award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Sparta Rotterdam – FC Twente

Thuis Sparta Rotterdam – FC Twente

Competitie
Eredivisie
Datum
Vrijdag 11-11-2022 om 20.00 uur

Resultaat voorgaande wedstrijd

Datum
20-11-2021
Uitslag
Sparta Rotterdam – FC Twente 0-1

Bekijk voorbeschouwing
Uit Sparta Rotterdam – FC Twente

Voorbeschouwing

Historie wedstrijd

Deze vrijdag staat de wedstrijd tussen Sparta en FC Twente op het programma op het Kasteel. Een wedstrijd die op Spangen reeds 55 keer gespeeld werd, waarvan de Rotterdammers 21 keer wonnen. De Tukkers trokken negentien keer aan het langste eind en vijftien keer werden de punten gedeeld. Oftewel, de statistieken zijn bijzonder gelijkwaardig. Ook de laatste jaren zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Van de laatste vijf wedstrijden eindigde er één in een bloedeloze 0-0 en werden de vier andere wedstrijden met één goal verschil beslist. Eén keer in het voordeel van Twente, drie keer in het voordeel van Sparta.

Laatste vijf edities:

2021-2022 Sparta – FC Twente 0-1
2020-2021 Sparta – FC Twente 0-0
2019-2020 Sparta – FC Twente 2-1
2017-2018 Sparta – FC Twente 1-0
2016-2017 Sparta – FC Twente 1-0

Open een account bij Unibet: wed €10 en ontvang €40 free bets!

Vorm beide teams

Sparta kent een geweldige seizoensstart en staat met 23 punten op de zesde plaats. Van de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie won Sparta liefst vier keer. Alleen bij Utrecht werd met 3-1 verloren, van het team van voormalig Spartaan Henk Fraser. Verder won Sparta van FC Emmen, NEC, Fortuna Sittard en Vitesse. Bovendien met overtuigende cijfers, zoals de eclatante 0-4 zege in Arnhem.

Twee plaatsen boven Sparta begeeft zich FC Twente, met 26 punten. Ook de ploeg van Ron Jans beleeft een sterk seizoen, met in de laatste vijf wedstrijden tien punten. In de Kuip werd van Feyenoord verloren, gevolgd door zeges op FC Groningen, SC Cambuur en RKC Waalwijk. Vorige week werd er thuis echter teleurstellend gelijkgespeeld in de streekderby tegen Go Ahead Eagles, waarin de Deventenaren in de slotminuut op gelijke hoogte kwamen.

Schorsingen & blessures

Bij Twente ontbreken met Christos Tzolis, Wout Brama en met name Joshua Brenet en Robin Pröpper enkele belangrijke krachten. Ook Sparta moet het doen zonder een aantal spelers, te weten Jonathan de Guzman, Tim Coremans, Omar Rekik en Younes Namli.

Vermoedelijke opstellingen

Sparta: Olij; Sambo, Vriends, Auassar, Pinto; Verschueren, Kitolano, Mijnans; Van Crooy, Lauritsen, Saito.

FC Twente: Unnerstall; Everink, Hilgers, Plegezuelo, Smal; Zerrouki, Vlap, Steijn: Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan.

Opvallende spelers

Een naam die direct in het oog springt is die van de Twentse middenvelder Sem Steijn, die tegen het Sparta van vader Maurice Steijn aantreedt. Zoon Sem wordt bij Twente steeds belangrijker, en in het team van vader Maurice speelt Vito van Crooy een grote rol. De buitenspeler, die jaren geleden bij VVV Venlo ook al doorbrak onder Maurice Steijn, heeft er al zes inliggen.

Wedden op Sparta Rotterdam - FC Twente

Sparta tegen Twente is op dit moment een heuse kraker. Wint Sparta, dan komt het in punten gelijk met Twente en kan het zich zo net voor de WK-stop echt meten met de subtop, bestaande uit Twente en AZ. De play-offs behalen lijkt voor de Rotterdammers een reëel doel.

VoetbalWedden.EU wedtips

Deze ploegen liggen momenteel zeer dicht bij elkaar, maar in de huidige flow lijkt Sparta moeilijk af te stoppen. Zeker thuis, op het eigen Kasteel. De afgelopen jaren leverde al krappe zeges op, en aangezien Twente de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie heeft, zal Sparta de goals niet cadeau krijgen. Met Brenet en Pröpper mist de ploeg van Jans echter cruciale mannen achterin. Een minimale zege voor Sparta lijkt dan ook een interessante bet.

Sparta Rotterdam tegen FC Twente is een mooie wedstrijd om de diverse bonussen van de bookmakers eens uit te proberen.

Open een account bij Unibet: wed €10 en ontvang €40 free bets!

Gerelateerde blogs

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.