die een Europese ticket veroverde. Wel werd hij in september 2017 na een dramatische start ontslagen.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Oostende
  • Stadion: Versluys Arena
  • Opgericht: 1905
  • Clubkleuren: Groen/rood/geel
  • Bijnamen: KVO, de Kustboys

Veelgestelde vragen over KV Oostende

Je kan wedden op KV Oostende via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op KV Oostende. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op KV Oostende afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op KV Oostende.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op KV Oostende wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op KV Oostende aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op KV Oostende kan je vinden op de clubpagina van KV Oostende.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor KV Oostende. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op KV Oostende met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van KV Oostende met elkaar vergelijken op de clubpagina van KV Oostende.

Er zijn verschillende bonussen voor KV Oostende. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op KV Oostende met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van KV Oostende met elkaar vergelijken op de clubpagina van KV Oostende.

Achtergrondinformatie

Weetje

De club staat er momenteel financieel niet sterk voor. De kustploeg draaide een verlies van een halve miljoen. In 2017/2018 had de club grote schulden, namelijk twaalf miljoen. Die worden langzaamaan afgebouwd. De club wilde dan ook af van spelers als Zivkovic, die veel loon ontvangen.

Stadion

De Versluys-arena is een klein stadion, waar maar achtduizend bezoekers in kunnen komen. Door de promotie naar het hoogste niveau werd het stadion in 2013 gerenoveerd, waardoor de club aan de eisen van KBVB voldoet. In de jaren daarna werd het stadion opnieuw verbouwd. Dit keer om een moderne hoofdtribune te plaatsen en om de staantribune te vervangen. De naamgever is de hoofdsponsor van de club.

Supporters

Voor de wedstrijd tegen Anderlecht hadden de supporters een actie bedacht om meer supporters naar Brussel te krijgen. Er werd een filmopname gedaan met ex-speler Tony Obi en werd dit gedeeld op Facebook en de clubwebsite. Bij winst beloofde Obi om verkleed in de bar van de Versluys Arena te gaan werken. Anderlecht won overigens met 5-2.

Rivaliteit

Club Brugge is een rivaal, vanwege de korte afstand tot elkaar. Voor de supporters is het extra fijn om van de grote Club Brugge te winnen. Tijdens de laatste wedstrijden eerden de supporters van Brugge de overleden supporters tijdens Allerzielen. Op ‘All Blues Day’ werd er aan iedere supporter gevraagd om een foto van een overleden fan mee te nemen. Later ging het licht in het stadion uit.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.