award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

ASWH

ASWH is een nieuwkomer in de Tweede Divisie. Desalniettemin gaat de ploeg meer proberen dan zich alleen te handhaven. Kunnen ze stunten? Zet in en profiteer van hoge quoteringen bij het wedden op ASWH!

Bekijk alle wedstrijden
ASWH logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op ASWH

Hoewel het pas net in de Tweede Divisie te vinden is, heeft promovendus ASWH heeft hoge verwachtingen in het seizoen 2019/2020. Maar kunnen zij deze ook waarmaken of is de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht gedoemd om weer te degraderen? Volg de ontwikkelingen van het hoogste Nederlandse amateurniveau op de voet, zet in bij de juiste wedstrijden en boek een mooie winst door te wedden op ASWH!

Geschiedenis van ASWH

In de lange geschiedenis van ASWH worden enkele hoogtepunten uitgelicht:

Het hoogtepunt voor de club is het kampioenschap in 2001. ASWH wordt namelijk kampioen van de hoofdklasse! Dankzij een 7-2 overwinning op Achilles Veen kon er gefeest geworden.  In 2002 wordt dit kunststukje herhaald: opnieuw wordt ASWH kampioen van de hoofdklasse! Door een overwinning op Katwijk kon opnieuw de champagne ontkurkt worden.

In 2005 werd ASWH opnieuw kampioen van de hoofdklasse! Hierdoor mocht de club wedstrijden spelen voor het algehele amateurkampioenschap van Nederland. IJsselmeervogels en Excelsior ’31 werden verslagen, waardoor ASWH zich in 2005 algeheel amateurkampioen van Nederland mocht noemen!

Terug naar deze tijd: In 2018/2019 eindigde de club op een zevende plaats en promoveerde de club via de play-offs naar de Tweede Divisie. Een knappe prestatie!

Noemenswaardige spelers

Josimar Lima – Lima heeft in het profvoetbal gevoetbald bij onder andere FC Twente. Lima heeft in heel Europa gevoetbald, zoals bij FC Lathi uit Finland en in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook heeft hij vier interlands bij Kaapverdië onder zijn naam staan. De ervaring die hij heeft opgedaan moet worden overgebracht aan de huidige spelersgroep.

Abderrahim Loukili – De aanvaller heeft al de nodige ervaring opgedaan in de Tweede Divisie. Loukili speelde onder meer bij DOVO, Jong NEC, IJsselmeervogels en Lienden. Hij heeft bij veel clubs gevoetbald en voetbalt naar eigen zeggen op zijn instinct en gevoel.

Noemenswaardige managers

Rogier Veenstra – De jonge Veenstra (31) presteert sinds zijn aanstelling uitstekend. Zo zorgde hij ervoor dat de club in 2018/2019 promoveerde naar het hoogste amateurniveau. Veenstra speelde als voetballer zelf ook op een hoog niveau. Zo zat hij bij NAC Breda, Excelsior en Haarlem.

Jack van den Berg – Nadat hij in januari 2001 als hoofdtrainer werd gecontracteerd zorgde hij er mede voor dat ASWH voor het eerst kampioen werd van de hoofdklasse!

Informatie

  • Plaats: Hendrik-Ido-Ambacht
  • Stadion: Krom
  • Opgericht: 1929
  • Clubkleuren: Wit/zwart

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Algeheel amateurkampioen: 2004/2005
  • Kampioen hoofdklasse: 2000/2001 en 2001/2002

Weetje

ASWH kende een prima start in de Tweede Divisie. Waar de ploeg van Rogier Veenstra tegen Katwijk nog dik verloor werden de drie eerste punten gepakt tegen Scheveningen.

Supporters

De supporters van ASWH keken uit naar de confrontatie met Spakenburg. Spakenburg is namelijk een van de beste amateurclubs aller tijden. In 2016/2017 degradeerde de club van John de Wolf en keerde een seizoen later weer snel terug. Sindsdien speelt Spakenburg structureel mee met de subtop van de competitie.

Rivaliteit

Aangezien Hendrik Ido Ambacht vlakbij Rotterdam ligt zijn de wedstrijden tussen ASWH en Jong Sparta leuk voor de Ambachters. Zo spelen zij tegen een profclub, dat dicht in de buurt van ‘Ambacht’ ligt.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren