award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Helmond Sport

Stuntploeg of kleurloze middenmoter? De club kan het allebei zomaar zijn en dat is exact wat wedden op Helmond Sport zo interessant en spannend maakt.

Bekijk alle wedstrijden
Helmond Sport logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Helmond Sport

Helmond Sport speelt doorgaans een bescheiden rol in de Eerste Divisie. Het eindigt veelvuldig onderin het linker rijtje of bovenin het rechter rijtje. Het lijkt een echte ploeg voor in de middenmoot. Maar wel eentje die zomaar kan verrassen met een klinkende overwinning op één van de hoger geklasseerde ploegen.

En dat is precies wat wedden op Helmond Sport populair maakt bij veel mensen die gokken op voetbalwedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie. Het levert de club namelijk in veel wedstrijden een paar interessante quoteringen op bij diverse bookmakers. En ook voor komende speelronde zetten we de meest gunstige odds weer even voor je op een rijtje.

Geschiedenis van Helmond Sport

Helmond Sport is opgericht in 1967. In 1982 werd de club voor het eerst kampioen van de Eerste Divisie. Hierna speelde het 2 seizoenen op het hoogste niveau tot de club in 1984 weer degradeerde naar het tweede niveau van Nederland. Sindsdien heeft het altijd in de Eerste Divisie gespeelt.

Beste spelers uit het verleden

Helmond Sport heeft altijd een bescheiden rol gespeeld in het Nederlands voetbal. Toch hebben er een aantal bekende spelers gevoetbald bij de club. De beste voetballer die ooit voor ‘de Kattenmeppers’ heeft gespeeld kan René van de Kerkhof wel eens zijn. Hij maakte vooral naam bij PSV. Hij werd namelijk 3x kampioen in de Eredivisie en won de UEFA Cup in 1977/78 met de club. Tegen het einde van zijn carrière speelde hij nog 3 seizoenen voor de club uit Brabant.

John de Wolf is voornamelijk bekend voor zijn tijd bij Feyenoord. Maar hij sloot zijn carrière als voetballer af bij Helmond Sport. Hij kwam tot 44 wedstrijden voor de club waarin hij 3 keer scoorde. Met Feyenoord was hij wel heel succesvol, want hij won de landstitel en 3 KNVB Bekers met de club.

Jurgen Streppel is vooral bekend als coach, maar als speler speelde hij vele wedstrijden voor ‘Hellmond’. In totaal kwam hij tot 257 wedstrijden voor de club. Daarin scoorde Jurgen Streppel 45 goals in totaal.

Beste managers uit het verleden

In 1982 werd de club kampioen van de Eerste Divisie onder Jan Notermans. Echter werd hij in 1983 vervangen voor Jan Brouwer. Hij leidde de club tot 1986. In deze jaren speelde Helmond Sport 2 jaar Eredivisie voetbal.

Informatie

  • Plaats: Helmond
  • Stadion: SolarUnie Stadion
  • Opgericht: 1967
  • Clubkleuren: Rood/zwart
  • Bijnamen: Kattenmeppers, Hellmond Sport

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

In 1982 werd de club kampioen van de Eerste Divisie onder Jan Notermans. Echter werd hij in 1983 vervangen voor Jan Brouwer. Hij leidde de club tot 1986. In deze jaren speelde Helmond Sport 2 jaar Eredivisie voetbal.

Weetje

Helmond Sport wacht al sinds 1984 op promotie naar de Eredivisie. Alleen FC Eindhoven en Telstar wachten al langer op promotie.

Supporters

De fanatieke fans van Helmond Sport zitten achter het doel en noemen zich de Hellmond Fanatics. De club heeft ook een eigen supportersvereniging.

Rivaliteit

De grootste rivalen van Helmond Sport zijn VVV-Venlo en FC Eindhoven. De derby met FC Eindhoven heet de Oost-Brabantse derby en trekt de meeste bezoekers.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren