award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Qatar is als gastland al zeker van een plekje op het WK 2022 en mag voor het eerst haar kunsten laten zien op het grootste podium. Om te bepalen welke overige 31 landen deel mogen nemen aan het mondiale voetbaltoernooi, moet er eerst een WK 2022 kwalificatie gespeeld worden. Ieder continent heeft een eigen kwalificatie waarbij er een vast aantal plekken te verdienen zijn.

Die plekken worden door de FIFA beschikbaar gesteld op basis van een ranglijst. Continenten met veel landen die zich hoog op die ranglijst bevinden krijgen meer tickets voor het toernooi dan continenten met landen die zich lager op de ranglijst bevinden. Hieronder volgt een overzicht van het aantal tickets dat per continent in de WK 2022 kwalificatie te verdienen is:

Azië: 4 of 5
Afrika: 5
Noord-Amerika: 3 of 4
Zuid-Amerika: 4 of 5
Oceanië: 0 of 1
Europa: 13

Hoeveel tickets Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië kunnen verdelen wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Deelnemers

In totaal doen er maar liefst 210 landen mee aan de WK 2022 kwalificatie: een nieuw record. Europa is het sterkst vertegenwoordigd met 55 deelnemende landen, gevolgd door Afrika (54) en Azië (45). In Noord Amerika, inclusief de cariben, doen er 35 landen mee en in Zuid-Amerika slechts 10. Oceanië kent 11 deelnemers die zich proberen te plaatsen voor een plekje in de poules op het wereldkampioenschap.

Wanneer begint de WK 2022 kwalificatie?

In sommige continenten start de overkoepelende voetbalbond als in juni 2019 met hun WK 2022 kwalificatie, zoals in Azië en het Midden-Oosten. Andere confederaties starten later. In Afrika proberen landen zich vanaf september 2019 te kwalificeren en de CONMEBOL, de overkoepelende organisatie voor het Zuid-Amerikaanse continent, start haar kwalificatie in maart 2020. In Noord-Amerika trapt men in september 2020 af met hun eerste wedstrijden en ook de UEFA start ergens in 2020 met de kwalificatieronden.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.