award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

De WK 2022 finale gaat tussen de enige twee overgebleven elftallen op het wereldkampioenschap. Op hun route naar de eindstraat zijn ze de poules goed doorgekomen en hebben ze hun tegenstanders in achtereenvolgens de achtste finale, kwartfinale en halve finale verslagen. Maar welk land kan na deze wedstrijd juichen? Welke ploeg mag zich wereldkampioen noemen en de felbegeerde beker omhoog houden?

Daarvoor moeten we eerst weten wie er überhaupt in de WK 2022 finale staan. In het speelschema kun je terugvinden welke ploegen dat zijn en wie ze hebben moeten verslaan om tot de finale te geraken. Check daarbij ook even de uitslagen, zodat je kunt zien of ze overtuigende overwinningen hebben behaald of dat ze door het oog van de naald zijn gekropen. Allemaal handige informatie voor het doen van een goede voorspelling!

Datum & locatie

De WK 2022 finale wordt gespeeld op zondag 18 december, wat tevens een nationale feestdag is in gastland Qatar. Het strijdtoneel voor deze op voorhand epische wedstrijd is het Lusail Iconic Stadion in de stad Losail, op slechts 12 kilometer van de hoofdstad. Ruim 80.000 mensen kunnen er live zien wie er zich de komende vier jaar wereldkampioen mag noemen.

Eerdere winnaars

Frankrijk is de regerend wereldkampioen nadat het in 2018 afrekende met Kroatië in de finale van het mondiale toernooi dat destijds in Rusland werd gehouden. Daarvoor beschikte Duitsland over het beste nationale elftal en in 2010 hield Spanje de wereldbeker omhoog na een thriller tegen uitgerekend Nederland. Brazilië (5) heeft de meeste wereldkampioenschappen gehaald, gevolgd door Duitsland (4) en Italië (4).

Wedden op de WK 2022 finale?

De WK 2022 finale is misschien wel de populairste wedstrijd om op te gokken, aangezien het de grootste voetbalwedstrijd is die er zo’n beetje bestaat. Je kunt er dus vanuit gaan dat de bookmakers scherpe odds hanteren, speciale acties houden of een mooie bonus hebben. En daar kun je mooi van profiteren! Zet in op je favoriete team en misschien boek je wel een mooie winst!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.