award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
oktober 29, 2021

Alles wat je moet weten over bankroll management

Bij het wedden op voetbalwedstrijden ben je eigenlijk alleen maar bezig met twee dingen: je inzet en je eventuele winst. Als je net begint of niet zo vaak speelt, dan zal je je niet zo druk maken om bankroll management. Als je vaker gokt en/of ervaren bent, dan zal je hier wellicht mee te maken krijgen. Maar wat is bankroll management en hoe werkt het? 

Wat is bankroll management? 

Bankroll management is eigenlijk niets meer dan het goed en verantwoord omgaan met je geld. Je bankroll is namelijk het bedrag dat op je account bij je bookmaker staat. Door middel van goede bankroll management zorg je er dus voor dat je nooit te veel geld verliest en tegelijkertijd dat je een gezonde buffer hebt voor komende weddenschappen.  

Bankroll management is een veel voorkomende term bij het (online) pokeren. Bij voetbalwedden houden vaak alleen de ervaren gokkers zich ermee bezig, maar het is ook handig voor minder ervaren spelers of als je niet te veel geld wil verliezen in een te korte tijd (en wie wil dit nou niet?). Wanneer gokkers bankroll management onder de knie hebben, zorgen ze ervoor dat ze niet binnen een korte tijd blut zijn. Hoe dat werkt, lees hieronder. 

Hoe werkt bankroll management? 

Veel spelers storten een klein bedrag – vaak 10, 20 of 50 euro – op hun account en zetten gelijk alles in op een betje. Op zich niet erg, maar als je die verliest dan ben je blut voor je het weet en kun je niet meer spelen. Nu kan je dit niet erg vinden, maar voor veel spelers is goed bankroll management toch wel handig. Zo kun je namelijk altijd blijven spelen! 

Met bankroll management willen we in eerste instantie voorkomen dat we blut raken. Je stelt voor jezelf een bedrag in dat je voor een bepaalde periode gaat gebruiken (meestal een maand). Aan het begin van deze periode zet je het geld op je account. Wanneer dit op is, ben je ‘blut’. Wanneer je geen geld meer hebt op je account, dan mag je ook geen geld meer op je account zetten voor de rest van de maand. Hopelijk komt het niet voor dat je blut raakt en heb je na een maand meer geld in je bankroll dan waar je mee was begonnen. 

Opwaarderen of verder spelen 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet veel hebt gewonnen, maar nog niet blut bent. Dan is het de volgende maand aan jezelf of je je bankroll gaat opwaarderen of dat je de maand verder speelt met je resterende bankroll. Dit moet je natuurlijk helemaal zelf weten, want wat het bedrag in je bankroll kun jij alleen zien. 

Je stelt dus een bedrag in voor een periode. Wat je ook nog kan doen om bankroll management perfect uit te voeren, is het volgende: per weddenschap vaststellen hoeveel je mag uitgeven. Zo is het heel overzichtelijk voor jezelf en weet je bijvoorbeeld van tevoren hoeveel weddenschappen je nog kan doen. 

Voorbeeld bankroll management  

Om je een beter beeld te geven van slim bankroll management, geven we je een voorbeeld: 

Stel, je hebt een bedrag van €200,-. De periode die wij hanteren is een maand, dus we hebben 200 euro voor de komende maand om mee te spelen. We houden ons aan een bankroll percentage van 5%. Dit houdt in dat we per wedstrijd (5% van 200 euro) 10 euro mogen inzetten. 10 euro betekent 20 bets in de komende periode.  

Dit zou dus betekenen dat je 20 wedstrijden achterelkaar moet verliezen, voordat je geld op is en je niet meer kunt spelen. 

Om het nog nauwkeuriger te maken, kun je ook werken met ‘stakes’. Je bankroll percentage kan je verdelen in stakes. We hebben net berekend dat we 10 euro hebben per wedstrijd en we kunnen dit bedrag ook verdelen in 10 stakes van 1 euro. Je kan dan voor jezelf bepalen hoeveel stakes je per weddenschap in gaat zetten. In ons geval kunnen we ervoor kiezen om 9 stakes in te zetten, dus 9 euro. 

Door met stakes te werken, maak je de kans op een lege bankroll nog kleiner. 

Conclusie 

Bankroll management is voor iedere speler eigenlijk wel handig om onder de knie te hebben. Maar het vergt natuurlijk wel zelfbeheersing. We hopen dat we je genoeg hebben kunnen informeren en dat je op deze manier verantwoord met je geld kan omgaan. Wat je ook besluit om te doen vergeet niet de bonussen te bekijken bij onze bookmakers. Succes en veel plezier! 

Het goed en verantwoord omgaan met je geld.

Een limiet is het maximum bedrag dat je kunt inzetten bij een weddenschap. Dat doet een online bookmaker, omdat ze liever hebben dat weddenschappen met een lagere inzet gewonnen worden. Een bookmaker ziet liever 10 weddenschappen van €2.000 dan 1 weddenschap van €20.000 euro. De kans is immers veel groter dat een aantal van de 10 weddenschappen mislukken, waardoor de totale winst van de speler minder hoog is. Daarnaast is het instellen van een limiet ook om de speler te beschermen. Het is immers onverstandig om met een te hoge inzet te spelen. Ook kun je bij veel bookmakers een persoonlijke limiet instellen. Je kunt dan voor jezelf bepalen voor welk bedrag je per maand wil wedden. Kom je boven dat bedrag? Dan is het niet meer mogelijk om te spelen en moet je wachten tot de volgende maand.

Wie succesvol wil wedden op voetbalwedstrijden, moet een aantal veelvoorkomende fouten absoluut vermijden: - Wedden op basis van emotie in plaats van op verstand. Dat loop vaker fout dan goed af. - Verloren weddenschappen ten koste van alles willen terugverdienen. Dit is kenmerkend gedrag voor een gokverslaafde en levert op de lange termijn alleen maar problemen op. - Alleen maar wedden op hoge quoteringen. Deze weddenschappen kunnen het meeste geld opleveren, maar hebben ook de laagste winkans. - Al je geld inzetten op een enkele weddenschap. Wie op de lange termijn geld wil verdienen met het wedden op sportwedstrijden, kan het gokbudget beter verspreiden over verschillende weddenschappen.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.