award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Osasuna

De club uit Pamplona is een interessante optie om te wedden, want het kent doorgaans hoge odds bij haar wedstrijden. Benieuwd? Check de bookmakers!

Bekijk alle wedstrijden
Osasuna logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Osasuna

Osasuna is in 2018/2019 gepromoveerd naar de Primera Division. Zonder te spelen profiteerde de club uit Pamplona van het verlies van Albacete tegen nummer 2 Granada en wist zo terug te keren op het hoogste niveau. Heeft het ook in 2019/2020 het geluk aan haar zijde of kan het zich op eigen kracht handhaven?

Omdat de club net weer gepromoveerd is, geldt het als één van de voornaamste degradatiekandidaten van de Spaanse competitie. Niet gek ook, want de club eindigt op het hoogste niveau regelmatig onderin. Daar staat tegenover dat de bookmakers de ploeg wel hoge odds toeschrijven. En daar kun je mooi van profiteren bij het wedden op Osasuna!

Geschiedenis van Osasuna

Osasuna bestaat al sinds 1920. De club uit Baskenland mocht voor het eerst Europees voetbal spelen in 1985/1986. Al schopte de ploeg het niet ver. In de eerste ronde werden “de Rangers” nog uitgeschakeld, maar daar bleef het ook bij. In 1990/1991 eindigde club zomaar in de halve finale van de UEFA Cup. De beste prestatie tot nu toe! Een seizoen later werd de club uitgeschakeld door Ajax in de derde ronde.

De club kende een slechte periode tussen 1993/1994 en 2000/2001. De club speelde toen namelijk niet in La Liga.

Een van de hoogtepunten is het behalen van de finale van de Copa del Rey in 2005. Real Betis won echter met 2-1. In het seizoen 2013/2014 degradeerde de club naar het tweede niveau. Dit kwam mede doordat het financieel ook niet goed ging. In 2014/2015 stond de club er zo slecht voor dat Osasuna enkel nog spelers uit de jeugdopleiding kon laten doorstromen of nog spelers kon huren. In deze periode wisselde de ploeg van het eerste naar het tweede niveau. In 2019 promoveerde de club uit het Baskenland weer naar hoogste afdeling.

Beste spelers uit het verleden

César Azpilicueta – Azpilicueta is een vaste kracht bij Chelsea. Hij is een kind van de club, want hij is geboren in Pamplona. Bij Osasuna doorliep hij de gehele jeugdopleiding. César maakte in 2007 zijn debuut voor de club uit het Baskenland. Een seizoen later werd César ook bij Osasuna een vaste kracht en verdiende door zijn goede spel een transfer naar Marseille.

Juanfran – Juanfran is de rots in de branding van Diego Simeone. Hij is een echte rechtsback die uitkwam voor Atlético Madrid. Juanfran debuteerde in 2012 voor het Spaanse nationale elftal. Hij doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, maar brak daar niet door. Hij koos er later om bij Osasuna te gaan voetballen. Juanfran speelde vier seizoenen bij de club, waar hij in 2011 de overstap maakte naar Atlético Madrid.

Soldado – De Spaanse aanvaller heeft bij heel wat clubs gespeeld, waaronder Real Madrid, Getafe, Osasuna, Valencia en Tottenham Hotspur. In 2006/2007 speelde hij kort voor de club.            

Beste managers uit het verleden

Jagoba Arrasate – De trainer heeft het voor elkaar gekregen om Osasuna te laten promoveren naar het hoogste niveau. Misschien niet de belangrijkste gebeurtenis uit de geschiedenis, maar financieel en sportief is dit ontzettend belangrijk!

Informatie

  • Plaats: Pamplona
  • Stadion: Estadio El Sadar
  • Opgericht: 1920
  • Clubkleuren: Rood/blauw
  • Bijnamen: Los Rojillos

Achtergrondinformatie

Weetje

Na 2000 werd Osasuna een stabiele club in de Primera Divison. Veertien seizoenen achter elkaar verbleef de club uit het Baskenland in La Liga. Sinds de degradatie in 2014 wisselde de club vaak van het eerste naar het tweede niveau: degradatie was er in 2014, promotie in 2016, degradatie in 2017 en in 2018 opnieuw een promotie!

Rivaliteit

Leuk voor de supporters van Osasuna is dat in 2019/2020 maar liefst vijf Baskische clubs actief zijn in de Primiera Divison. Naast Osasuna zijn dat Athletic Club Bilbao, Real Sociedad, Eibar en Alaves.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren