award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Omdat het Europees Kampioenschap gespeeld wordt in twaalf landen, is er geen enkel land dat zich op voorhand als gastland kwalificeert. Alle 24 deelnemers moeten zich dus eerst kwalificeren. Het zij via de reguliere kwalificatieronden, het zij via de nieuw opgezette Nations League. En dat kan best ingewikkeld zijn. Dus daarom leggen we je graag even uit hoe de EK 2020 kwalificatie in elkaar steekt. 

Via de kwalificatiecyclus

In totaal doen er 55 landen mee met de ‘normale’ EK 2020 kwalificatie. Zij worden onderverdeeld in tien groepen: vijf groepen van vijf en vijf groepen van zes. In die groepen nemen de landen het in zowel uit- als thuiswedstrijden tegen elkaar op. De twee beste ploegen uit iedere poule kwalificeren zich voor het Europees Kampioenschap. De oplettende lezer merkt dan op dat er dan 20 tickets verdeeld zijn en er dus nog vier vergeven moeten worden.

En dat is waar de Nations League om de hoek komt kijken.

EK 2020 kwalificatie via de Nations League

De Nations League is een kleine competitie die gespeeld wordt voorafgaand aan de EK 2020 kwalificatie. Alle landen zijn daarin verdeeld in groepen in vier divisies. De hoogst genoteerde landen op de UEFA-ranglijst komen in Divisie A en de laagst geklasseerde landen in divisie D. De winnaars van de groepen in die divisies hebben recht op het spelen van play-offs na de reguliere kwalificatie van het EK 2020. 

Van die winnaars worden na de kwalificatie nog vier groepen gemaakt. Landen die zich niet via de reguliere weg hebben weten te plaatsen maar wél voor de play-offs, maken in die groepen kans op de laatste tickets. Wanneer een land in die play-offs zich al wel heeft geplaatst, gaat het ticket uit de play-offs naar het elftal met de meeste punten dat zich nog niet heeft geplaatst.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.