award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Quick Boys

De Katwijkers zijn terug in de Tweede Divisie en dat betekent weer een paar mooie wedstrijden met mooie quoteringen! Bekijk ze hier allemaal en start meteen met wedden op Quick Boys!

Bekijk alle wedstrijden
Quick Boys logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Quick Boys

Quick Boys speelt in 2019/2020 weer in de Tweede Divisie. Dat betekent dat de club weer mag aantreden tegen de grote rivaal: Katwijk. Altijd een spannende wedstrijd waar van alles kan gebeuren. Maar hoe vergaat het de club in de rest van de competitie?

Als promovendus is het lastig in te schatten hoe hoog de ploeg gaat eindigen. Dat zorgt ook bij de bookmakers voor veel onzekerheid, waardoor de quoteringen nogal uiteen kunnen lopen bij het wedden op Quick Boys. Daarom staan hierboven de beste odds vermeld, zodat je precies weet bij wie je moet zijn voor de meest lucratieve bet!

Geschiedenis van Quick Boys

In 1979/1980 werd Rijnsburgse Boys een topclub in het amateurveld. De club uit Rijnsburg zette de Bollenstreek op de kaart. De wedstrijd tussen de Rijnsburgse Boys en Quick Boys werd in dat seizoen door ongeveer vijfduizend mensen bezocht.

In de meer dan negentig jaar dat de club bestaat heeft Quick Boys een hoop successen gekend. Zo is de club uit Katwijk 28 keer kampioen van de afdeling geworden en werd het twee keer algeheel Nederlands amateurkampioen. Voor 1991 werd het maar liefst acht keer tweede. Het kreeg niet voor niets de bijnaam ‘eeuwige tweede’.

Na 1991 begon de club prijzen te pakken. In dat jaar pakte de club de titel in de Eerste Klasse. Zo won de club in 1992 de algehele amateurcompetitie van Nederland.

Na 1992 pakte de club niet veel prijzen meer. Cees Tempelaar liet wel Dirk Kuijt debuteren. Kuyt maakte een opvallende carrière, want hij speelde eerst een lange tijd bij de amateurs voordat Utrecht hem aantrok.

Terug naar nu: Quick Boys is in 2018/2019 gepromoveerd naar de Tweede Divisie. In de play-offs versloeg de club in de verlenging VVSB. Dat is leuk voor de supporters, want er staan een hoop derby’s op het programma, zoals Katwijk en Rijnsburgse Boys. Kan de ploeg zich meten met deze clubs?

Noemenswaardige spelers

Dirk Kuijt – Kuijt debuteerde in het eerste van Katwijk en speelde zich in de kijker bij FC Utrecht. Hij mocht proef komen trainen bij de club uit de Domstad. Het werd een groot succes: niet alleen bij FC Utrecht maakte Kuijt furore, ook bij Liverpool en het Nederlands elftal was hij succesvol!

Maarten Bak – Samen met Remco Torken zorgden zij er mede voor dat Quick Boys in 2002/2003 kampioen werd. Door een mooie 0-4 overwinning op Excelsior Maassluis pakten de Katwijkers de titel.

Noemenswaardige managers

Roy Wesseling – Mede dankzij Wesseling pakte de club uit Katwijk niet alleen de titel in 2003. Ook de algehele amateurtitel werd behaald. Het werd een waar volksfeest op ‘Nieuw Zuid’.

Dennis van den Turk – Van den Turk nam het stokje over van Wesseling. Na een prachtig seizoen in 2003 gaf Van den Turk een mooi vervolg. Quick Boys werd kampioen van de Hoofdklasse en opnieuw werd de algehele amateurtitel gewonnen!

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Katwijk aan Zee
  • Stadion: Nieuw Zuid
  • Opgericht: 1920
  • Clubkleuren: Blauw/wit/zwart
  • Bijnamen: De Blauwwitte Narren

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Algeheel kampioen van het Nederlands amateurvoetbal: 1991/1992, 2003/2004
  • Kampioen zaterdagafdeling: 1945/1946, 1947/1948, 1948/1949, 1952/1953, 1957/1958, 1960/1961, 1961/1962, 1990/1991, 1991/1992 en 2003/2004

Weetje

Sportpark Nieuw Zuid is jarenlang de trainingscomplex geweest van het Nederlands Elftal. In het stadionnetje kunnen maar liefst 8.500 mensen plaatsnemen en is in 2006/2007 grondig gerenoveerd. Het stadion zit voor een amateurclub altijd aardig gevuld. Zo komen er gemiddeld meer dan tweeduizend mensen naar een wedstrijd. De tribune is vernoemd naar Dirk Kuijt.

Supporters

Zoals eerder aangegeven komen er altijd veel mensen kijken bij de wedstrijden van Quick Boys. Tegen vv Katwijk komen er helemaal veel mensen op af, waarmee het één van de best bezochte amateurwedstrijden in Nederland is.

Opmerkelijk

Om de wedstrijd in goede banen te leiden moeten de supporters met een bus naar de grote rivaal. Het ritje bedraagt slechts 4 kilometer, maar is volgens de politie nodig voor de veiligheid.

Uit het archief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam