award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Roeselare

Wedden op KSV Roeselare

Bekijk alle wedstrijden
KSV Roeselare logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Roeselare

Roeselare heeft dit seizoen verschillende trainers gehad. De Spanjaard Nano nam na maar zes wedstrijden leiding te hebben genomen afscheid van zijn club. Hij gaat Quique Sanchez Flores assisteren bij Shanghai Greenland Shenhua. Juan Gutierrez Moreno neemt het over. Hoe gaat Roeselare presteren onder deze trainer? Volg KSV Roeselare en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Op het moment van typen staat Roeselare in de Tweede groepsfase op een vijfde plaats. Ze staan ruim achter Beerschot Wilrijk en KV Mechelen, waardoor de kans op promotie vrij klein is. Hou de statistieken nauwlettend in de gaten en plaats een rendabele weddenschap!

Geschiedenis

KSV Roeselare is ontstaan na een fusie tussen KSK Roeselare en KFC Roeselare. De nieuwe club mocht beginnen in de Tweede Klasse. De club boekte wisselende resultaten. In het begin verliep het goed, maar in 2002/2003 werd degradatie net ontlopen. Een seizoen later mocht Roeselare meedoen aan de play-offs. De club promoveerde net niet. In 2004/2005 was het wel raak.

De club kon zich in het begin prima handhaven. Roeselare mocht omdat het de Fair Play-klassement aanvoerde zelfs meedoen met de UEFA Cup. De club overleefde een voorronde, waarna het in de bloedhete Cyprus werd uitgeschakeld door FC Ethnikos Achnas.

Sinds 2010 is de club weer actief in de Tweede Klasse. Door een klein budget kon Roeselare geen rol spelen voor de titel. Roeselare maakt een lange periode in de Tweede Klasse door. In 2016/2017 werd het Belgische voetbal anders ingedeeld. Het professionele voetbal werd gescheiden van het amateurvoetbal. Roeselare was één van de acht clubs met een proflicentie, waardoor het uit mocht komen in de vernieuwde Eerste Klasse B.

Beste spelers uit het verleden

Jurgen Sierens: Hij verdedigde van 2003 tot en met 2010 succesvol het doel van Roeselare. Hij wordt gezien als een man met een hart voor de club.

Johny Thio: Hij speelde de gehele jeugd bij KFC Roeselare. Van 1963 tot 1975 was hij de rechtsbuiten van Club Brugge. Hij won in die tijd de Beker van België in 1968 en 1970. Hij was ook een tijd international van België.

Sidney Sumter: Volgens Sierens is hij de beste speler ooit bij Roeselare. Hij wordt gezien als een sierlijke voetballer die geliefd was bij het publiek.

Beste managers uit het verleden

Dennis van Wijk: Dennis van Wijk heeft drie termijnen bij Roeselare gekend. Tussen 2002 en 2006 en van 2008 tot en met 2010 was hij trainer van deze club. In 2017 begon hij opnieuw. In zijn eerste periode leidde hij de club naar promotie. In zijn tweede termijn kon hij niet voorkomen dat Roeselare weer degradeerde naar de Tweede Klasse. Hij heeft heel wat clubs gehad, waaronder Cercle Brugge, Oostende en STVV.

Informatie

  • Plaats: Roeselare
  • Stadion: Schierveldestadion
  • Opgericht: 1999
  • Clubkleuren: Wit/zwart
  • Bijnamen: Esvee

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Promotie naar de Eerste Klasse 1x

Weetje

Roeselare heeft Juan Guttierrez Moreno als nieuwe trainer. Hij was een grote speler. Onder voetbalnaam ‘Juanito’ speelde hij het grootste deel van zijn carrière als centrale verdediger bij Real Betis en Atletico Madrid. Hij was ook Spaans international. Hij veroverde met Spanje in 2008 de Europese titel.

Stadion

Het stadion van Roeselare heet Schiervelde, in het stadsdeel Biezenhof. In de wijk Schiervelde is er een evenementencomplex, een sporthal en dus een voetbalstadion, waar er ongeveer achtduizend mensen in kunnen. Het stadion is gebouwd ter vervanging van het oude stadion ’t Motje’.

Rivaliteit

Omdat Kortrijk en Roeselare dicht bij elkaar liggen zijn zij grote rivalen van elkaar. Het is slechts twintig minuten rijden om van de een naar de andere plaats te komen. Kortrijk speelt een niveau hoger, waardoor de twee elkaar dit seizoen ontlopen.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus