award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Het WK 2022 speelschema kan worden ingevuld, zodra bekend is welke ploegen mogen deelnemen aan het kampioenschap. Daarvoor moet eerst de kwalificatie afgelopen zijn en die is pas in november 2021 afgerond. Dat duurt dus nog wel even. Bovendien kunnen we louter de poules invullen, aangezien pas gedurende het toernooi bekend wordt welke ploegen zich plaatsen voor de achtste finales, kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finale.

Belangrijke data

Hoewel het WK 2022 nog ver weg is, zijn er al wel een aantal data bekend waarop wedstrijden plaatsvinden. Het kampioenschap vindt plaats in de winter, omdat het tussen mei en september te warm is om te voetballen. Daarnaast begint de Ramadan in april en heeft het toernooi concurrentie van de winterspelen in februari, dus aan het begin van het jaar was voor de FIFA eveneens geen optie.

Het WK 2022 speelschema begint met de openingswedstrijd en sluit af met de finale op de volgende data:

Openingswedstrijd: 21 november 2022
Finale: 18 december 2022

Het toernooi beslaat slechts 28 dagen en is daarmee één van de kortste WK’s allertijden. Alleen het wereldkampioenschap in 1978 in Argentinië duurde met 25 speeldagen korter.

Speelsteden uit het WK 2022 speelschema

Hoewel het WK 2022 speelschema dus nog niet bekend is en ook de exacte speeldata grotendeels nog even op zich laten wachten, zijn de speelsteden al wel bekend. Opmerkelijk is dat de steden relatief dicht bij elkaar liggen, waardoor de reistijden voor zowel de fans als voetballers gedurende het wereldkampioenschap erg kort zullen zijn. Hoe dan ook, dit zijn de speelsteden:

  • Losail
  • Doha
  • Khor
  • Ash Shamal
  • Al Wakrah
  • Umm Salal
  • Al Rayyan

Tijdstip

De wedstrijden uit het WK 2022 speelschema zijn in Nederland en België goed te volgen. In Qatar is het ten tijde van het wereldkampioenschap voetbal namelijk slechts 2 uur later dan in Europa, waardoor de wedstrijden op tv worden uitgezonden om 11 uur ‘s ochtends, 2 en 5 uur ‘s middags en 8 uur ‘s avonds.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.