award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Één van de momenten waarop het meest naar uitgekeken wordt in aanloop naar het WK 2022 is de loting die bepaalt welke nationale ploegen elkaar in de poulefase van het mondiale toernooi treffen. Met in totaal 32 deelnemers is er gegarandeerd spektakel. In iedere groep en ongeacht de indeling. Maar hoe ziet die poule-indeling er eigenlijk uit? Wie speelt tegen wie? Bij voetbalwedden.eu lees je alles over de WK 2022 poules!

Zo werkt de poule indeling

Wanneer de kwalificatie is afgelopen, worden de 32 deelnemers aan het wereldkampioenschap verdeeld in acht groepen (A t/m H). In iedere groep komen vervolgens vier landen terecht. Een loting bepaalt welke landen in welke poule terecht komen en wie er dus tegen elkaar speelt om een plekje in de knock-out fase te bemachtigen.  De beste twee ploegen uit elk van de WK 2022 poules plaatsen zich voor de achtste finales.

Groepshoofden

Hoewel de loting grotendeels bepaalt welke landen in de verschillende WK 2022 poules uitkomen, bestaat er ook nog zoiets als ‘groepshoofden’. Het gastland, Qatar, is als groepshoofd geplaatst in groep A. De zeven beste ploegen volgens de FIFA wereldranglijst worden groepshoofd in de andere poules en kunnen dus in de groepsfase nog niet tegen elkaar loten. 

Op die manier ontlopen de sterkste landen elkaar in een vroeg stadium en kunnen zij eventueel elkaar pas treffen in de achtste finales, kwartfinales, halve finales of zelfs de finale. Daarmee gaat het algehele niveau van het wereldkampioenschap doorgaans omhoog en krijgen de grootste wedstrijden de meeste aandacht. Dat is financieel gunstig voor de organisatie, maar eventueel ook voor mensen die wedden op voetbalwedstrijden.

Nieuwsgierig naar de WK 2022 poules?

Wil je weten hoe de WK 2022 poules eruit zien? Welke ploegen het tegen elkaar op moeten gaan nemen? Of wil je de kansen dat Nederland en België de volgende ronde halen inschatten? Je vindt hier de poule-indeling zodra de loting is geweest. Bekijk ook het speelschema om te ontdekken wanneer je favoriete wedstrijden gespeeld worden.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.