award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Kameroen – Egypte

Thuis

Competitie
Afrika Cup
Datum
Donderdag 03-02-2022 om 20.00 uur
Halve finale

Bekijk voorbeschouwing
Uit

Quoteringen

Geen wedstrijd gevonden

Voorbeschouwing

Historie wedstrijd

De laatste keer dat deze twee ploegen elkaar troffen, was in de finale van de Afrika Cup van 2017. Kameroen wist destijds met 2-1 te winnen. Daarvoor echter, hadden de Kameroeners een slechte reeks tegen de Farao’s, met vijf nederlagen en twee gelijke spelen in hun laatste zeven onderlinge ontmoetingen. Egypte en Kameroen hebben reeds 27 keer tegen elkaar gespeeld. De Ontembare Leeuwen wonnen zes keer en wisten zes keer een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar liefst vijftien keer waren de Egyptenaren te sterk. In 1986 wisten de Egyptenaren in het eigen Caïro de Afrika Cup te winnen door een overwinning op Kameroen na strafschoppen en sindsdien hebben ze de overhand gehouden, tot Kameroen de vloek in 2017 wist te doorbreken.

Laatste Vijf Edities

22-01-2008 Egypte-Kameroen 4-2
10-02-2008 Kameroen-Egypte 0-1
25-01-2010 Egypte-Kameroen 3-1
20-05-2012 Egypte-Kameroen 2-1
05-02-2017 Egypte-Kameroen 1-2

Ga wedden op de Afrika Cup met de Bet365 welkomstbonus van maximaal €100!

Vorm beide teams

De Ontembare Leeuwen presteren dit jaar uitstekend in de Afrika Cup en zullen de wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. De vorm van Egypte is gedurende het toernooi niet gestaag toegenomen. Dankzij Nigeria kwamen ze door de groepsfase heen (na eerder van die ploeg te hebben verloren), gevolgd door weinig inspirerende overwinningen op Sudan en Ivoorkust. Wel houdt Egypte vaak de nul en hebben ze slechts twee goals hoeven incasseren dit toernooi. En in de kwartfinale tegen Marokko demonstreerden de Farao’s weldegelijk waarom men Egypte ziet als kanshebber voor het toernooi, ondanks dat ze op enkele posities niet zo sterk bezet zijn. Want uiteraard heeft Egypte Mohamed Salah, die zijn klasse etaleerde.

Bij Kameroen valt op dat ze opvallend makkelijk het doel weten te vinden. Met name dankzij Vincent Aboubakar en Karl Toko-Ekambi. Bij alle twaalf goals die Kameroen maakte, was minimaal één van de twee betrokken. De Ontembare Leeuwen hebben al hun wedstrijden gewonnen, op de wedstrijd tegen Kaapverdië na. De ploeg van Antonio Conceicao was op dat moment echter al zeker van een plekje in de volgende ronde. Hierna rekende Kameroen op met De Comoren en Gabon.

Schorsingen & blessures

Egypte zal het moeten zien te stellen zonder centrale verdediger Ahmed Hegazi. De 31-jarige moest in de kwartfinale tegen Marokko geblesseerd uitvallen. Eerste keeper Mohamed El Shenawy haakte tegen Ivoorkust af met een hamstringblessure, waarna Mohamed Abou Gabaski zijn plek overnam en zijn land door de penaltyreeks heen sleepte. Ook hij raakte echter geblesseerd, waardoor in extra tijd derde keeper Mohamed Sobhi aan het werk kon. El Shenawy en Gabaski zijn allebei twijfelgevallen voor de wedstrijd tegen Kameroen, dus kan het zo maar eens weer de beurt aan derde doelman Sobhi zijn.

Vermoedelijke opstellingen

Kameroen: Onana, Fai, Castelletto, Ngadeu, Tolo, Oum Gouet, Toko Ekambi, Kunde, Zambo Anguissa, Ngamaleu, Aboubakar

Egypte: Sobhi, Kamal, Abdel Monem, Ashraf, Fattouh, El Solia, Elneny, Fathy, Marmoush, Mohamed, Salah.

Opvallende spelers

De naam viel al eerder: Mohamed Salah, misschien wel de grootste Afrikaanse voetballer van dit moment. De ster van Liverpool en topscorer van de Premier League wordt in eigen land op handen gedragen en wil Egypte wat bereiken, dan zal Salah op moeten staan.

Ook Kameroen heeft dit toernooi zijn ster: Vincent Aboubakar, die topscorer van het toernooi is. Saillant detail: Sinds 2017 is er geen speler bij zoveel goals in de Afrika Cup betrokken als Salah en Aboubaker. De Egyptenaar met zes goals en drie assists, de Kameroener met zeven goals en twee assists.

Ga wedden op de Afrika Cup met de Bet365 welkomstbonus van maximaal €100!

Wedden op Kameroen - Egypte

Kameroen-Egypte is een wedstrijd met een grote onderlinge geschiedenis. Niet alleen in het aantal wedstrijden, maar ook in de grootte van de wedstrijden. In dat opzicht kunnen de twee zelfs rivalen genoemd worden. Dit wordt de elfde keer dat de twee landen elkaar tegenkomen op de Afrika Cup. Geen twee teams kwamen elkaar vaker tegen. Zo’n kraker vormt een prachtige halve finale, zeker met sterspeler Mohamed Salah en de tandem Aboubakar en Toko-Ekambi.

VoetbalWedden.EU wedtips

In zes van de laatste zeven ontmoetingen wisten beide ploegen te scoren. Met de doelpuntendrang van Kameroen en de aanwezigheid van Salah lijkt dit ook nu een interessante bet. Daarnaast kan het goed zijn om rekening te houden met het feit dat in vijf van de laatste zeven clashes drie keer of meer werd gescoord.

Ga wedden op de Afrika Cup met de Bet365 welkomstbonus van maximaal €100!

Quoteringen

Geen wedstrijd gevonden

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.