award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Exclusieve deal: Check de Betcity promotiepagina! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ Betcity welkomstbonus voor nieuwe spelers!

Op 30 november 2019 vindt de loting plaats waarna het EK 2020 speelschema ingevuld kan worden. Echter, de data waarop de wedstrijden gespeeld zullen worden zijn al ruim voor die tijd bekend. Het gaat dan ook vooral om de indeling van de poules. Handig om even in te zien, want daarmee weet je precies op welke dagen Nederland en België spelen of wanneer er andere mooie potjes op het programma staan.

Groepsfase

In slechts 12 dagen wordt in zes verschillende poules (A t/m F), elk bestaande uit vier landen, door de nationale elftallen geprobeerd om de achtste finales te bereiken. De loting wijst uit wie in welke poule belandt, waarbij de gastlanden terecht komen in de groep die speelt in het stadion uit het desbetreffende land. De groepsfase van het EK 2020 begint met de openingswedstrijd op 12 juni en eindigt met de laatste groepswedstrijden in de groep E & F op 24 juni.

Groepsfase: 12-24 juni

Knock-out fase

In het EK 2020 speelschema begint de knock-out fase op 27 juni en wordt de laatste wedstrijd, de finale, gespeeld op 12 juli. Er is dit jaar geen troostfinale om de derde plaats. Voorafgaand aan de eindstrijd, worden eerst nog de achtste finales, kwartfinales en halve finales gespeeld. Spannende wedstrijden tussen de Europese grootmachten of verrassende stuntploegen. Daar kun je maar beter voor thuisblijven.

Achtste finales: 27-30 juni
Kwartfinales: 3-4 juli
Halve finales: 7-8 juli
Finale: 12 juli

Het ingevulde EK 2020 speelschema

Opmerkelijk genoeg kan het EK 2020 speelschema na de loting nog niet helemaal ingevuld worden. De eerste 20 ploegen uit de kwalificatie zijn dan weliswaar bekend, maar de tickets die via de play-offs van de Nations League gewonnen kunnen worden zijn dan nog niet vergeven. Die worden namelijk pas maanden later, in maart 2020, gespeeld.

Open een account bij Unibet: wed €10 en ontvang €50 free bets!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam