award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Roeselare

Als stabiele middenmoter in de Proximus League weet je op voorhand niet wat je van de ploeg kunt verwachten. Winnen van de topploegen? Of verliezen van de kleintjes? Het kan allemaal. Precies wat wedden op Roeselare spannend maakt.

Bekijk alle wedstrijden
KSV Roeselare logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Roeselare

Roeselare is een Belgische club die uitkomt in de Tweede Klasse: de huidige Proximus League. Daar speelt het doorgaans in de middenmoot waardoor het zowel in de Play-offs 1, 2 als 3 uit kan komen en af en toe dus kans maakt op promotie naar de hoogste afdeling van het Belgische mannenvoetbal.

Desalniettemin is wedden op Roeselare een populaire aangelegenheid. De club heeft ervaring met het hoogste niveau en heeft zelfs even Europees gespeeld, waardoor het voor veel mensen toch een club met enige statuur blijft. Benieuwd naar de huidige odds voor komende wedstrijd? We hebben de scherpste quoteringen voor je verzameld!

Geschiedenis van Roeselare

KSV Roeselare is ontstaan na een fusie tussen KSK en KFC Roeselare. De nieuwe club mocht beginnen in de Tweede Klasse. De club boekte wisselende resultaten. In het begin verliep het goed, maar in 2002/2003 werd degradatie net ontlopen. Een seizoen later mocht Roeselare meedoen aan de play-offs. De club promoveerde net niet. In 2004/2005 was het wel raak.

De club kon zich in het begin prima handhaven. Het mocht, omdat het de Fair Play-klassement aanvoerde, zelfs meedoen met de UEFA Cup. De club overleefde een voorronde, waarna het in het bloedhete Cyprus werd uitgeschakeld door FC Ethnikos Achnas.

Sinds 2010 is de club weer actief in de Tweede Klasse. Door een klein budget kon Roeselare tot nu toe geen rol spelen voor de titel. Het maakt inmiddels een lange periode in de Tweede Klasse door. In 2016/2017 werd het Belgische voetbal anders ingedeeld. Het professionele voetbal werd gescheiden van het amateurvoetbal. Roeselare was één van de acht clubs met een proflicentie, waardoor het uit mocht komen in de vernieuwde Eerste Klasse B.

Beste spelers uit het verleden

Jurgen Sierens: Hij verdedigde van 2003 tot en met 2010 succesvol het doel van Roeselare. Hij wordt gezien als een man met een hart voor de club.

Johny Thio: Hij speelde de gehele jeugd bij KFC Roeselare. Van 1963 tot 1975 was hij de rechtsbuiten van Club Brugge. Hij won in die tijd de Beker van België in 1968 en 1970. Hij was ook een tijd international van België.

Sidney Sumter: Volgens Sierens is hij de beste speler ooit bij Roeselare. Hij wordt gezien als een sierlijke voetballer die geliefd was bij het publiek.

Beste managers uit het verleden

Dennis van Wijk: Dennis van Wijk heeft drie termijnen bij Roeselare gekend. Tussen 2002 en 2006 en van 2008 tot en met 2010 was hij trainer van deze club. In 2017 begon hij opnieuw. In zijn eerste periode leidde hij de club naar promotie. In zijn tweede termijn kon hij niet voorkomen dat de club weer degradeerde naar de Tweede Klasse. Hij heeft heel wat clubs gehad, waaronder Cercle Brugge, Oostende en STVV.

Informatie

  • Plaats: Roeselare
  • Stadion: Schierveldestadion
  • Opgericht: 1999
  • Clubkleuren: Wit/zwart
  • Bijnamen: Esvee

Veelgestelde vragen over Roeselare

Je kan wedden op Roeselare via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Roeselare. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Roeselare afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Roeselare.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Roeselare wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Roeselare aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Roeselare kan je vinden op de clubpagina van Roeselare.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Roeselare. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Roeselare met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Roeselare met elkaar vergelijken op de clubpagina van Roeselare.

Er zijn verschillende bonussen voor Roeselare. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Roeselare met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Roeselare met elkaar vergelijken op de clubpagina van Roeselare.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Promotie naar de Eerste Klasse 1x

Weetje

Roeselare heeft Juan Guttierrez Moreno als trainer. Hij was een grote speler. Onder voetbalnaam ‘Juanito’ speelde hij het grootste deel van zijn carrière als centrale verdediger bij Real Betis en Atletico Madrid. Hij was ook Spaans international. Hij veroverde met Spanje in 2008 de Europese titel.

Stadion

Het stadion van Roeselare heet Schiervelde, in het stadsdeel Biezenhof. In de wijk Schiervelde is er een evenementencomplex, een sporthal en dus een voetbalstadion, waar er ongeveer achtduizend mensen in kunnen. Het stadion is gebouwd ter vervanging van het oude stadion ’t Motje’.

Rivaliteit

Omdat Kortrijk en Roeselare dicht bij elkaar liggen zijn zij grote rivalen van elkaar. Het is slechts twintig minuten rijden om van de een naar de andere plaats te komen. Kortrijk speelt een niveau hoger, waardoor de twee elkaar dit seizoen ontlopen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.