award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Almere City

Weet de club haar ambitie waar te maken en eindelijk te promoveren? Of speelt het een betekenisloze rol in de Keuken Kampioen Divisie? Geef de competitie extra spanning door te wedden op Almere City!

Bekijk alle wedstrijden
Almere City logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Almere City

Almere City FC is een kleine voetbalclub uit Almere die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Door de groei van de club uit Almere is het interessant om de club in de gaten te houden. De club heeft bijvoorbeeld recentelijk twee keer in de play-offs gestaan voor promotie naar de Eredivisie, maar succes is vooralsnog uitgebleven.

De club lijkt zich daarmee niet te profileren als eendagsvlieg, maar als stabiele subtopper in de Keuken Kampioen Divisie met de ambitie om op het hoogste niveau te acteren. En dat zien we langzaam maar zeker terug in de quoteringen van de bookmakers. Benieuwd naar de scherpste odds? Bekijk ze hierboven en start met wedden op Almere City.

Geschiedenis van Almere City

Almere City FC kent zijn oorsprong in 1954 als de Beroeps Voetbal Club Amsterdam, beter bekend als De Zwarte Schapen (DWS), en heeft sindsdien onder veel namen gespeeld. In 1958 ging de club onder de naam Door Wilskracht Versterkt Amsterdam spelen, waarna het in 1962 het gedeelte ‘Amsterdam’ uit haar naam verwijderde. De supportersvereniging van het vroegere DWS richte in 1959 een nieuwe club op, De Zwarte Schapen, wat later het nu bekende Almere City FC zou worden. In 1978 fuseerde DWS en ging het onder de naam Argonaut-Zwarte Schapen verder. Vervolgens kreeg het in 1988 de naam FC Sloterplas en verhuisde het in 1995 van Amsterdam naar Almere. In 1996 promoveerde de club naar de Hoofdklasse en vanaf 2000 ging de club verder als FC Omniworld.

In 2005 nam FC Omniworld voor het eerst deel aan het betaald voetbal in de toenmalige Gouden Gids Divisie, wat sinds heden bekend is als de Keuken Kampioen Divisie. Dit eerste seizoen werd op de 19e plaats afgesloten met 29 punten. Het seizoen daarop had de club een sterke start maar eindigde na een dramatische tweede seizoenshelft op de 16e plaats. De doelstelling was hiermee behaald maar er leek meer in te zitten voor de club uit Almere. Ingaande het seizoen 2010/2011 heeft de club zijn naam veranderd in Almere City FC. Het eindigde dat seizoen op de 18e plaats in de eerste divisie.

Almere City won in het seizoen 2014/2015 haar eerste prijs in het betaald voetbal. Na de meeste punten (23) te hebben behaald in speelronde 10-18 won de club de periodetitel. Haar grootste succes behaalde Almere in seizoen 2017/2018. In de laatste wedstrijd van het seizoen stelde de club play-offs voor promotie naar de eredivisie veilig. Uiteindelijk stak De Graafschap een stokje voor promotie van Almere City, door een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. Zodoende blijft een kampioenschap of Eredivisie avontuur voor de ploeg uit Almere nog uit.

Beste spelers uit het verleden

De club uit Almere kent weinig grote voetbalnamen. Een bekende speler op de Nederlandse velden met een verleden bij Almere City FC is Noureddine (Nordin) Amrabat. Hij kwam in het seizoen 2006/2007 tot 36 wedstrijden voor de club, werd met 14 doelpunten clubtopscorer en maakte zijn debuut voor Jong Oranje. Amrabat verkaste toen naar VVV Venlo om even later de kleuren van PSV aan te trekken.

Een andere bekende is Vincent Janssen. Hij verruilde Feyenoord voor Almere City in 2013. Hier maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. In zijn tweede seizoen bij de club maakte hij negentien doelpunten, werd hij clubtopscorer en eindigde op de tiende plaats met de ploeg uit Almere. Vervolgens verkaste hij naar AZ om uiteindelijke in Engeland neer te strijken bij Tottenham Hotspur.

Beste managers uit het verleden

Een bekende manager van Almere City is Fred Grim, oud keeper van Ajax waar hij onder andere de Champions League won. Grim startte zijn trainerscarrière als keeperstrainer bij Ajax. In 2012 ging het aan de slag bij Almere City FC dat toen uitkwam in de Jupiler League. Bij zijn komst stond de ploeg op de laatste plaats maar hier bracht Grim vrij snel verandering in. Hij vestigde datzelfde seizoen een clubrecord door vijf wedstrijden op rij te winnen. Op 12 december 2014, won de club onder leiding van Grim voor het eerst een prijs, het periodekampioenschap.

Informatie

  • Plaats: Almere
  • Stadion: Yanmar Stadion
  • Opgericht: 2001
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: De Zwarte Schapen, Ally

Veelgestelde vragen over Almere City

Je kan wedden op Almere City via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Almere City. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Almere City afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Almere City.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Almere City wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Almere City aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Almere City kan je vinden op de clubpagina van Almere City.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Almere City. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Almere City met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Almere City met elkaar vergelijken op de clubpagina van Almere City.

Er zijn verschillende bonussen voor Almere City. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Almere City met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Almere City met elkaar vergelijken op de clubpagina van Almere City.

Achtergrondinformatie

Supporters

Almere City kent meerdere supportersverenigingen. De officiële supportersvereniging is Almere City Support. Daarnaast bestaat er nog een harde kern, de zogenoemde Ultras Almere, die zich nog wel is laten gelden in de media.

Rivaliteit

Almere City FC kent geen echte rivalen in het betaald voetbal. Toch heerst er spanning tussen de club uit Almere en Ajax Amsterdam. Daar Almere City zijn oorsprong kent in Amsterdam en er vrees is een soort opleiding in de vorm van ‘Ajax 2’ te worden, door jeugdspelers van Ajax te laten debuteren, zijn de club en haar supporters bang hun identiteit kwijt te raken.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.