award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

ES Troyes AC

Wedden op ES Troyes AC is interessant. Met promoties naar de Ligue 1 en degradaties naar het tweede niveau kan er altijd van alles gebeuren bij deze club. Houd daarom vooral de odds bij onze bookmakers in de gaten!

Bekijk alle wedstrijden
ES Troyes AC logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP ES TROYES AC

Troyes is een interessante club om op te wedden.  Ze zijn niet nieuw in de Ligue 1, maar ze komen en gaan. Dit betekent dat ze een van de favorieten zijn als het gaat om degradatie. En zoals je wellicht al door hebt, betekent dit ook weer leuke bets en vaak nog leukere odds. Bekijk ze snel bij onze bookmakers!

GESCHIEDENIS VAN ES TROYES AC                                                                   

ES Troyes AC is opgericht in 1986, maar kent een geschiedenis die begint in het jaar 1900. De eerste club in Troyes was Union Sportive Troyenne. Deze fuseerde in 1931 met AS Savinienne om samen Association Sportive Troyenne et Savinienne te vormen. Deze club bestond tot midden jaren ‘60 en verdween door financiële problemen.

In 1967 werd de volgende professionele voetbalclub opgericht: Troyes Aube Football. Maar ook deze club moest stoppen vanwege financiële problemen in 1978. In de elf jaar dat ze bestonden hebben ze de langste periode in de Ligue 1 gespeeld; 5 seizoenen.

In 1986 werd de nieuwe professionele voetbalclub opgericht: Association Troyes Aube Champagne. Binnen 14 jaar wist deze club van de 5e divisie zich omhoog te werken naar de 1e divisie van Frankrijk.  In het eerste seizoen dat ze in de Ligue 1 speelde, veranderde de club haar naam naar ES Troyes AC.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

Benjamin Nivet is de speler met de meeste wedstrijden voor ESTAC. De Franse middenvelder heeft 421 wedstrijden voor de club gespeeld en hij is ook nog eens de clubtopscorer met 84 doelpunten.

Gharib Amzine is de speler die op Benjamin na de meeste wedstrijden heeft gespeeld voor de club. De Marokkaanse middenvelder heeft 225 wedstrijden gespeeld in het blauwwitte shirt.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

Alain Perrin was de manager van ESTAC toen ze voor het eerst terug mochten keren naar de Franse top in 2000. Hij heeft er ook voor gezorgd dat ESTAC de UEFA Intertoto Cup finale heeft gewonnen van Newcastle United.

Laurent Batlles is de manager die het meest recent met de club naar de Ligue 1 promoveerde. Hij is sinds 2019 manager en zijn contract loopt tot 2023.

Informatie

  • Plaats: Troyes
  • Stadion: Stade de l’Aube
  • Opgericht: 1986
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: ESTAC

Veelgestelde vragen over ES Troyes AC

Je kan wedden op ES Troyes AC via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op ES Troyes AC. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op ES Troyes AC afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op ES Troyes AC.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op ES Troyes AC wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op ES Troyes AC aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op ES Troyes AC kan je vinden op de clubpagina van ES Troyes AC.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor ES Troyes AC. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op ES Troyes AC met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van ES Troyes AC met elkaar vergelijken op de clubpagina van ES Troyes AC.

Er zijn verschillende bonussen voor ES Troyes AC. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op ES Troyes AC met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van ES Troyes AC met elkaar vergelijken op de clubpagina van ES Troyes AC.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • UEFA Intertoto Cup: 2000/01
  • Ligue 2: 2014/15, 2020/21

Weetje

Sinds 2020 is ESTAC onderdeel van City Football Group. Andere clubs die hier onderdeel van zijn: Manchester City, Girona, Melbourne City FC, New York City FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Sichuan Jiuniu, Mumbai City FC en Lommel SK.

Supporters

De club heeft twee supportersgroepen: Les Magic Troyes 1997 en Tricasse Crew.

Rivaliteit

ESTAC heeft twee rivalen: AJ Auxerre en Stade de Reims.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.