award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

SC Paderborn

Maak kennis met SC Paderborn. Een bijzondere stuntploeg bij wiens wedstrijden je kunt profiteren van hoge odds! Dat is nog een lucratief wedden!

Bekijk alle wedstrijden
SC Paderborn logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op SC Paderborn

In 2018/2019 zorgde SC Paderborn voor een regelrechte stunt door te promoveren naar de Bundesliga. Niet grootmacht Hamburger SV, maar de kleine club uit Paderborn ging er uiteindelijk met promotie vandoor. Volledig tegen de verwachting in, maar desalniettemin een prestatie waar ze trots op kunnen zijn.

Dat betekent echter ook dat de club wel wordt gezien als een van de kanshebbers op degradatie. In het voetbal is echter niets zeker en dus kan wedden op SC Paderborn zeer interessant zijn; er worden namelijk doorgaans hoge quoteringen toegekend aan de ploeg! Benieuwd? We vergeleken de odds bij diverse bookmakers en hebben de beste noteringen voor komende wedstrijden hierboven voor je op een rij gezet!

Geschiedenis van SC Paderborn

De laatste jaren is het een komen en gaan met SC Paderborn in de Bundesliga. In 2014 speelde Paderborn nog bovenaan in de Bundesliga. Vele spelers stegen boven zichzelf uit. Paderborn kon het niveau echter niet volhouden en daalde uiteindelijk weer af naar de Tweede Bundesliga. Dit is qua budget een normale hoogte voor Paderborn.

In 2015 nam de club afscheid van een tal van dragende krachten. Daardoor kon je er ook niet vanuit gaan dat de club het seizoen daarop zou promoveren. De club degradeerde opnieuw! Met slechts 28 punten kwam er al snel een einde aan een verblijf Tweede Bundesliga.

In 2016/2017 speelde Paderborn op het derde niveau. De Benteler-Arena werd nog maar door een paar duizend mensen bezocht. Clubs als Werder Bremen II bleken in dat seizoen ook te sterk voor Paderborn. In 2017 degradeerde de club opnieuw, alleen het werd teruggedraaid: 1860 München had niet de licentie gekregen. Gelukkig maar, want als Paderborn zou degraderen zou het ophouden met bestaan!

Het nieuwe seizoen was opeens een doorslaand succes. Door een goede tweede seizoenshelft promoveerde Paderborn naar de Tweede Bundesliga. Dit seizoen is Paderborn dus opnieuw gepromoveerd. Van een bijna-vierdeklasser tot de Bundesliga. Krankzinnig!

Noemenswaardige spelers

Philipp Klement – Mede dankzij Klement promoveerde Paderborn weer naar de Tweede Bundesliga. De centrale middenvelder staat op dit moment onder contract bij VFB Stuttgart. In 34 wedstrijden maakte hij 12 doelpunten.

Sebastian Schonlau – Mede dankzij Schonlau promoveerde Paderborn naar de Tweede Bundesliga. De jonge middenvelder heeft in zowel 2018 als 2019 de promotie meegemaakt!

Noemenswaardige managers

Steffen Baumgart – Baumgart is trainer die verantwoordelijk is voor het grote succes de laatste jaren. In 2018 promoveerde hij met Paderborn. Een unieke prestatie, want het jaar daarvoor was de club bijna failliet!

René Müller – In 2019 promoveerde Müller met Paderborn naar het hoogste niveau in de Bundesliga. Een unieke prestatie, want er waren grotere kanshebbers zoals bijvoorbeeld Hamburger SV! Müller is een ervaren trainer die meer dan twintig jaar actief is als coach.

Informatie

  • Plaats: Paderborn
  • Stadion: Benteler Arena
  • Opgericht: 1907
  • Clubkleuren: Blauw/zwart
  • Bijnamen: SCP

Veelgestelde vragen over SC Paderborn

Je kan wedden op SC Paderborn via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op SC Paderborn. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op SC Paderborn afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op SC Paderborn.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op SC Paderborn wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op SC Paderborn aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op SC Paderborn kan je vinden op de clubpagina van SC Paderborn.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor SC Paderborn. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op SC Paderborn met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van SC Paderborn met elkaar vergelijken op de clubpagina van SC Paderborn.

Er zijn verschillende bonussen voor SC Paderborn. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op SC Paderborn met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van SC Paderborn met elkaar vergelijken op de clubpagina van SC Paderborn.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Promotie derde Liga: 2008/2009, 2017/2018
  • Promotie Tweede Bundesliga: 2013/2014, 2017/2018

Supporters

19 mei 2019 is een historische dag voor de supporters van SC Paderborn. De supporters bleven maar bellen en naar het scherm kijken om te zien of Paderborn zou promoveren. Het bleek genoeg te zijn. Paderborn ging drie jaar na de degradatie naar de Bundesliga.

Rivalen

MSV Duisburg en SC Paderborn liggen allebei in het Ruhrgebied. De clubs moeten in 2019/2020 echter niet tegen elkaar. Andere leuke wedstrijden zijn die tegen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen.

Weetje

Bij SC Paderborn is het dus bijna altijd promotie of degradatie. Vanaf 2014 is de club telkens of gepromoveerd of gedegradeerd. Op 19 mei 2019 was het behoorlijk spannend, omdat Paderborn afhankelijk was van het resultaat van Union Berlin. Dit pakte gunstig uit, waardoor er een feestje gebouwd kon worden!

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.