award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Excelsior Virton

Dankzij enkele kapitale injecties is deze Limburgse club terug in het profvoetbal. Kan zij zich staande houden? Of zelfs meer dan dat? Maak het seizoen extra spannend door te wedden op Excelsior Virton!

Bekijk alle wedstrijden
Excelsior Virton logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Excelsior Virton

Excelsior Virton is in 2018/2019 gepromoveerd naar de Belgische Proximus League. De club uit het zuiden van de provincie Luxemburg won van de Lierse Kempenzonen met maar liefst 0-4 en verzekerde zich dus van een plekje op het tweede hoogste niveau van België. Dat is enigszins verrassend, want de club uit de buurt van Luxemburg versleet in 2018/2019 maar liefst twee trainers. Dus hoe gaat de ploeg het doen in de Proximus League? Denk jij het te weten? Begin dan direct met wedden op Excelsior Virton en boek misschien wel een mooie winst!

Geschiedenis van Excelsior Virton

Excelsior Virton is geen grote club die in het verleden landskampioen is geweest of Europese prijzen heeft gehaald. Pas in 2001 speelde Virton voor het eerst in de Tweede Klasse van België. De club bleef daar maar liefst acht seizoenen in actief. Excelsior was wel tweemaal dichtbij de promotie naar het hoogste niveau, maar strandde elke keer in de play-offs.

Sinds de competitiehervorming van 2016 kwam Excelsior Virton uit op het amateurniveau, in de Eerste Klasse. In 2017/2018 kon de club zich ternauwernood handhaven op dit niveau. Door financiële problemen kreeg de club in eerste instantie geen licentie voor het niveau. 

Op 13 juli 2018 nam de Luxemburgse ondernemer Flavio Becca de club over. Excelsior Virton veranderde daardoor van cultuur. Zelfs de clubkleuren werden aangepast aan zijn energydrank. De rijke Luxemburger heeft als doel om zo snel mogelijk weer profvoetbal te spelen. Tot nu toe heeft dit zijn vruchten afgeworpen: Virton speelt weer profvoetbal en komt uit in de Proximus League.

Beste spelers uit het verleden

Thomas Meunier – Wist je dat de Belgisch international in Virton heeft gespeeld? In 2009 debuteerde hij in het profvoetbal bij deze Luxemburgse club. In die periode degradeerde Virton overigens wel naar de Derde Klasse. In 2010/2011 speelde hij een goed seizoen en ging zo naar het Belgisch hoogste niveau.

Karim Belhocine – Belhocine speelde als centrale verdediger net geen honderd wedstrijden voor Virton. Hij heeft een mooie carrière gehad. Belhocine speelde namelijk onder andere bij Standard Luik, Waasland-Beveren en AA Gent.

Beste managers uit het verleden

Samuel Petit – Lang leek het er niet op de Virton zou promoveren naar de Proximus League. Maar dankzij de tactische meesterzetten van trainer Samuel Petit is het toch gelukt en is RE Virton weer in het profvoetbal te vinden!

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Virton
  • Stadion:Yvan Georgesstadion
  • Opgericht: 1922
  • Clubkleuren: Wit/groen
  • Bijnamen: Les verts de gaume

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Winnaar Eerste Klasse amateurs: 2019
  • Derde Klasse België: 2001, 2003

Weetje

In 2019/2020 speelt er ook een Nederland bij Excelsior Virton: Anouar Kali. De middenvelder, bekend van onder andere Utrecht, wordt gehuurd van NAC Breda.

Supporters

De supporters van Virton reizen voor de uitwedstrijden heel België af, want Virton ligt helemaal in het zuidoosten van België. Ze zijn het gelukkig gewend. Zo komen een aantal supporters uit Bastogne, wat een klein uur van Virton af ligt. Voor de meeste thuiswedstrijden is het voor de supportersgroepen ook een hele verplaatsing.

Rivaliteit

Virton kent geen grote rivalen. Arlon is bijvoorbeeld een club uit de streek, maar het speelt niet op hetzelfde niveau als Excelsior Virton. De wedstrijden tussen clubs als Standard Luik en Charleroi zijn mooi om te kijken, omdat ze alle drie uit Wallonië komen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam