award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

RC Lens

RC Lens is een club die het altijd wel goed heeft gedaan in het voetbal. Zowel landelijk als Europees. Een mooie club om op te wedden dus. Bekijk de komende wedstrijden en ontdek de beste odds bij verschillende bookmakers!

Bekijk alle wedstrijden
RC Lens logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP RC LENS

RC Lens staat voor Racing Club de Lens, de club die is opgericht in 1906. Ze hebben voor meer dan de helft van hun bestaan in de Ligue 1 gevoetbald, met verschillende successen. Ze kennen vooral successen in Europa en zijn een keer kampioen van Frankrijk geworden. Lens heeft meer dan 15 keer in Europa gespeeld, waaronder de Champions League (2 keer) en de Europa League (11 keer). Sinds het seizoen 2011/12 hebben ze moeite met handhaving in de Ligue 1, maar in het seizoen 2020/21 is het ze gelukt om terug te keren naar de Franse top. Bekijk de odds bij onze bookmakers!

GESCHIEDENIS VAN RC LENS

Een groepje studenten speelde veel voetbal op de Place Verte. Een jaar later werd door hun ouders een voetbalcomité opgericht; Racing Club Lensois. Toen was het nog geen officiële club. Dit was pas in 1907 onder de naam de we nu kennen Racing Club de Lens. Door de eerste wereldoorlog was er niks meer over van een groot deel van de stad, waardoor de club tijdens de eerste wereldoorlog niet meer kon bestaan.

Na de oorlog kwam club terug en in 1922 deed het weer mee met een amateurcompetitie. Het heeft tot 1934 geduurd voordat Lens professioneel voetbal ging spelen in Frankrijk. Ze kwamen in de Ligue 2 en het duurde maar 3 jaar voordat ze kampioen en promoveerden naar de Ligue 1.

Lens speelde voornamelijk in de Ligue 1 en kende een gouden tijdperk in het seizoen van 1997/98 en 1998/99. In het eerste seizoen werden ze voor het eerst landskampioen en in het tweede seizoen mochten ze voor het eerst in de Champions League spelen.

Zoals eerder vermeld heeft de club sinds het seizoen van 2011/12 moeite gehad met het behalen van de Franse top. Sinds 2015 had de club er de meeste moeite mee. Na 5 seizoenen in de tweede divisie mochten ze sinds het seizoen 2020/21 eindelijk weer spelen in de hoogste Franse divisie.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

Éric Sikora is een clublegende door het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld voor Lens. De Franse verdediger speelde van 1985 tot 2004 in totaal 590 wedstrijden voor Lens. Een aantal jaar later kwam hij terug bij de club als manager.

Jean-Guy Wallemme wordt gezien als een van de meest glorieuze aanvoerders in de geschiedenis van de club. Hij speelde van 1986 tot aan 1998 maar liefst 431 wedstrijden bij de club.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

Roger Lemerre was manager tijdens de gouden seizoenen van Lens. Hij was de manager tussen 1997 en 1999.

Franck Haise is de manager die de club uit de meest recente sleur heeft gehaald. Hij werd in 2020 de manager van Lens en heeft een contract tot 2023.

Informatie

  • Plaats: Lens
  • Stadion: Stade Bollaert-Delelis
  • Opgericht: 1906
  • Clubkleuren: Bloedrood/goud
  • Bijnamen: Sang et Or

Veelgestelde vragen over RC Lens

Je kan wedden op RC Lens via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op RC Lens. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op RC Lens afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op RC Lens.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op RC Lens wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op RC Lens aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op RC Lens kan je vinden op de clubpagina van RC Lens.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor RC Lens. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op RC Lens met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van RC Lens met elkaar vergelijken op de clubpagina van RC Lens.

Er zijn verschillende bonussen voor RC Lens. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op RC Lens met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van RC Lens met elkaar vergelijken op de clubpagina van RC Lens.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Ligue 1: 1997/98
  • Ligue 2: 1936/37, 1948/49, 1972/73, 2008/09
  • Coup de La Ligue: 1994, 1999
  • UEFA Intertoto cup: 2005, 2007

Weetje

De huidige clubkleuren zijn niet de originele clubkleuren. Bij de oprichting had de club groen-zwarte clubkleuren en na de eerste wereldoorlog hadden ze hemelsblauw-witte kleuren. De oude clubkleuren zijn vaak terug te zien in het tweede en/of het derde tenue.

Supporters

De oudste supportersclub van Lens bestaat al sinds 1926 de Supporters Club Lensois, maar tegenwoordig heet het 12 Lensois.

Rivaliteit

De club kent een grote rivaliteit met Rijsel en Lille OSC. De wedstrijden worden de Derby du Nord genoemd.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.