award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Jong AZ

Een beloftenploeg die bol staat van het talent, maar ook wisselvallig presteert. Wedden op Jong AZ is daarmee altijd spannend. En leuk!

Bekijk alle wedstrijden
Jong AZ logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Jong AZ

De opleiding van de club uit Alkmaar staat bekend om haar grote talenten. Veel bekende spelers hebben hun doorbraak beleefd bij Jong AZ, al wil het met beloftenelftal als geheel nog niet echt vlotten in de Keuken Kampioen Divisie: de club eindigt veelal in de onderste regionen.

Het is echter nog vroeg om te oordelen of de beloftenploeg er thuishoort. Het speelt pas een paar jaar op het tweede niveau en wint haar wedstrijdjes hier en daar. Vanwege het doorschuiven van spelers speelt het team bovendien vaak in een wisselende samenstelling. Dat levert aan de andere kant ook weer mooie odds op bij het wedden op Jong AZ.

Geschiedenis van Jong AZ

Jong AZ beleefde in 2016/2017 een prachtig jaar. In de nieuwe Tweede Divisie werden zij eerste! Hierdoor promoveerde zij naar de huidige Keuken Kampioen Divisie. De Alkmaarders waren in dat seizoen heer en meester. De ploeg kon zich goed uit de onder het fysieke spel van haar tegenstanders uitspelen. Beloftenelftallen als Jong Sparta, Jong Twente en Jong Vitesse hadden hier meer moeite mee.

Beste spelers uit het verleden

Jeremy Helmer – Helmer is volgens kenners één van de grootste talenten uit de AZ-opleiding, die tegen NAC Breda zijn eerste goal maakte. De middenvelder kan ook op de buitenkant uit de voeten.

Calvin Stengs – Stengs wordt vaak vergeleken met Leroy Sané. Hij is technisch, goed wendbaar en heeft een geweldige actie in huis. Hij raakte in 2017/2018 ernstig geblesseerd, waardoor hij zijn goede vorm niet door kon trekken.

Guus Til – Ook hij is een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding die bij de beloftenploeg zijn minuten heeft gemaakt. De centrale middenvelder scoort af en toe en heeft in Oranje gespeeld. Guus Til maakte deel uit van de selectie van Jong AZ die in 2016/2017 glansrijk de titel won.

Beste managers uit het verleden

Martin Haar – Martin Haar won met Jong AZ in 2016/2017 de titel in de Tweede Divisie. Dit was gunstig voor de ploeg, want de promotie naar een hoger niveau, kunnen de spelers zich goed ontwikkelen.

Informatie

  • Plaats: Alkmaar
  • Stadion: AFAS Trainingscomplex
  • Opgericht: 1967
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: De Kaaskoppen

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioenschap Tweede Divisie: 2016/2017

Stadion

Sinds de zomer van 2016 traint AZ 1 en negen teams van de jeugdopleiding bij het AFAS trainingscomplex. Het is er super modern en werd geopend door niemand minder dan Louis van Gaal, die AZ kampioen van Nederland maakte.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren