award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Sparta – FC Groningen

Thuis Sparta – FC Groningen

Competitie
Eredivisie
Datum
Zaterdag 17-09-2022 om 16.30 uur

Resultaat voorgaande wedstrijd

Datum
17-10-2021
Uitslag
Sparta – FC Groningen 1-1

Bekijk voorbeschouwing
Uit Sparta – FC Groningen

Quoteringen

BookmakerThuisGelijkspelUit
Betcity2.143.53.5
Jacks2.143.53.5

Voorbeschouwing

Historie wedstrijd

Op het Kasteel, een van de meest authentieke stadions van Nederland, ontvangt Sparta dit weekend FC Groningen. Het wordt de 46e keer dat de Groningers op bezoek gaan in Rotterdam-West. Hierin kwamen de Rotterdammers negentien keer als winnaar uit de strijd, tegenover tien overwinningen van de Trots van het Noorden. Het treffen eindigde daarnaast tien keer in een gelijkspel. Sparta scoorde 78 keer, tegenover 54 goals van FC Groningen. De laatste jaren zijn de ploegen onderling erg aan elkaar gewaagd, blijkt uit de recente uitslagen. In de laatste vijf jaar leverde de wedstrijd tweemaal geen winnaar op, won Sparta één keer en FC Groningen twee keer. De drie keren dat een ploeg won, gebeurde dat met slechts één goal verschil.

Laatste vijf edities:

2021-2022 Sparta Rotterdam-FC Groningen 1-1
2020-2021 Sparta Rotterdam-FC Groningen 2-3
2019-2020 Sparta Rotterdam-FC Groningen 1-2
2017-2018 Sparta Rotterdam-FC Groningen 2-1
2016-2017 Sparta Rotterdam-FC Groningen 2-2

Ga spelen met de Bet365 welkomstbonus van maximaal €100!

Vorm beide teams

Sparta heeft al een hoop moeilijke wedstrijden gehad. In de openingswedstrijd van de Eredivisie werd SC Heerenveen op een bloedeloze 0-0 gehouden, en ook in de thuiswedstrijden tegen AZ en Ajax liet de ploeg van Maurice Steijn zich van zijn goede kant zien. Beide wedstrijden werden met één doelpunt verschil verloren. In de wedstrijden erna won Sparta, uit bij Go Ahead en thuis van FC Volendam, met respectievelijk 0-1 en 4-0. In de Kuip ging Sparta echter onderuit en werd het door Feyenoord op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

De Spangenaren staan op de elfde plaats, twee plekken onder het FC Groningen van Frank Wormuth, dat een wisselvallige start kent. Er werd gelijkgespeeld tegen FC Volendam en NEC, met minimale cijfers verloren van Vitesse en op Go Ahead Eagles en SC Cambuur werden benauwde 1-0 zeges geboekt. Tussendoor werden de groen-witten met 6-1 gedeclasseerd door koploper Ajax.

Schorsingen & blessures

Sparta mist Tim Coremans, de keeper kampt met een schouderblessure. Bij FC Groningen ontbreekt reservedoelman Jan Hoekstra. Daarnaast is ook Cyril Ngonge niet van de partij. De aanvaller, die recent nog de Eredivisie Award voor de mooiste goal van het seizoen 2021-2022 in ontvangst mocht nemen, is uit de selectie gezet door trainer Frank Wormuth.

Vermoedelijke opstellingen

Sparta: Olij, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto; Verschueren, De Guzman, Kitolano; Namli, Lauritsen, Van Crooy

FC Groningen: Verrips, Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määttä; Pelupessy, Duarte, Valente; Suslov, Krüger, Abraham

Opvallende spelers

Een opvallende naam in deze wedstrijd is die van Laros Duarte. De middenvelder van de Groningers heeft een verleden bij Sparta, dat hij in 2021 verruilde voor een dienstverband in de Euroborg. Eerder dit seizoen verschalkte de geboren Rotterdammer NEC-doelman Jasper Cillesen met een genadeloze vrije trap in de kruising, en het gevecht op het middenveld zal tegen Sparta een interessante strijd worden, tegenover Jonathan de Guzman en Joshua Kitolano.

Bij Sparta is het de vraag of de Japanse publiekslieveling Koki Saito zal spelen. Ook in de Kuip wist de aanvaller indruk te maken, na tegen FC Volendam al een heuse show gegeven te hebben.

Wedden op Sparta - FC Groningen

Sparta tegen Groningen is een wedstrijd tussen twee teams die zich dit seizoen zo maar eens zouden kunnen mengen in de strijd om Europees voetbal. Een onderling treffen op het Kasteel is dan ook een interessante wedstrijd, niet in de laatste plaats om te kunnen zien waar beide teams staan.

VoetbalWedden.EU wedtips

De recente historie wijst uit dat beide ploegen doorgaans een goal weten te maken. De laatste keer dat dit niet gebeurde, was in het seizoen 2006-2007, toen FC Groningen met een 0-1 zege de bus inging, nadat Stefano Seedorf op aangeven van niemand minder dan Luis Suarez de winst veiligstelde.

Sparta tegen FC Groningen is een mooie wedstrijd om de diverse bonussen van de bookmakers eens uit te proberen.

Ga spelen met de Bet365 welkomstbonus van maximaal €100!

Quoteringen

BookmakerThuisGelijkspelUit
Betcity2.143.53.5
Jacks2.143.53.5

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.