award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Nederland – Qatar

Thuis

Competitie
WK
Datum
Dinsdag 29-11-2022 om 16.00 uur

50X JE INZET ALS NEDERLAND WINT BIJ JACK’S!

Bekijk voorbeschouwing
Uit

Quoteringen

BookmakerThuisGelijkspelUit
Betcity1.355.39
Unibet1.355.39
Circus1.295.29.5

Voorbeschouwing

Historie wedstrijd

Beide teams hebben nooit eerder tegen elkaar gespeeld. De laatste groepswedstrijd van de poule tussen Nederland en Qatar is dus de eerste keer dat beide landen de degens kruisen. De wedstrijd wordt gespeeld in de stad Al Khawr in het Al Baytstadion.

Open een account bij Unibet: wed €10 en ontvang €40 free bets!

Vorm beide teams

Ondanks dat Qatar de gastheer van het toernooi is, was het vooraf al de grote onbekende. Niemand wist zeker wat we van de Qatari konden verwachten, maar na twee nederlagen, tegen Ecuador en tegen Senegal, is er een duidelijk beeld ontstaan. Tweemaal was Qatar machteloos en bleek het allerminst opgewassen tegen de stugge Zuid-Amerikanen en de winnaar van de Afrika cup. Tegen Ecuador werd het 0-2 na een dubbelslag van Enner Valencia, waar tegen Senegal met 1-3 werd verloren na goals van Boulaye Dia, Famara Diedhiou en Bamba Dieng. De Qatarese treffer kwam op naam van Mohammed Muntari. Bij een 0-2 achterstand wist Qatar die aansluitingstreffer te maken, maar de hoop op meer mocht maar vijf minuten duren. Toen viel immers de 1-3 van Dieng, die aan alle onzekerheid een einde maakte. Voorafgaand aan het toernooi speelde het Qatar van bondscoach Félix Sanchéz Bas gelijk tegen Chili. Een gelijkspel met enig perspectief. Verder verloor het echter met 0-2 van Canada, en met liefst 3-0 van de belofteploeg van Kroatië.

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal, tegen Senegal, werd met voorzichtig optimisme ontvangen. Het spel was niet altijd even goed, maar de drie punten waren na een 2-0 overwinning binnen en verdedigend was de ploeg van Louis van Gaal niet in verlegenheid gebracht. Aan de wedstrijd tegen Ecuador hield Nederland een minder positief gevoel over. Aanvallend was Nederland onmachtig en buiten de fraaie openingsgoal van Cody Gakpo wist Nederland slechts één keer een schot te lossen. Ecuador was moeilijk van zijn stuk te brengen en wist zo nu en dan het nodige gevaar te stichten. Natuurlijk was het weer Enner Valencia die voor hen de gelijkmaker binnenschoot, maar voor Ecuador had er misschien zelfs meer ingezeten.

Schorsingen & blessures

Qatar mist de geblesseerde verdediger Bassam Al-Rawi. Oranje kan over alle namen beschikken, hoewel het nog steeds de vraag is hoe fit Memphis Depay is en hoeveel minuten hij kan maken. Verwacht wordt echter dat hij, na respectievelijk een half uur en een volledige helft gespeeld te hebben, tegen Qatar wel in de basis begint. In aanloop naar de volgende ronde zal Louis van Gaal immers naar een vaste formatie toe willen groeien. Met die logica wordt ook Marten de Roon aan de aftrap verwacht. De Golfbreker, zoals hij bij Atalanta wordt genoemd, is in staat zijn ploeg beter te organiseren en dat is iets wat er in de wedstrijd tegen Ecuador aan ontbrak.

Vermoedelijke opstellingen

Nederland: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, Frenkie de Jong, Blind; Gakpo, Memphis, Bergwijn.

Qatar: Al Sheeb; Mohammad, Khoukhi, Hassan; Pedro Miguel, Hatem, Boudiaf, Al Haydos, Homam Ahmed; Almoez Ali, Akram Afif.

Opvallende spelers

Memphis Depay. Als Nederland aanvallend meer wil gaan brengen in dit toernooi, zal de hoop gevestigd zijn op hem. Tegen Ecuador viel hij ongelukkig in, waarbij aangetekend dient te worden dat hij een al zo stroeve wedstrijd betrad. Voorin moet de energie vooralsnog echter vooral van Cody Gakpo komen. De Eindhovenaar die twee van de drie goals van Nederland voor zijn rekening nam en daarmee een belangrijke rol heeft in het toernooi tot nu toe.

Wedden op Nederland - Qatar

Nederland-Qatar is de laatste en beslissende wedstrijd in de groepsfase, waarin Nederland de koppositie deelt met Ecuador en waarin Senegal op drie punten staat. De kans dat Nederland doorgaat is aanzienlijk, maar of dat op de eerste of tweede plek in de poule zal zijn, is nog de vraag. Spanning is er dus wel degelijk.

VoetbalWedden.EU wedtips

Nederland is goed georganiseerd en geeft weinig weg. Stel daar tegenover dat Qatar aanvallend bijzonder matig is, en je komt tot de conclusie dat de kans groot is dat Andries Noppert voor de tweede keer zijn doel schoon zal gaan houden. Nederland zal niet afhankelijk willen zijn van het resultaat van Ecuador-Senegal en zal na het kritisch ontvangen duel tegen Ecuador bovendien de drang hebben om zijn tanden te laten zien. Een overwinning met 2,5 goals+ lijkt in de maak.

Nederland tegen Qatar is een mooie wedstrijd om de diverse WK bonussen van de bookmakers eens uit te proberen.

SPECIALE WK ACTIE BIJ JACK’S: 50X JE INZET ALS NEDERLAND WINT!

Open een account bij Unibet: wed €10 en ontvang €40 free bets!

Quoteringen

BookmakerThuisGelijkspelUit
Betcity1.355.39
Unibet1.355.39
Circus1.295.29.5

Gerelateerde blogs

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.