award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Moeskroen

Royal Excel Mouscroun is die typische degradatiekandidaat die nog wel eens weet te verrassen met een knappe prestatie. Dat maakt wedden op Moeskroen spannend - en hopelijk ook winstgevend!

Bekijk alle wedstrijden
Moeskroen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Moeskroen

Moeskroen, voluit Royal Excel Mouscroun, speelt doorgaans om zich te handhaven in de Jupiler Pro League. Af en toe behaalt het een uitschieter door in de middenmoot te eindigen, maar eerlijk is eerlijk: de club speelt geen rol bij het verdelen van de prijzen.

Dat neemt niet weg dat wedden op Moeskroen niet loont of spannend is. Sterker nog, de wisselvalligheid van de ploeg levert interessante odds op en mooie winstkansen voor goed geïnformeerde mensen die willen gokken wedstrijden van de club. Nieuwsgierig naar de beste quoteringen? Wij vergeleken alvast de odds bij verschillende bookmakers en hebben de beste hierboven voor je genoteerd!

Geschiedenis van Moeskroen

Na een fusie van ‘Association Athlétique Moucronnoise’ en het ‘Stade Mouscronnois’ ontstond ‘Royal Excelsior Mouscron’. In 1990 fuseerden ‘Royal Excel Mouscron’ en ‘Rapid Club Luingnois’ tot ‘Royal Excel Mouscron’. Dit is dan ook de huidige naam.

De hoogtepunten waren het bereiken van de bekerfinale in 2002 en 2006. Beide keren verloor de club. Club Brugge en later Zulte Waregem maakten meer doelpunten.

De club raakte in 2009/2010 failliet. De club werd definitief uit de Eerste Klasse geschrapt. De club maakte een doorstart en ging fuseren met Péruwelz.

In mei 2011 promoveerde de club naar de Derde Klasse. Mede door een samenwerking aan te gaan met Lille maakte de club een sprong. De club promoveerde opnieuw! De club had dertig wedstrijden achter elkaar niet verloren. Lille werd later de grootaandeelhouder. De club had alweer een prachtig seizoen. Moeskroen eindigde als tweede in de Tweede Klasse. Doordat Cercle Brugge een beter doelsaldo had in de onderlinge confrontatie mocht die club in de Eerste Klasse blijven. In mei 2014 is het wel raak: door een overwinning op Sint-Truiden keerde de club terug naar de Eerste Klasse.

Ondertussen heeft onderneming Gol Football Malta negentig procent van de aandelen in handen. Momenteel moet de club vechten voor lijfsbehoud. Op het moment van typen staat de club op een voorlaatste plaats. Dit houdt in dat Moeskroen onderling met een club van de Tweede Klasse de strijd moet aangaan voor lijfsbehoud.

Beste spelers uit het verleden

Luigi Pieroni: Pieroni werd in 2003/2004 topscoorder van de Belgische competitie. In totaal maakte hij in dertig wedstrijden voor Moeskroen 28 goals. Het leverde hem een transfer op naar AJ Auxerre. Hij is ook international van België geweest met 25 interlands.

Émile Mpenza: Émile Mpenza was in 1996/1997 de revelatie van het seizoen. Met twaalf doelpunten had hij een groot aandeel aan de derde plek. Hij werd daardoor verkozen tot Jonge Profvoetballer van het Jaar.

Beste managers uit het verleden

Philippe Saint-Jean: Saint-Jean was tussen 2010 en 2012 de trainer van Moeskroen. Onder zijn leiding maakte de club flinke sprongen voorwaarts: van een failliete club naar een team die uitkwam in de Tweede Klasse.

George Leekens: De succestrainer maakte van Moeskroen een grote club door te promoveren naar de Eerste Klasse. Met spelers als Émile en Mbo Mpenza zorgden zij voor een Europese ticket. Mede door dit succes werd Leekens trainer van het Belgisch nationale elftal.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Moeskroen
  • Stadion: Le Canonnier
  • Opgericht: 1922
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Les hurlus l’Excel

Veelgestelde vragen over Moeskroen

Je kan wedden op Moeskroen via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Moeskroen. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Moeskroen afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Moeskroen.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Moeskroen wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Moeskroen aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Moeskroen kan je vinden op de clubpagina van Moeskroen.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Moeskroen. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Moeskroen met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Moeskroen met elkaar vergelijken op de clubpagina van Moeskroen.

Er zijn verschillende bonussen voor Moeskroen. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Moeskroen met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Moeskroen met elkaar vergelijken op de clubpagina van Moeskroen.

Achtergrondinformatie

Weetje

Dit seizoen is er een inval gedaan door de politie bij Excel Moeskroen. Drie bestuursleden waren meegenomen voor verhoor. De aanklacht was dat de club onterecht een licentie heeft gekregen om deel uit te mogen maken van de Eerste Klasse. Ook wordt de club verdacht van witwaspraktijken. Verder is er een onderzoek aan de gang over de manier waarop de club wordt geleid. Volgens het bestuur van KV Mechelen is de club in handen van makelaars en overtreedt de club hiermee verschillende regels, waardoor zij geen licentie mogen hebben voor de Eerste Klasse.

Stadion

Het stadion Le Canonnier is klein. Het voldoet net aan de eisen van de KBVB. Le Canonnier biedt plek aan 10.800 toeschouwers.

Supporters

Moeskroen vroeg dit seizoen voorafgaand aan het duel tegen Standard aan de supporters om de scheidsrechter met rust te laten. In België wordt op dit moment een scheidsrechter verdacht van omkoping. Helaas konden de supporters van Standard Luik hier niet aan houden en riepen vaak “verkocht” tegen de scheids.

Rivaliteit

Kortrijk is een grote rivaal van Moeskroen. De afstand tussen deze twee plaatsen is slechts tien kilometer. In 2018/2019 pakte de Moeskroen zijn eerste driepunter uitgerekend tegen Kortrijk. Het werd 1-0.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.