award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Auxerre

RC Lens is een club die het altijd wel goed heeft gedaan in het voetbal. Zowel landelijk als Europees. Een mooie club om op te wedden dus. Bekijk de komende wedstrijden en ontdek de beste odds bij verschillende bookmakers!

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP AUXERRE

Auxerre is na een periode in Ligue 2 weer een vaste waarde geworden in de Ligue 1. Een club met zo’n historie kan een interessante ploeg om op of tegen te wedden.

GESCHIEDENIS VAN AUXERRE

De club Association de la Jeunesse Auxerroise, oftewel AJ Auxerre, werd in 1905 opgericht door de abt Ernest Abbé Deschamps. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog werd de club van de grond verdreven. Pater Deschamps verwierf verschillende stukken grond langs de Yonne aan de Vaux-weg, die later het Abbé Deschamps-stadion vormden.

TIJDPERK GUY ROUX

In 1961 werd de 23-jarige Guy Roux aangesteld als trainer van Auxerre, dat in een regionale onderafdeling speelde. Met beperkte middelen en harde discipline opende de ambitieuze Roux de weg naar de top. In 1970 won de Noord-Franse club het kampioenschap Nationaal 3 (vijfde divisie), voordat hij opklom naar de hoogste voetbaldivisie in Frankrijk onder leiding van Roux als amateurvereniging.

Vijfendertig jaar na de aanstelling van Roux als trainer werd Auxerre in 1996 Frans landskampioen. Ook op Europees vlak heeft de club een grote naam opgebouwd. Zo behaalde de club overwinningen op Ajax, Glasgow Rangers en Arsenal. De hoogtepunten van de Europese campagnes waren het bereiken van de kwartfinales van de UEFA Champions League, de halve finales van de UEFA Cup en het winnen van de UEFA Intertoto Cup in 1997.

De Coupe de France werd gewonnen in 1994, 1996, 2003 en 2005. Na de bekerwinst op 5 juni 2005 maakt Guy Roux bekend te stoppen als trainer. In totaal was Roux 44 jaar actief als hoofdtrainer. Hoewel Guy Roux tijdens zijn lange coaching periode een paar keer voor korte periodes werd vervangen, was het Guy Roux-tijdperk nu definitief voorbij. Twee dagen later werd voormalig Frans bondscoach Jacques Santini als nieuwe trainer aan de pers voorgesteld. Hij heeft één seizoen de leiding over de club gehad.

SPELER UIT HET VERLEDEN

Auxerre was de eerste professionele club van Eric Cantona. Op 14 mei 1985 Cantona scoorde zijn eerste doelpunt voor Auxerre, om zijn team op 2-0 te zetten tegen Rouen in een belangrijke wedstrijd om AS Monaco onder druk te zetten. Op de laatste speeldag van het seizoen speelde Auxerre tegen Straatsburg, waarbij Auxerre één punt nodig had om zich te kwalificeren voor de UEFA Cup van het volgende seizoen; Met 1-0 achterstand bij de rust scoorde Cantona de gelijkmaker rond de zestien en toonde hij hiermee zijn talent voor het eerst aan een groter publiek. Na zijn militaire dienstplicht werd hij uitgeleend aan Martigues in Ligue 2 voordat hij terugkeerde bij Auxerre en in 1986 een profcontract tekende. Zijn prestaties in Ligue 1 leverden hem zijn eerste volledige internationale cap op.

Het jaar daarop kwam Cantona in de problemen vanwege een gevaarlijke kungfu-trap op Nantes-speler Michel Der Zakarian, wat resulteerde in een schorsing van drie maanden,  die werd later teruggebracht tot een twee maanden toen zijn club Auxerre dreigde om de speler niet beschikbaar te maken voor de selectie in het nationale team. Cantona zou later een legendarische speler worden bij Marseille en  vooral Manchester United, waar hij als een van de eerste buitenlandse spelers in de Premier League furore maakte.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Auxerre
  • Stadion: Stade de l’Abbé-Deschamps
  • Opgericht: 29 december 1905
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: AJA

Veelgestelde vragen over Auxerre

Je kan wedden op Auxerre via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Auxerre. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Auxerre afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Auxerre.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Auxerre wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Auxerre aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Auxerre kan je vinden op de clubpagina van Auxerre.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Auxerre. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Auxerre met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Auxerre met elkaar vergelijken op de clubpagina van Auxerre.

Er zijn verschillende bonussen voor Auxerre. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Auxerre met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Auxerre met elkaar vergelijken op de clubpagina van Auxerre.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Ligue 1: 1996
  • Ligue 2: 1980
  • Coup de France: 1994, 1996, 2003, 2005
  • UEFA Intertoto cup: 1997, 2006

Rivaliteit

ES Troyes is de aartsrivaal van AJ Auxerre. De derby, ook wel de Derby de la N77 genoemd, is een geografische derby, verbonden door de Franse N77-weg. Beide clubs zagen hun succes vóór de eeuwwisseling, waarbij Auxerre het succes van hun aartsvijanden verbeterde in de jaren 2000, voordat beide ploegen elkaar in de afgelopen jaren meermaals tegenkwamen in Ligue 2.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.