award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Feyenoord – Sparta

Thuis Feyenoord – Sparta

Competitie
Eredivisie
Datum
Zondag 11-09-2022 om 20.00 uur

Resultaat voorgaande wedstrijd

Datum
06-02-2022
Uitslag
Feyenoord – Sparta 4-0

Bekijk voorbeschouwing
Uit Feyenoord – Sparta

Quoteringen

BookmakerThuisGelijkspelUit
Betcity1.295.811
Jacks1.295.811

Voorbeschouwing

Historie wedstrijd

Feyenoord ontving Sparta in de Eredivisie 56 keer eerder voor de Rotterdamse stadsderby. De Rotterdammers van Zuid deelde hierin doorgaans de lakens uit, met 35 overwinningen. Het treffen eindigde twaalf keer in een gelijkspel en Sparta won negen keer. Feyenoord wist 139 goals te maken, tegenover 63 doelpunten voor de club uit Rotterdam-West. De laatste keer dat Sparta in de Kuip wist te winnen dateert alweer van 26 maart 2000. Het werd toen 1-2 voor de bezoekers, waarbij de winnende goal werd gemaakt door de huidige assistent trainer, Nourdin Boukhari. Sindsdien heeft Feyenoord twaalf keer niet verloren, waarvan tien overwinningen.

Laatste vijf edities:

2021-2022 Feyenoord-Sparta 4-0
2020-2021 Feyenoord-Sparta 1-1
2019-2020 Feyenoord-Sparta 2-2
2017-2018 Feyenoord-Sparta 3-1
2016-2017 Feyenoord-Sparta 6-1

Ga spelen met de Bet365 welkomstbonus van maximaal €100!

Vorm beide teams

Ondanks het feit dat de selectie pas laat compleet was, kent Feyenoord een redelijk voortvarende start van de competitie. Er werd met 2-5 gewonnen van Vitesse, met 0-1 van RKC, met 4-0 van Emmen en met 3-4 van Go Ahead Eagles. Tussendoor werd er thuis nog wel teleurstellend gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen, met doelman Andries Noppert als grote sta-in-de-weg. Daarmee is ook het voornaamste knelpunt van Feyenoord duidelijk. Het heeft moeite om de eerste goal te maken. Tegen de Friezen lukte dit niet, en tegen RKC en Emmen kwam het pas relatief laat. Qua resultaten is de vorm van het team van Arne Slot alleraardigst, maar de ploeg weet het zichzelf in een wedstrijd nog vaak moeilijk te maken. Zo bleek ook uit de overwinning bij Go Ahead, waarbij Feyenoord al vroeg met 2-0 achter kwam.

Sparta begon het seizoen met enkele pittige affiches. In de openingswedstrijd werd knap gelijkgespeeld op bezoek bij SC Heerenveen, en ook in de thuiswedstrijden tegen AZ en Ajax liet de ploeg van Maurice Steijn zich van zijn goede kant zien. Beide wedstrijden werden met één doelpunt verschil verloren. In de wedstrijden erna won Sparta, uit bij Go Ahead en thuis van FC Volendam, met respectievelijk 0-1 en 4-0.

Schorsingen & blessures

Bij Feyenoord zal Lutsharel Geertruida ontbreken. De veelzijdige verdediger heeft de ziekte van pfeiffer. Sparta moet het doen zonder reservekeeper Tim Coremans, die aan de kant staat met een schouderblessure.

Vermoedelijke opstellingen

Feyenoord: Bijlow, Pedersen, Trauner, Hancko, Bjørkan, Timber, Köckcü, Szymanski, Dilrosun, Danilo, Wålemark.

Sparta: Olij, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto, Verschueren, De Guzman, Kitolano, Namli, Lauritsen, Van Crooy.

Opvallende spelers

Na twaalf jaar geleden te zijn vertrokken, keert Jonathan de Guzman in het shirt van Sparta terug in de Kuip en in de Eredivisie. De middenvelder speelt sinds dit seizoen in Rotterdam-West, na dienstverbanden bij Mallorca, Villareal, Swansea City, Napoli, Carpi, Chievo Verona, Eintracht Frankfurt en OFI Kreta. Ooit een groot talent op Zuid, nu een routinier in West. Naast hem speelt Joshua Kitolano, die deze zomer overkwam van het Noorse ODD Grenland. Saillant: in de vorige zomer probeerde Frank Arnesen hem naar Feyenoord te halen.

Bij Feyenoord heeft Danilo na vijf wedstrijden vijf doelpunten gemaakt, opvallend genoeg allemaal in uitwedstrijden. Wellicht is dit de wedstrijd waarin de Braziliaan zijn eerste goal in de Kuip kan maken.

Wedden op Feyenoord - Sparta

Feyenoord-Sparta is een wedstrijd met een geschiedenis en de nodige emotionele lading. De strijd om ‘wie de club van Rotterdam is’ brengt altijd een hoop passie teweeg. Ook op basis van het heden kan het een interessante ontmoeting worden. Feyenoord zal bovenin mee willen blijven draaien, en daarvoor is een overwinning noodzakelijk. Sparta heeft tegen Go Ahead en Volendam vertrouwen getankt en zal hopen om Feyenoord grote tegenstand te bieden.

VoetbalWedden.EU wedtips

Sparta is de afgelopen seizoenen een team met een stabiele organisatie. Zoals gezegd heeft Feyenoord moeite om de eerste goal te maken, en met Sparta als tegenstander zal het na een zware wedstrijd in Rome wellicht óók moeite hebben om in de eerste helft al tot scoren te komen.

Feyenoord tegen Sparta is een mooie wedstrijd om de diverse bonussen van de bookmakers eens uit te proberen.

Ga spelen met de Bet365 welkomstbonus van maximaal €100!

Quoteringen

BookmakerThuisGelijkspelUit
Betcity1.295.811
Jacks1.295.811

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.